15. září 2010 v 11.13, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Gastrozajímavosti, Kam za dobrým jídlem?, Sladké hříchy, Světové speciality, Zapsáno v kalendářiPočet komentářů: 19

Štítky: | | | | | | | | | |

Výlet do čokoládového nebe s ČokoBankou

"Nejlepší čokoláda na světě"

Když cestovat za čokoládovým požitkem, tak jedině s mistry čokolády. Mistři čokolády na slovo vzatí se ukrývají v rodinných čokoládovnách. Naučí nás umění degustace čokolády a můžeme si být jisti, že právě ta jejich exkluzivní čokoláda z úst nikdy neodejde „bez rozloučení“ a zůstanou po ní jen ty nejbáječnější pocity, co povedou k návykovosti.

"Luxusní čokoláda - Micheů Cluizel - napolitanky"

Na výlet do čokoládového nebe zve ČokoBanka.cz. Čeká tam na vás nejméně 50 druhů exkluzivních čokolád od mistrů čokolády. V jejich voňavé dílně se zrodily takové lahůdky, jako jsou oceněné čokoládové „celebrity“ z prestižních mezinárodních soutěží Academy of Chololate a Salon du Chocolat, plantážní speciální čokolády vyrobené z výjimečných kakaových bobů původem jen z jedné jediné plantáže, zážitkové až 65% mléčné čokolády, čokolády ze vzácných bobů Criollo, single-origin čokolády, 100% čokolády a čokolády s různými chuťovými akcenty. Nechybí bio ani fair-trade čokoládové výrobky.

"luxusní čokoláda"

Vejděte do Čokobanky.cz – nebudete si umět z té velké hromady poctivé čokolády, vyrobené z urozených a vznešených surovin, vybrat.

"Tabulky luxusní čokolády"

  • Michel Cluizel – rodinná čokoládovna z Normandie, Francie
  • Francois Pralus – rodinná čokoládovna z blízkosti Lyonu, Francie
  • Bonnat – rodinná čokoládovna z městečka Voiron, Francie
  • Domori – malá čokoládovna z městečka None, Itálie
  • Beschle – rodinná čokoládovna z Bazileje, Švýcarsko

"Luxusní čokoládové pralinky"

Za výjimečnou čokoládou není potřeba jezdit daleko. Nenechte si ujít zajímavou příležitost a zúčastnětě se některé z plánovaných zážitkových degustací. Nevšední smyslový požitek si rezervujte včas, místa jsou omezená.

"Luxusní čokoláda od firmy Pralus"

Zážitková degustace čokolády se koná:

Navštivte čokoládový e-shop, kde návštěvníci webu Gurmánka.cz mohou využít  slevového kupónu v hodnotě 5 % na veškerý sortiment CokoBanka.cz .

V objednávce je potřeba uvést kód CB0510 – sleva 5% platí do konce října 2010.

"Luxusní čokoláda ve tvaru sardinek v konzervě"

Z pestré nabídky  čokolády z e-shopu  mě zaujalo:  6 veselých sardinek z čokolády v síťce nebo čokoládové sardinky v konzervě. Jako nevšední dárek se hodí čokoládový golfový míček. Není nad vtipné dárky ;-)  Z hromady kvalitní čokolády si každý vybere podle svého gusta – je libo degustační sady, pralinky, bonboniéry, tabulkové čokolády, miničokoládky nebo horkou tekutou čokoládu. Zajděte ochutnat nebo podarujte své nejmilejší. S kouskem luxusní čokolády darujete i let do slastných gurmánských výšin & moře labužnické rozkoše.

"nejlepší čokoláda na světě"

Čokoláda nikdy nevyjde z módy!

Na výlet do čokoládového nebe se vydejte s ČokoBankou.cz – 

TV pořad o ČokoBance na CT24: hostem byl Petr Hanzálek.

Pro milovníky čokolády přidávám závěrem jeden osvědčený recept na lanýže s koňakem a chilli. I když se říká, že při konzumaci čokolády prožíváme identické pocity jako při líbání, není radno vzdávat se jednoho pro druhé. Oba pocity jsou jedinečné a taková „čokoládová pusa“ nebude k zahození. Jestli nemáte doma soupravu na čokoládové fondue, tak jste sami proti sobě :-)

Čokoládový citát:

  • „Silný člověk se pozná tak, že rozlomí tabulku čokolády na dva kusy a pak sní jen jeden!“  – Judith Viorst

Reklama

Zde si můžete objednat mou kuchařskou knihu Rande s gurmánkou v české kuchyni.

