18. srpna 2011 v 1.13, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Vaše houbové superrecepty, Z Vaší domácí kuchyněTři komentáře

Štítky: | | | |

Hovězí pupek na žampionech

Houbařská soutěž od léta až do podzimu. 

"hovězí maso na houbách"

Hovězí pupek na žampionech

Suroviny:

  • 1,5 kg hovězího pupku
  • 300 g malých žampionů
  • plnotučná hořčice
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • vývar

Postup

"hovězí maso - hovězí pupek"

Plát hovězího pupku částečně povrchově odblaníme. Osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Takto připravený plát hovězího pupku smotáme jako roládu, ovšem bez náplně. Pevně zatáhneme a převážeme režnou nití. Maso zprudka opečeme v pánvi na oleji, aby se nám hezky zatáhlo. Orestované maso přendáme do hrnce. Na stejné pánvi a ve stejném výpeku po mase orestujeme krátce i žampiony s nahrubo nakrájenou cibulí, a vše poté přidáme k masu do hrnce. Maso podlijeme masovým vývarem tak, aby nebylo zcela ponořeno. Pod pokličkou „táhneme“ při minimálním varu cca 3-4 hodiny. Každou hodinu zkontrolujeme a je-li potřeba, dolijeme již jen vodou do počáteční hladiny vývaru a opět „táhneme“ pod pokličkou. Maso poté co odstraníme režnou nit, nakrájíme velmi opatrně, neboť se bude „lahodně rozpadat“. Vývar zlehka zahustíme troškou hl. mouky rozmíchané ve vodě a zlehka 10 – 15 minut provaříme. Výbornou přílohou je houskový knedlík.

"hovězí maso na houbách"

Dobrou chuť přeje Otto Plášek

Houbařská soutěž od léta až do podzimu.

Reklama

Zde si můžete objednat mou kuchařskou knihu Rande s gurmánkou v české kuchyni.

V případě objednávky na www.titanovepanve.cz uveďte prosím na podporu našeho webu
v políčku pro poznámku heslo "Gurmanka".

Tři komentáře k příspěvku „Hovězí pupek na žampionech“

  1. Hanči říká:

    Hovězí pupek bych si přála ochutnat. Slyším o něm samé delikátní zprávy, tak bych si chtěla na vlastní pusu ověřit, jestli to maso chutná opravdu tak delikátně, jak se o něm vypráví. Na obrázku vypadá fakt šťavnatě! Krásný recept, na který je radost pohledět. Je vidět, že pan autor umí :o)

  2. Gurmánka.cz říká:

    Hanči:

    Určitě to musí být lahůdka, protože od pohledu ta šťavnatost masa je patrná! A k tomu ta vůně čerstvých hub … smrtelná kombinace, které snad ani nejde odolat :-) Nebýt takové horko, hned bych si stoupla k plotně. No, nejprve bych musela letět za řezníkem co má pupek :-) Narazit na pupkatého řezníka problém není, ale hovězí pupek se na pultě opravdu každý den nevidí.

  3. Petr říká:

    Naprosto ultimátní jídlo. DOPORUČUJU ***

Zanechte komentář