12. prosince 2011 v 14.36, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Rande s gurmánkou, Ryby a dary moře na našem stole, VánocePočet komentářů: 8

Štítky: | | |

Ona Dnes – Vánoční cukroví, 4. díl

Originální cukroví od Šárky 

Dnes vyšla MF Dnes s magazínem, co voní recepty na vánoční cukroví. Nechybí křehké sněhové pusinky, kokosky, mandle v čokoládě, skořicové ořechy a čokoládové lanýže.  Stranu 32 a 33 jsem měla za úkol věnovat vůni originálního cukroví, jaké se peče u nás doma. Protože adventní čas je čas vůní, připravila jsem i tradiční recept na úpravu kapra na černo a ten je k mání na stránkách Šárčiny školy vaření.

"jak se dělá kapr na černo"

Recept: KAPR NA ČERNO

http://dolcevita.blog.cz/1112/kapr-na-cerno-na-stedrovecernim-stole

A rybami to o letošních vánočních svátcích u nás určitě nekončí. Ještě pár receptů bude následovat. Jestli nemáte napečíno, kupte si MF Dnes a nasajte trochu inspirace. Určitě je z čeho vybírat.

Pokud máte zájem nahlédnout do mé kuchařské knihy nebo si ji zde objednat, bude mi ctí a potěšením.

Reklama

Zde si můžete objednat mou kuchařskou knihu Rande s gurmánkou v české kuchyni.

V případě objednávky na www.titanovepanve.cz uveďte prosím na podporu našeho webu
v políčku pro poznámku heslo "Gurmanka".

8 komentářů k příspěvku „Ona Dnes – Vánoční cukroví, 4. díl“

  1. Milada říká:

    MF Dnes jsem právě dočetla a ihned jsem si pár povedených kousků cukroví vybrala. Díky za milé počtení a za sladkou hromádku inspirace, kterou velmi ráda vyzkouším.

  2. Karla říká:

    Pouštní růže jsou vážně dokonalé. Díky za zajímavý recept. Jen mám trochu obavy, aby mi vydržely do štědrého večera :-))))) Jsou prostě k sežrání a pěkně voní máslem a vanilkou.

  3. Eva říká:

    Milá paní Šárko, vaše cukroví z internetových stránek Rande s gurmánkou peču již dva roky a vždy s velikánským úspěchem.
    Teď mi bohužel utekla MF Dnes s magazínem Ona Dnes. Tedy normálně bych si ji asi nekupovala, ale pokud tam vyšly vaše úžasné recepty, mrzí mě, že jsem ji zmeškala. Nevíte prosím, zda by se dala ještě někde sehnat?

  4. Gurmánka.cz říká:

    Milá Evo,
    pokusím se podívám, zda nemám jeden výtisk navíc, ale pokud si budete přát, mohla bych vám recepty poslat i emailem. Ráda to udělám :-) Velice děkuji za slova chvály, potěšení je na mé straně. Šárka

  5. Eva říká:

    Paní Šárko, to jste moc hodná, děkuji Vám.
    Vaše cukroví opravdu nemá chybu, má veškeré potřebné suroviny, je pečeno s láskou a na výsledku je to prostě poznat. Já jsem pekla cukroví každý rok, ale nikdy to nebylo to „pravé ořechové“. Sice hezky vypadalo, ale chuťové tomu cosi chybělo. Až když jsem narazila na vaše stránky a vyzkoušela vaše medvědí tlapky, vanilkové rohlíčky či třeba linecké z města Linze, ejhle najednou to začala chutnat správně vánočně a připomínalo babiččino cukroví. :-)

  6. Gurmánka.cz říká:

    Eva:

    Paní Evo, jsem ráda, že se recepty na cukroví osvědčily a připomínají vám staré dobré časy, kdy babičky vládly v kuchyni a nic nešidily :-) Vašeho komentáře si považuji a udělal mi velkou radost. Děkuji :-)

  7. Helena říká:

    Dobrý den,včera jsem pekla „pouštní růže“ a rozjely se mě na placičky……suroviny i teplotu jsem dodržela,kde mohla nastat chyba? H.

  8. Gurmánka.cz říká:

    Helena:

    Takhle na dálku těžko odpovím, ale toto pečivo se ještě za tepla dá trochu vyformovat do požadovaného tvaru.

Zanechte komentář