V případě objednávky na www.titanovepanve.cz uveďte prosím na podporu našeho webu
v políčku pro poznámku heslo "Gurmanka".

19 komentářů k příspěvku „Výlet do čokoládového nebe s ČokoBankou“

  1. Ditta říká:

    Není nad opravdu dobrou čokoládu. Kdo jednou ochutná, zanevře na běžný sortiment (nechci jmenovat). Před 14 dny jsem mamince kupovala bonboniéru od Michela Cluizela a byla excelentní. Mám taky ráda čokoládové lanýže firmy Mathez (má je v nabídce třeba firma Dobrá vína) a ty jsou teda taky vynikající. Hezký den. Ditta

  2. coco-choc říká:

    Tak už jsme se s přítelem přihlásili, resp. já jsem nás přihlásila a přítel to bude mít jako překvapení :-). Už se moc těším ;-)

  3. Gurmánka.cz říká:

    Ditta:

    Je to tak! Speciální čokoládové dobroty jsem ochutnala ve Švýcarsku a to jsem neměla dělat :-) Teď jiné nechci. Cacao Maracaibo odrůdy Criollo z Venezuely, patří do té nejvyšší třídy Grand Cru a nasadilo mi laťku opravdu hodně vysoko. Tuhle čokoládu jsem objevila v jednom basilejském obchůdku plném čokolády a cítila se tam blaženě.

    Jsem ráda, že existuje ČokoBanka, která umí ukojit naše čokoládové touhy :-)

  4. Gurmánka.cz říká:

    coco-choc:

    Čokoládové překvapení! To je fakt úžasné ;-) Za to by tě měl přítel na oplátku překvapit čokoládovou masáží :-)

    Podívej se na tento link:
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/210411058390914-ekonomika/?streamtype=WM2

    TV pořad o ČokoBance na CT24: hostem byl Petr Hanzálek, ale na degustaci se s ním potkáš ;-)

  5. toffo říká:

    Degustace čokolády patřila k zážitkovému večeru firemního školení mého muže ve Švédsku. Komunikační jazykové bariéry ovšem existovaly, muž stačil zbodnout polovinu degustačních vzorků, než pochopil, o co tady jde :-))).

  6. Gurmánka.cz říká:

    toffo:

    To je dobré čokoládě podobné!:-)))
    Strhnout na sebe veškerou pozornost a donutit nás porušit pravidlo v citátu, kterým jsem celý tento článek ukončila :-)

    Pěkná příhoda :o) Muž si to užil a nenechal se nikým a ničím rozptylovat :-)

  7. Sančenka říká:

    Bombáááááá!
    Už vím, čím se překvapím k narozkám! Můj život se od základu mění a to díky Vám, Šárko. Doteď jsem si myslela, že belgické pralinky a lindtka jsou to nejlepší, ale Tohle Musím Zkusit!

  8. Eva Voser říká:

    Ze by svycarska cokolade byla ta nejlepsi, o tom jsem se jeste nemohla presvedcit, ackoliv jsem 40 let ve Svycarsku zila. Cokolada pochazi z Belgie a ta nejlepsi se najde ve meste Brugge – Brügge, kde se tez nachazi muzeum cokolady a ta nabidka ruznych manufaktur je fantasticka. Kvalita a chut se neda s nicim srovnat. Ta svycarska je pouze napodobenina té belgicke a jeji ceny jsou az nestydate. Mohu jen doporucit, zajedte si do starodavneho, krasneho mesta Brugge.

  9. Gurmánka.cz říká:

    Sančenka:

    Každá dobrá čokoláda má své půvaby :-)
    Kdyby Lindt nepřišel na způsob konšování čokolády, tak by se nám ta dobrota tak krásně nerozpouštěla na jazyku a to by byla věčná škoda :-) Převratný procest vynalezl Rodolphe Lindt, proto je švýcarská čokoláda právem ve světě tak velkým pojmem. Ostatně ani slavné belgické pralinky nejsou tak belgické, jak to na první pohled vypadá. U čokolády nejde o původ, ale o chuť! :-) Je jedinečná. Tady v Čokobance jsou představeny též čokolády od rodinné firmy Beschle ze švýcarské Bazileje. Jejich pistáciová je fakt úžasná, ale je ještě hodně čokoládových raritek, co jsem neochutnala, tak se budu dál čokoládově vzdělávat. A s chutí! :-)

    lekce č. 1 : :-))))) – v mrazničce určitě bude Magnum (vyrobeno z čokolády s „čistým rodokmenem) – při jeho konzumaci si pročtu technologii výroby

    http://www.algida-magnum.cz/static/coko-svet/cokolada/technologie-vyroby.php

  10. Gurmánka.cz říká:

    Eva Voser:

