Štítek „Anuše Kejřová“

9. prosince 2010 v 16.46, napsala Šárka Škachová • Rubrika: V kuchyni s Anuší Kejřovou (podle starých kuchařských knih vaříme poctivou českou klasiku), Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 7

Roštěnky na divoko dle Anuše Kejřové

  Miluji jídlo! .. dobré jídlo. Rád vybírám ingredience pro jeho přípravu, pročítám kuchařky a časopisy, které nepostrádají šmrnc, zajímám se o původní receptury, na cestách neopomenu ochutmat místní speciality, s potěšením navštěvuji restaurace,.. Tím vším se inspiruji, vychutnávám si to, z toho všeho vařím, a snažím se, aby mé výtvory, a suroviny v nich […]

Celý příspěvek »

24. listopadu 2010 v 1.11, napsala Šárka Škachová • Rubrika: V kuchyni s Anuší Kejřovou (podle starých kuchařských knih vaříme poctivou českou klasiku), Z Vaší domácí kuchyněČtyři komentáře

Švýcarská plněná omeleta se salátem z červeného zelí

  Podle Anuše Kejřové se dá vařit na jaře, v létě i v zimě a pokaždé je z čeho vybírat. Její kuchařský repertoár nenudí a vyniká i v kategorii vegetariánských odlehčených jídel. Co říkáte na plněnou omeletu se salátem plným vitamínů? Nalistovala a uvařila Klárka http://vegereceptynakazdyden.blog.cz/ – zvu vás na malou ochutnávku k ní, ale v tuhle chvilku vzdávám hold této […]

Celý příspěvek »

18. listopadu 2010 v 2.57, napsala Šárka Škachová • Rubrika: V kuchyni s Anuší Kejřovou (podle starých kuchařských knih vaříme poctivou českou klasiku), Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 13

Kapustová sekaná podle Anuše Kejřové

Vegetariánská pečínka, co dokáže očarovat i skalní fanoušky masa všeho druhu. Jde o to, zda si dokážete představit milostný poměr se slečnou kapustou. Zde je pozvání na kapustovou sekanou podle receptu Anuše Kejřové. Ten by ovšem sám o sobě byl k ničemu, kdyby se k hlávce kapusty nepostavila Klárka a nerozhodla se přidat tento recept do soutěžní […]

Celý příspěvek »

23. dubna 2010 v 15.23, napsala Šárka Škachová • Rubrika: V kuchyni s Anuší Kejřovou (podle starých kuchařských knih vaříme poctivou českou klasiku)Počet komentářů: 22

Pomerančový dort podle Anuše Kejřové

Po pročítání blogu Gurmánky a Vilemíny jsem podlehla dojmu, že se rozšířilo jakési šílenství Anuše Kejřové a její Zlaté úsporné kuchařky, avšak šílenství velmi příjemné a tak jsem i já podlehla a rozhodla se tuto úspornou kuchařku zakoupit. Receptů je v ní opravdu hodně leč mě padl do okamžitě do oka recept na Pomerančový dort. Po […]

Celý příspěvek »

21. dubna 2010 v 1.59, napsala Šárka Škachová • Rubrika: V kuchyni s Anuší Kejřovou (podle starých kuchařských knih vaříme poctivou českou klasiku)Počet komentářů: 11

Dvě a půl hodiny s Anuší Kejřovou a dvaceti povidlovými knedlíky

Dvě a půl hodiny s Anuší Kejřovou a dvaceti povidlovými knedlíky prožila toffo (www.toffo.blog.cz) – o tom všem je tento pěkný recept na povidlové knedlíky z kuchařské knihy Anuše Kejřové, tak si ho nechme s chutí odvyprávět. Třeba nějaký ten povidlový knedlík zbude i na nás ;-)   „Celý život náš je školou, kam stále […]

Celý příspěvek »

21. dubna 2010 v 1.21, napsala Šárka Škachová • Rubrika: V kuchyni s Anuší Kejřovou (podle starých kuchařských knih vaříme poctivou českou klasiku), Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 10

Zadělávaná slepice podle Anuše Kejřové

Zadělávaná slepice jako od babičky. Tímto receptem přispívá do rubriky „Vaříme s Anuší Kejřovou“ Hanka (HaF), tak si nechte chutnat. A také mohu prozradit, že vznikl fungl nový blog http://hafjentak.blog.cz, a patří právě Hance. Tímto můžete přijmout první pozvání :-) Recept od Hanky: Po menší pauze jsem se vrátila k Anuši a volba padla na slepici. […]

Celý příspěvek »

21. dubna 2010 v 0.53, napsala Šárka Škachová • Rubrika: V kuchyni s Anuší Kejřovou (podle starých kuchařských knih vaříme poctivou českou klasiku)Zatím žádný komentář

Noky k masu podle Anuše Kejřové

Nemusí být za každou cenu vždycky jednom knedlík. Takové jemné máslové noky ho mohou na talíři s českou omáčkou docela dobře zastoupit. Noky byly oblíbené ve staročeské kuchyni natolik, že recept na ně nechybí v žádné poctivé kuchařské knize. Jak je dělala Anuše Kejřová se rozhodla zjistit Alena a posílá s receptem i důkaz, že to jde docela snadno. […]

