Štítek „česká kuchyně“

11. ledna 2015 v 1.51, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Maso, drůbež, zvěřina, ROK V KUCHYNITři komentáře

Hovězí líčka na černém pivu

Dušená líčka nemusíme připravovat jen po francouzském způsobu a dusit je na červeném víně. Můžeme zůstat věrni českému pivu. . Na čem si pochutnat v lednu? . ROK V KUCHYNI, to jsou moje zastaveníčka s domácími recepty, které se staly součástí stolních kalendářů. Mám z čeho vybírat, neboť je pro své čtenáře pravidelně chystám již […]

Celý příspěvek »

4. května 2013 v 14.39, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Gastrozajímavosti, Kam za dobrým jídlem?Počet komentářů: 13

Hospůdka U Štěpána – co nového se chystá?

Hospůska U Štěpána s novým týmem zve k prostřenému stolu  Všem příznivcům „dobré a poctivé“ české gastronomie si dovoluji předložit několik doplňujících řádků, které vhodně navazují na předešlý uveřejněný článek o Hospůdce U Štěpána, povídání nad kusem voňavého hovězího masa. I když má hospůdka velmi dobré renomé od hostí, kteří ji navštívili, objevily se v diskuzi […]

Celý příspěvek »

12. listopadu 2010 v 20.33, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Přílohy, Staročeská tradicePočet komentářů: 57

Absolutně dokonalý domácí knedlík

I sebelepší pečínku dokáže pokazit špatně připravený knedlík, proto připomínám recept na absolutně dokonalý knedlík, se kterým si musí poradit úplně každý. Zázrak nese jméno hrnečkový knedlík. V tomto případě není potřeba pronikat do tajů kvasnic a příprav kvásku. Není nutno obávat se procesu kynutí, hledat na knedlíkové šišky ten největší hrnec a vůbec není třeba mít […]

Celý příspěvek »

8. dubna 2010 v 0.35, napsala Šárka Škachová • Rubrika: V kuchyni s Anuší Kejřovou (podle starých kuchařských knih vaříme poctivou českou klasiku)Počet komentářů: 7

Brynzové větrníčky

  Co dobrého na párty? Třeba slané větrníčky. Když budou plněné brynzou, nikoho by nenapadlo, že recept na ně je už v notně zaprášených kuchařkách. Větrníčky s brynzou objevila, upekla a naplnila Hanka (HaF) a servíruje nám je v celé své rafinované kráse. V kombinaci s obloženými chlebíčky, tedy s receptem předchozím, nám tu vystrojila […]

Celý příspěvek »

7. dubna 2010 v 23.41, napsala Šárka Škachová • Rubrika: V kuchyni s Anuší Kejřovou (podle starých kuchařských knih vaříme poctivou českou klasiku)Počet komentářů: 5

Obložené chlebíčky z prošlých časů

Jak vypadaly obložené chlebíčky minulého století? Rozhodně byly k nakousnutí, majonéza měla kanárkově žlutou barvu a nechodilo se pro ni  k  „Helmansům“, protože se poctivě vyráběla doma. Chlebíčky už tenkrát patřily do kategorie malých  jídel vznešených a na svého tvůrce uměly mnohé prozradit.  Má a nebo nemá umělecké nadání a smysl pro detail? Chlebíčky se krášlily […]

Celý příspěvek »

16. ledna 2010 v 14.08, napsala Šárka Škachová • Rubrika: V kuchyni s Anuší Kejřovou (podle starých kuchařských knih vaříme poctivou českou klasiku)Počet komentářů: 17

Vyhlášení vítězů z prvního kola kuchařské soutěže – vaříme a Anuší Kejřovou

je za námi, nastal čas hodnocení. Nejprve bych ráda vyjádřila poděkování za příkladné soutěžní nasazení všem zúčastněným. Všechny recepty vypadají ve vašem podání krásněm chutně a inspirativně, proto nebylo snadné rozhodnout o vítězných recepturách. Tuto zodpovědnou práci jsem ponechala na dámách z nakladatelství Motto a ty po pečlivém zvážení rozhodly takto: Knižní dárek z nakladatelství […]

Celý příspěvek »

14. ledna 2010 v 21.26, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 15

Jazyk na divoko s Anuší Kejřovou

  Jazyk je chrám naší chuti a proto jsem uvítala recept – Jazyk na smetaně, který patříval k velkým delikatesám a ani dnes na něj labužníci nezanevřeli. Chuť této omáčky se dá přirovnat ke slavným plíčkům na smetaně. Jak sama Alena říká, recept byl v knize Anuše Kejřové popsán jazykem stručným, proto se spolehla na […]

Celý příspěvek »

Seznam článků

Použité štítky

Tento mrak 200 nejpoužívanějších štítků by vám mohl pomoct najít, co hledáte.

ananas Anuše Kejřová Babiččina zahrada babiččino cukroví Basilej bazalka benátky beránek borůvky Brambory Brusinky brynza bublanina bylinky bábovka cestování chilli Chorvatsko chřest cuketa cukroví cukrárna degustace dezert dezerty dobrá domácí kuchyně dobrá kuchyně domácí kuchyně domácí pečení domácí pečivo domácí vaření dort dovolená drinky dušené maso dýně foie gras Francie francouzská kuchyně gastroturistika grilování guláš halloween hlíva ústřičná hokkaidó houbaření houby Houby a lesní plody hovězí maso hrušky husí játra hříbky Indie italská kuchyně italské speciality Itálie jablka jablko jahody jak se peče perník jaro jižní čechy jídlo kapr keramika kniha kokos kokosové mléko koláč koláče kotlík koření kuchařka kuchařská kniha kuře kuřecí maso káva La Veranda listové těsto láska léto maliny Marcella Hazan maso Maďarsko maďarská kuchyně maďarské speciality med medvědí tlapky meruňky mleté maso moučník moučníky moře mořská kuchařka mák nakladatelství motto noky nádivka nápoje olivový olej olivy omeleta omáčka Omáčky, marinády, pikantérie ostré a pikantní jídlo ovoce ořechy oříšky papriky perník perníková chaloupka perníkové recepty a rady perníky perníkáři perníčky pesto pečené kuře pečení pečení ve formě pečeně pečivo PF pikantní recepty pizza polévka polévková mísa pracny pudink Přidat nový štítek rajská omáčka rajčata recenze rizoto Rožmberk rybník ryby rybí recepty rýže salát seminář semlbába Silvestr skořice sladkosti sladké pečení slaná bábovka slané pečení slané pečivo slané pohoštění slaný koláč snadné recepty soutěž staročeská kuchyně staročeské recepty staročeské tradice staročeské vánoce staročeské zvyky a tradice staročeský recept sýr titanové nádobí tlačenka Toskánsko tradice tradiční recepty tvaroh tymián těstoviny třešně vaření vegetariánské recepty vejce Velikonoce velikonoční pečivo vepřové hody vepřové maso vánoce vánoční cukroví vánoční pečení vánoční pečivo vášeň víno výlov zabijačka zabíječka zahrada zavařování Zelenina Zlatá úsporná kuchařka česká kuchyně čokoláda římský hrnec šneci špargl špenát švestková povidla švestky švýcarsko šéfkuchař Radek David žemlovka