    Švýcarsko ve světě čokolády hraje prim a historicky vzato jim i v mnohém patří. O vynálezu konšování jsem se zmínila v komentáři předchozím, ale když se důkladně podíváš na úžasné belgické pralinky, tak nejsou tak belgické, jak se zdá :-)

    Jsou pralinky belgickým vynálezem?
    V roce 1912 vytáhl belgický čokoládový svět eso – belgické pralinky. Skvělý nápad plnit čokoládové bonbony krémy, likéry či oříšky, dostal Jean Neuhaus, vnuk zakladatele firmy Confiserie et Chocolaterie Neuhaus-Perrin. Jeho dědeček opustil v roce 1857 Švýcarsko a otevřel si v Bruselu obchod, v němž mimo jiné prodával sladkosti, lékořici a kousky čokolády. Se synem Frederikem se pak později zaměřili na výrobu čokolády. Tradičních receptur, které upřednostňují vysoký obsah kakaa a minimální množství cukru v čokoládě, se tato firma drží dodnes.

    Právě v Basileji jsem poprvé ochutnala čokolády z řady Grand Cru – o těch jsem před pár lety neměla ani ponětí. Čokoláda z Cacao Maracaibo – Criollo z Venezuely byla vážně famózní. Rodinná čokoládovna Beschle se tam prezentuje též úžasně – hlavně královská řada tabulkových čokolád musí v člověku nechat moc zajímavý dojem. Kupovala jsem si nejčastěji pistáciovou, ale za hřích by stála i čokoláda s bylinkami (tymiánem nebo rozmarýnou). Miluji čokoládu od Caillera, nadchne mě Lind & Sprüngli, Maestrani, Favarger, Camille Bloch (tabulka čokolády s višňovým likérem si sedne do noty s podzimem :-), …. ono jich je tolik … a kolik jsem jich ještě neochutnala, to nespočítám.

    Švýcaři čokoládu zpopularizovali a celému čokoládovému průmyslu položili pevný základ:

    Philippe Suchard – jako první ke své čokoládě přibaloval litografii
    Jean Tobler – jako první vynalezl čokoládovou tyčinku Toblerone
    Henri Nestlé – vynalezl první mléčnou čokoládu
    Charles Amedee Kohler – vynalezl první oříškovou čokoládu
    a kdyby Lindt nevynalezl konšování čokolády, nikdy by její skvělá chuť nevystoupila tak krásně na povrch ;-)

    Já si myslím, že Švýcaři pro čokoládu uděli docela dost a když tam jedu, tak si rozhodně vždycky vezu nějakou slušnou zásobu a poohlížím se po specialitkách.

    Která čokoláda je nejlepší, to se vážně nedá říct. Švýcarská, belgická, francouzská, italská :-)

    Dobrá čokoláda je návyková.
    (v poslední době jsem se nechala unést italským čokoládovým krémem od firmy „Novi“)

  11. Eva Voser říká:

    Asi jsem priliz narocna coz se cokolady tyka. Zadna cokolada mne nenadchne krome ciste az 90% kakaoveho bobu, kde si skutecne mohu pochutnat. Ty druhy cokolady, ktere zde byly vyjmenovany jsou vsechny z tovarni vyroby a to mi vubec nechutna. Proto davam prednost malym manufakturam, jake se poze najdou v Belgii. Je pravda, ze se Svycari o cokoladu na svetovem trhu zaslouzili, ale ti jiz neziji a to co se dnes vyrabi, jsou vse polotovary, zadna originalita. Cukrarna Beschle z Baslu se proslula svym vynikajicim dortem St. Honorè, ktery se dnes tam tez neprodukuje, protoze je velika konkurenze, kterou zastupuji Migros a Coop. Dnes uz neni to Svycarsko takove, co bylo. Nejkvalitnejsi cokolada je ta s nejvice podilem cisteho kakaoveho masla. Ale jak ses rika, proti gustu, zadny disputat.

