11. ledna 2015 v 1.51, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Maso, drůbež, zvěřina, ROK V KUCHYNITři komentáře

Štítky: | | | | | | | |

Hovězí líčka na černém pivu

hovězí líčka dušená
Dušená líčka nemusíme připravovat jen po francouzském způsobu a dusit je na červeném víně. Můžeme zůstat věrni českému pivu.
.
Na čem si pochutnat v lednu?
.

ROK V KUCHYNI, to jsou moje zastaveníčka s domácími recepty, které se staly součástí stolních kalendářů. Mám z čeho vybírat, neboť je pro své čtenáře pravidelně chystám již od roku 2010 (5 let mám za sebou; další rok 2016 právě tvořím). Recepty tu jsou jednak pro inspiraci, ale též pro tu obyčejnou radost z každého ročního období, které mi dokáže vykouzlit za každého počasí velkou spoustu chutných zážitků a nezapomenutelných okamžiků.

 

Dnes mám pro Vás hovězí líčka na černém pivu podle babičky ;-) Slovo babička zde není použito jako marketingový tah, ale je to hrdá připomínka toho, že i foodblogerky získávají nových rolí a dostává se jim skvělé příležitosti vychovávat u svého stolu stále nové a mladší budoucí znalce dobrého jídla! :-)

.

HOVĚZÍ LÍČKA NA ČERNÉM PIVU

Pro 4-6 osob potřebujeme:

1000 g hovězích líček, 5 ks cibule, 100 g slaniny, 500 ml černého piva, 1 lžíce medu, 3 větvičky čerstvého tymiánu, špetka majoránky, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky celého pepře, sůl, jemně mletý pepř, 2 lžíce strouhaného chleba

Postup přípravy:

Slaninu nakrájíme na drobné kousky a společně s cibulí orestujeme do zlatova. Do hrnce vložíme hovězí líčka pokrájená na větší kousky, osolíme, opepříme a zakápneme medem. Přidáme bobkové listy, nové koření i celý pepř, majoránku. Maso zalijeme černým pivem, vložíme tymiánové větvičky a pod pokličkou zvolna dusíme cca 3 až 4 hodiny do úplného změknutí masa. Podle potřeby během dušení podléváme. Šťávu zaprášíme strouhaným chlebem a zvolna vydusíme do zhoustnutí. Podáváme s chlebem, zapíjíme dobře vychlazeným pivkem.

Dobrou chuť!

 

Kalendář s recepty Šárky Škachové, Česká kuchyně rok 2015, leden/2.týden

 

Reklama

Zde si můžete objednat mou kuchařskou knihu Rande s gurmánkou v české kuchyni.

V případě objednávky na www.titanovepanve.cz uveďte prosím na podporu našeho webu
v políčku pro poznámku heslo "Gurmanka".

Tři komentáře k příspěvku „Hovězí líčka na černém pivu“

  1. Radek říká:

    Děkuji gurmánce za vynikající recept !!! U nás doma jsou vaše recepty v síni slávy a proto se kuchařka Rande s gurmánkou stala nejužitečnější knihou o vaření co znám. Děkuji za všechno co pro nás v této oblasti děláte. Jsem do vás fanda :)

  2. Anna říká:

    U nás také, Šárko!

  3. Gurmánka.cz říká:

    Anna:

    :-)

Zanechte komentář