Štítek „čokoláda“

9. prosince 2013 v 14.24, napsala Šárka Škachová • Rubrika: ČOKOLÁDA urozená a vznešená, Gastrozajímavosti, Něco pro duši, NezařazenéPočet komentářů: 7

Když zavoněla káva a čokoláda v kulinárním centru snů

Dostala jsem pozvání na velmi příjemnou listopadovou akci, kterou pořádala společnost Tchibo v pražském kulinárním centru vydavatelství Bauer Media. Domácnost bez dózy s kávou bychom dnes asi těžko hledali. U nás doma bych klidně mohla otevřít komorní kavárničku, protože u nás káva patří k rodinnému spokojenému životu. Takové pozvání na cestu za poznáním kávy jsem si […]

Celý příspěvek »

29. listopadu 2013 v 11.16, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Sladké hříchy, Staročeská tradice, VánocePočet komentářů: 8

Sacher dortíčky

Sacher dortíčky 420 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 280 g másla, 4 žloutky, kakao, vanilka, citronová kůra, čokoláda na vaření Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinové fólie a dáme do chladničky do druhého dne odpočinout. Z těsta vyválíme plát, vykrajujeme tvary, v polovině vypíchneme střed a přeneseme na plech vyložený […]

Celý příspěvek »

23. října 2012 v 10.13, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Soutěž - ostré a nabroušené receptyPočet komentářů: 7

Baq Ti Xcacau

   Podzimní soutěž 2012        Baq Ti Xcacau – soutěžní recept č. 9, autorka receptu: Marie Tomšů www.toffo.blog.cz  recept nás naučí úpravu masa v čokoládě podle mexických tradic     Můj nabroušený recept jsem uvařila teprvé podruhé. Připravovala jsem ho pokaždé v řádně nabroušené náladě a přiznám i  poťouchlou touhu šokovat. Baví mě posouvat  hranice chutí mých spolustolovníků směrem k novým, […]

Celý příspěvek »

2. března 2012 v 0.52, napsala Šárka Škachová • Rubrika: ČOKOLÁDA urozená a vznešenáPočet komentářů: 14

Čokoláda jako od klenotníka – Michel Cluizel – Maralumi Lait Trinitario 47%

  Michel Cluizel, to je pro mě klenotník čokolády, která umí být tajnosnubná a krásně zasněná. Myslím, že jsem udělala dobře, když  jsem si vzala trochu času na to, abych ji důkladně pochopila. Zastávka č. 2 – rodinná čokoládovna Michel Cluizel Tato výjimečná francouzská rodinná čokoládovna z jižní Normandie byla založena roku 1948. Dnes ochutnávám čokoládu, která získala […]

Celý příspěvek »

5. března 2011 v 11.24, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Sladké hříchy, Slané pokušeníPočet komentářů: 31

Nedělní koláčky 2 v 1

Máte raději sladké nebo slané? Proč to řešit, když se můžeme uspokojit sladko-slaně. Pekla jsem malé koláčky minulou neděli. Sladké banánové s čokoládou byly famózní. Slané se šunkou, sýrem a šťavnatými jablky jim šlapaly na paty. Malé téma na veselé tartaletky z jednoho koláčového plechu pro kreativce. Ty vaše exempláře můžou vypadat úplně jinak :-) Banánové […]

Celý příspěvek »

3. února 2011 v 17.00, napsala Šárka Škachová • Rubrika: ČOKOLÁDA urozená a vznešená, Kam za dobrým jídlem?, Zapsáno v kalendářiČtyři komentáře

Čokoládová (nejen valentýnská) pohoda + další termíny degustací

Pojďte se v sobotu před Valentýnem projít po kakaových plantážích, naučit se rozpoznávat chuťové rozdíly mezi jednotlivýcmi odrůdami kakaových bobů, nahlédnout do továrny na čokoládu a dovědět se o všech finesách výroby poctivé čokolády. Čeká Vás povídání o čokoládě spojené s promítáním a prokládané degustací těch nejzajímavějších čokolád, které nám současnost nabízí z dílen mistrů […]

Celý příspěvek »

5. prosince 2010 v 21.36, napsala Šárka Škachová • Rubrika: S kapkou alkoholu, Sladké hříchy, VánocePočet komentářů: 27

Nugátový koláč jako zbraň

Nugátový koláč zařazuji do vánoční rubriky, protože tam jednoduše patří. I když to tak na první pohled nemusí vypadat. Kdybych nezaútočila nugátovým koláčem s oříšky, zmizely by všechny vanilkové rohlíčky, které jsem dneska pracně napekla. Koláč s nugátem jim byl neuvěřitelně silným soupeřem, tím pádem šly vanilkové rohlíčky pěkně do pozadí a pustili jsme je ze zřetele. […]

Celý příspěvek »

