8. listopadu 2012 v 2.23, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Soutěž - ostré a nabroušené receptyZatím žádný komentář

Štítky: | | | |

Ohnivý krůtí steak na fazolích a čerstvé zelenině

Podzimní soutěž 2012         

Ohnivý krůtí steak na fazolích a čerstvé zelenině

– soutěžní recept č. 15, autor receptu: Jiří Urbášek, http://www.facebook.com/jirkuvjidelnicek

Ohnivý krůtí steak na fazolích a čerstvé zelenině

Na jednu porci budete potřebovat:

  • 200 g krůtích prsou
  • 100 g červených fazolí (domácích nebo z plechovky)
  • 1/2 červené papriky
  • salátovou okurku
  • olivový olej
  • rozmarýn
  • pórek
  • chilli papričku (příp. chilli koření nebo chilli omáčku) na ochucení 

Příprava:

Pánvičku bez oleje si dáme nahřát a pustíme se do připrav krůtího masa. Pokapeme jej olivovým olejem, okořeníme chilli kořením, příp. na drobno nakrájenou chilli papričkou a posypeme lístky rozmarýnu. Sůl není třeba.

Takto nachystané maso vložíme na rozehřátou pánev a necháme smažit asi 10 minut, dokud nebude téměř hotové. Čas od času jej otočíme, aby se nepřipálilo. V průběhu smažení začneme s přípravou fazolí. Pokud je máme z plechovky, nejdříve je propláchneme vodou a scedíme přes sítko, abychom je zbavili nálevu, ve kterém byly naložené. Používáme-li domácí fazole, tím lépe. Můžeme přidat také chilli omáčku nebo koření – podle toho, na jak ostré jídlo se cítíme. Ve volných chvílích si nakrájíme i zbylou zeleninu – papriku, okurku, pórek a čerstvou chilli papričku.

Ještě před tím, než bude maso hotové, přidáme k němu na pánev fazole a za pravidelného promíchávání je také lehce osmahneme. Zhruba po 5 minutách jsou maso i fazole hotové.

Servírujeme společně s nakrájenou zeleninou. Dle chuti posypeme chilli papričkami a kolečky pórku.

Dobrou chuť přeje Jirka

http://fb.com/jirkuvjidelnicek

Reklama

Zde si můžete objednat mou kuchařskou knihu Rande s gurmánkou v české kuchyni.

V případě objednávky na www.titanovepanve.cz uveďte prosím na podporu našeho webu
v políčku pro poznámku heslo "Gurmanka".

Zanechte komentář