  12. HaF říká:

    Krásný článek, nádherné fotky. Nedávno jsem objednávala super čokolády přes Cuketku. Je fajn vědět, že kvalitní čokoláda se dá sehnat i u nás čím dál líp!!!

  13. Gurmánka.cz říká:

    HaF:

    S dobrou čokoládou je pohled na svět veselejší. Sice ohrožuje váhu, ale v rozumném množství je vlastně léčivá :-)

  14. Pavla říká:

    Já taky zastávám názor, že čokoláda je zdravá :-). Moc pěkný a informativní článek. Jen jsem ho dočetla, musela jsem si jít ulomit čtvereček. Sice jen Milky, ale chutě to uspokojilo. Pro zatím…

  15. Gurmánka.cz říká:

    Pavla:

    Milka se svou švýcarskou urozeností uspokojit umí :-) … pěkně čtvereček po čtverečku … já nikdy jen u jednoho nezůstanu. To je jediné, co té čokoládě vyčítám.

  16. sveva říká:

    Doplnila bych vaše krásné povídání o jednu informaci. Londýnská ACADEMY OF CHOCOLATE uděluje ceny nejlepším čokoládám na světě. V roce 2009 již po druhé byl oceněn malý výrobce v italském Toskánsku. Komerčně je známá jako AMEDEI TOSCANO. O této značce najdete další informace na internetu, dokonce je v nabídce i na českém webu. Zajímavá jsou i další umístění. Švýcarsku a Belgii se zdá se postavili hodnotní konkurenti.

  17. Gurmánka.cz říká:

    sveva:

    Díky za čokoládovou osvětu :-) Konkurenční vysoko posazená laťka nám konzumentům jenom prospěje! Tomu fandím ;-)

  18. Lenka říká:

    Šárko, děkuji za skvělý tip !!! Včera v noci jsem hledala na Vašich stránkách (mimochodem patří mezi mé nejoblíbenější co se vaření a pečení týče – za všechny pokusy jsem zatím dostala pochvalu a spousta z nich se již dočkala pro velký úspěch opakování :-)) recept na čokoládový dort a nalezla tento odkaz na čokobanku… Juknula jsem na jejich web a shodou okolností se zrovna dnes konala degustace doslova pár metrů od našeho domu – a moje mamka zrovna dnes slavila kulaté narozeniny a nevědela jsem si rady s dárkem… Zakoupila jsem dvě vstupenky na degustaci, před chvílí jsme se vrátily a zážitek hodnotíme více než pozitivně… Sešla se příjemná společnost, vzorečky neměly chybu, k nim podávané vínko také ne, povídání tak akorát, času na vlastní vyjádření se dostatek, prostě degustace jak má být – jen člověk nezvykle místo vína hodnotil čokoladu :-) Určitě jsme se nezúčastnily naposled :-) A Vy třeba dostanete při příští objednávce vzoreček navíc, neopomněla jsem zmínit, od koho jsem tip dostala – a prezentér si Vás velmi dobře pamatuje :-) Ještě jednou díky, narozeninové překvapení se vydařilo…

  19. Gurmánka.cz říká:

    Lenka:

    Díky za milou zprávu :-) Mám radost, že dobrá čokoláda si nachází cestu k našim srdcím. Je to opravdu velká náhoda, že zrovna degustace byla pár metrů od Vás! Mám velkou radost, že se čokoláda stala dobrou společnicí (ona jí opravdu umí být za každé situace). Když se nám něco podaří, zasloužíme si ji. Když se nám nedaří a smutníme, potřebujeme ji. Právě připravuji nové povídání na čokoládové téma a ráda bych představila další exkluzivní rodinnou čokoládovnu, která jistě zaujme všechny „čokoláskaře“ :-)

    Posílám pozdravy s omluvou, že odpovídám s časovým zpožděním, ale nějak jsem se pár dnů na stránky nedostala a nestihla osobně na zprávy reagovat. Dnes sjednávám nápravu a jsem moc ráda, že se zde, na stránkách o dobrém jídle, potkáváme. Velmi si vážím poznámky, že na mé stránky chodíte ráda. Jsem ráda, když se tu mohu s milými a stejně naladěnými lidmi setkávat a prohodit pár slov. Mějte se krásně a užívejte jaro. Šárka ;-)

Zanechte komentář