10. listopadu 2010 v 2.37, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Drinky a nápoje, Gastrozajímavosti, Z autorčina šuplíkuČtyři komentáře

S dobrým čajem, kávou a horkou čokoládou nebude žádná zima dost dlouhá

  Čaje pro kouzlo podzimních večerů Nevlídné a sychravé počasí podzimu nás přímo láká k posezení u teplého čaje či krásně vonící kávy. Pokud si chcete Váš čaj skutečně vychutnat anebo ochutnat některý z netradičních příchutí, potom určitě navštivte e-shop Oxalis.cz. Internetový obchod Oxalis.cz Vám nabízí výběr těch nejlahodnějších čajů nejen pro příjemné posezení s přáteli, ale též […]

Celý příspěvek »

15. září 2010 v 11.13, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Gastrozajímavosti, Kam za dobrým jídlem?, Sladké hříchy, Světové speciality, Zapsáno v kalendářiPočet komentářů: 19

Výlet do čokoládového nebe s ČokoBankou

Když cestovat za čokoládovým požitkem, tak jedině s mistry čokolády. Mistři čokolády na slovo vzatí se ukrývají v rodinných čokoládovnách. Naučí nás umění degustace čokolády a můžeme si být jisti, že právě ta jejich exkluzivní čokoláda z úst nikdy neodejde „bez rozloučení“ a zůstanou po ní jen ty nejbáječnější pocity, co povedou k návykovosti. Na výlet do čokoládového nebe zve ČokoBanka.cz. […]

Celý příspěvek »

18. prosince 2009 v 1.28, napsala Šárka Škachová • Rubrika: VánocePočet komentářů: 27

Čokoládové lanýže s koňakem a chilli

Konečně vánoční cukroví pro „drsné chlápky“ a pro dámy, co se nebojí. Toto smyslné cukroví je silně afrodiziakální. Čokoládové lanýže s chilli a koňakem jsou něco extra. Pokud máte zájem recepturu trochu zjemnit, záměna alkoholu se netrestá a výběr koření je jen na vás. Famózní chuť chilli však doporučuji. Čokoláda zůstane v ústech stále tou […]

Celý příspěvek »

Seznam článků

Použité štítky

Tento mrak 200 nejpoužívanějších štítků by vám mohl pomoct najít, co hledáte.

ananas Anuše Kejřová Babiččina zahrada babiččino cukroví Basilej bazalka benátky beránek borůvky Brambory Brusinky brynza bublanina bylinky bábovka cestování chilli Chorvatsko chřest cuketa cukroví cukrárna degustace dezert dezerty dobrá kuchyně Dominikánská republika domácí kuchyně domácí pečení domácí pečivo domácí vaření dort dovolená drinky dušené maso dýně foie gras Francie francouzská kuchyně gastroturistika grilování guláš halloween hlíva ústřičná hokkaidó houbaření houby Houby a lesní plody hovězí maso hrušky husí játra hříbky Indie italská kuchyně Itálie jablka jablko jahody jak se peče perník jaro jižní čechy jídlo kapr keramika kniha kokos kokosové mléko koláč koláče kotlík koření kuchařka kuchařská kniha kuře kuřecí maso káva La Veranda listové těsto láska léto maliny mandle Marcella Hazan maso Maďarsko maďarská kuchyně maďarské speciality med medvědí tlapky meruňky mleté maso moučník moučníky moře mořská kuchařka mák nakladatelství motto noky nádivka nápoje olivový olej olivy omeleta omáčka Omáčky, marinády, pikantérie ostré a pikantní jídlo ovoce ořechy oříšky papriky perník perníková chaloupka perníkové recepty a rady perníky perníkáři perníčky pesto pečené kuře pečení pečení ve formě pečeně pečivo PF pikantní recepty pizza polévka polévková mísa pracny pudink Přidat nový štítek rajská omáčka rajčata recenze rizoto Rožmberk rybník ryby rybí recepty rýže salát seminář semlbába Silvestr skořice sladkosti sladké pečení slaná bábovka slané pečení slané pečivo slané pohoštění slaný koláč snadné recepty soutěž staročeská kuchyně staročeské recepty staročeské tradice staročeské vánoce staročeské zvyky a tradice staročeský recept sýr titanové nádobí tlačenka Toskánsko tradice tradiční recepty tvaroh tymián těstoviny třešně vaření vegetariánské recepty vejce Velikonoce velikonoční pečivo vepřové hody vepřové maso vánoce vánoční cukroví vánoční pečení vánoční pečivo vášeň víno výlov zabijačka zabíječka zahrada zavařování Zelenina Zlatá úsporná kuchařka česká kuchyně čokoláda římský hrnec šneci špargl špenát švestková povidla švestky švýcarsko šéfkuchař Radek David žemlovka