8. srpna 2009 v 2.40, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Bábovkový speciál, Z Vaší domácí kuchyněJeden komentář

Štítky: | | |

Slaná cuketová bábovka s uzeninou 43.

slana-cuketova-babovka-cela

Slaná cuketová bábovka je dalším dílkem na slané téma a upekla ji Lenka, které tímto za oblíbenou cuketovou dobrotu děkuji :-) Řešíte problém s cuketkami? Neřešte a napište si recept.

Ingredience

  •  700 g mladé cukety (jsou to 2 menší)
  • 2 velké cibule
  • 300 g uzeniny (salám, kabanos, špekáčky)
  • 150 g tvrdého sýra
  • 4 vejce
  • 200 g hrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • velká hrst ovesných vloček
  • hrst slunečnicových semínek
  • 7 lžic olivového oleje
  • sůl
  • mletý pepř
  • majoránka

Postup

 Cuketu nahrubo nastrouháme (i se slupkou), posolíme a necháme postát. Zatím nahrubo nastrouháme uzeninu, sýr a cibuli. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Bábovkovou formu pořádně vymažeme a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
Z cukety slijeme puštěnou vodu, přidáme ostatní nastrouhané suroviny, žloutky a dobře promícháme. Pak vmícháme mouku s práškem, ovesné vločky, semínka, špetku pepře a majoránku. Nakonec zlehka zamícháme sníh.
Hmotu nalijeme do bábovkové formy (nebo dvou menších, lépe se propeče) a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Pečeme do zezlátnutí povrchu, 45-60 minut.
Chutná teplá i studená, nejlépe se zeleninovým salátem.

slana-cuketova-babovka

Dobrou chuť přeje Lenka

slana-cuketova-babovka-detail

Váš hlas rozhodne, která bábovka soutěž vyhraje. Děkuji ;-)

Reklama

Zde si můžete objednat mou kuchařskou knihu Rande s gurmánkou v české kuchyni.

V případě objednávky na www.titanovepanve.cz uveďte prosím na podporu našeho webu
v políčku pro poznámku heslo "Gurmanka".

Jeden komentář k příspěvku „Slaná cuketová bábovka s uzeninou 43.“

  1. Gurmánka.cz říká:

    Technická připomínka pro všechny! Díky za váš názor ;-) Připomínku najdete v dolní části tohoto soutěžního receptu.

Zanechte komentář