Celý příspěvek »

20. dubna 2010 v 16.31, napsala Šárka Škachová • Rubrika: V kuchyni s Anuší Kejřovou (podle starých kuchařských knih vaříme poctivou českou klasiku)Počet komentářů: 38

Kuře na paprice podle Anuše Kejřové

Slepici nebo kuře na paprice?  Já mám ráda oboje. Podle tradice musí být „s noky!“  Na tradice nešlapeme, noky budou! :-) Tento recept nemohl chybět ani ve slavné Zlaté úsporné kuchařce Anuše Kejřové. I když to nebyla slepice ze dvorku, kuře na paprice požívá téměř stejnou slávu a věřím tomu, že mnozí z nás už hodně dlouho […]

Celý příspěvek »

20. dubna 2010 v 12.56, napsala Šárka Škachová • Rubrika: V kuchyni s Anuší Kejřovou (podle starých kuchařských knih vaříme poctivou českou klasiku)Počet komentářů: 8

Polévka bramborová (sytá) podle Anuše Kejřové

the dilemma movie in hd the kings speech movie dvd Znáte recept Anuše Kejřové na bramborovou polévku s vodovými knedlíčky? Sama autorka ji nazvala bramborovou polévkou sytou, a skutečně je to polévka, která skutečně zasytí i ty největší jedlíky. Když si k ní zakousneme navrch ještě krajíc dobrého českého chleba, je to jídlo, nad kterým […]

Celý příspěvek »

9. dubna 2010 v 16.46, napsala Šárka Škachová • Rubrika: V kuchyni s Anuší Kejřovou (podle starých kuchařských knih vaříme poctivou českou klasiku)Tři komentáře

Jehněčí pečeně s dušeným špenátem

K Velikonocům patří špenát a jehněčí stejně jako kapr a stromeček k Vánocům. Naprosto přesně to vystihla Hanka a vybrala z kuchařských recepisů Anuše Kejřové právě tuto tradiční specialitu. Jestli budete chystat jehněčí pečínku podle doporučení znalkyně staročeské kuchyně AK nebo dáte na rady Hanky, vždy dojdete k vynikajícímu výsledku. Jehněčí pečínka na jaře nikdy nezklame. […]

Celý příspěvek »

Seznam článků

Použité štítky

Tento mrak 200 nejpoužívanějších štítků by vám mohl pomoct najít, co hledáte.

ananas Anuše Kejřová Babiččina zahrada babiččino cukroví Basilej bazalka benátky beránek borůvky Brambory Brusinky brynza bublanina bylinky bábovka cestování chilli Chorvatsko chřest cuketa cukroví cukrárna degustace dezert dezerty dobrá domácí kuchyně dobrá kuchyně domácí kuchyně domácí pečení domácí pečivo domácí vaření dort dovolená drinky dušené maso dýně foie gras Francie francouzská kuchyně gastroturistika grilování guláš halloween hlíva ústřičná hokkaidó houbaření houby Houby a lesní plody hovězí maso hrušky husí játra hříbky Indie italská kuchyně italské speciality Itálie jablka jablko jahody jak se peče perník jaro jižní čechy jídlo kapr keramika kniha kokos kokosové mléko koláč koláče kotlík koření kuchařka kuchařská kniha kuře kuřecí maso káva La Veranda listové těsto láska léto maliny Marcella Hazan maso Maďarsko maďarská kuchyně maďarské speciality med medvědí tlapky meruňky mleté maso moučník moučníky moře mořská kuchařka mák nakladatelství motto noky nádivka nápoje olivový olej olivy omeleta omáčka Omáčky, marinády, pikantérie ostré a pikantní jídlo ovoce ořechy oříšky papriky perník perníková chaloupka perníkové recepty a rady perníky perníkáři perníčky pesto pečené kuře pečení pečení ve formě pečeně pečivo PF pikantní recepty pizza polévka polévková mísa pracny pudink Přidat nový štítek rajská omáčka rajčata recenze rizoto Rožmberk rybník ryby rybí recepty rýže salát seminář semlbába Silvestr skořice sladkosti sladké pečení slaná bábovka slané pečení slané pečivo slané pohoštění slaný koláč snadné recepty soutěž staročeská kuchyně staročeské recepty staročeské tradice staročeské vánoce staročeské zvyky a tradice staročeský recept sýr titanové nádobí tlačenka Toskánsko tradice tradiční recepty tvaroh tymián těstoviny třešně vaření vegetariánské recepty vejce Velikonoce velikonoční pečivo vepřové hody vepřové maso vánoce vánoční cukroví vánoční pečení vánoční pečivo vášeň víno výlov zabijačka zabíječka zahrada zavařování Zelenina Zlatá úsporná kuchařka česká kuchyně čokoláda římský hrnec šneci špargl špenát švestková povidla švestky švýcarsko šéfkuchař Radek David žemlovka