Štítek „grilování“

20. srpna 2012 v 16.24, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Léto na grilovací pánvičce, Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 5

Tajemství proutěných košíků – pohádka

Soutěž na léto 2012     Tajemství proutěných košíků – pohádka – soutěžní recept č. 11, autor receptu: Hamka Když jsem v pátek přišla z nákupu, kde se vzaly tu se vzaly, v naší kuchyni se objevily dva košíky – první, plný koření a pochutin, jakoby nedočkavě vybízel “ šupito presto“ k použití. Druhý, sice větší, ale prázdný, […]

Celý příspěvek »

17. srpna 2012 v 20.53, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Léto na grilovací pánvičce, Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 5

Kuřecí prsa v citrusové marinádě

Soutěž na léto 2012     Kuřecí prsa v citrusové marinádě, aneb miláčku voníš pomerančem?! – soutěžní recept č. 10, autor receptu: Marie Tomšů – toffo – www.toffo.blog.cz Toto dnešní naše obědové meníčko bych také mohla pojmenovat třeba oběd za půl hodinky na stole. Je jedno, jesli Vás k takové akci donutí časová tíseň, mlsný jazyk nebo třeba Šárčina […]

Celý příspěvek »

10. červnaec 2012 v 1.43, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Léto na grilovací pánvičce, Z Vaší domácí kuchyněDva komentáře

Grilovaný ananas se skořicí a medem

  Soutěž na léto 2012     Grilovaný ananas se skořicí a medem – soutěžní recept č. 9, autor receptu: Otto Plášek   Suroviny:  1 ks čerstvého ananas 2 lžíce třtinového cukru 1 lžička mleté skořice 2 lžíce rozpuštěného másla  2 lžíce medu bambusové špejle Postup:  Nejdříve začneme tím, že si do vody dáme namočit bambusové špejle (nebudou […]

Celý příspěvek »

3. červnaec 2012 v 16.17, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Léto na grilovací pánvičce, Z Vaší domácí kuchyněZatím žádný komentář

Kuřecí stehna v marinádě

Soutěž na léto 2012    Grilovací marináda na kuřecí stehna – soutěžní recept č. 6, autor receptu: pí Kotlánová Suroviny:             1 kg kuřecích vykostěných stehen 2 vejce 2 lžíce solamylu 3 stroužky česneku 1 lžička soli 1/2 lžičky kari 1/2 lžičky pepře 2 lžičky vegety 1 lžíce tmavé sojové omáčky 1 lžíce plnotučné hořčice 5 lžic […]

Celý příspěvek »

22. června 2012 v 1.19, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Léto na grilovací pánvičce, Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 12

Titanové nádobí a letní soutěž

Je tu horké léto a s ním i letní soutěž. Partnerem blogu se stává „Titanové nádobí zn. BAF“ a já se s chutí již před měsícem pustila do testování rovnou doma na plotně. S klidným srdcem vás mohu trochu navnadit a seznámit s nádobím, které toho opravdu dost umí. Dobré výrobky se chválí samy, tak […]

Celý příspěvek »

26. červnaec 2011 v 9.05, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Brambory, Přílohy, Zahrada a bylinkyPočet komentářů: 6

Bramborové špízy

Bramborové špízy jsou ideálním parťákem pro letní grilovanou kotletku, krkovičku, rybu nebo cokoli jiného na ohni rožněného. Výhodou je, že si je můžete připravit pár hodin předem a potom už se nenechat zdržovat a vytáhnout je přesně v ten moment, kdy budou mít svůj čas, aby byly slavnostně položeny na grilovací mřížku. Grilujeme ne více […]

Celý příspěvek »

28. února 2011 v 1.33, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Grilování – BBQ, Z autorčina šuplíku, Zapsáno v kalendářiPočet komentářů: 13

Vyzkoušejte si dovednosti u grilu a pojďte soutěžit

Přivítejte grilovací sezonu ve velkém stylu Chcete se naučit grilovat jako skuteční machři, vyzkoušet si přitom mistrovský gril Campingaz a ještě se pobavit s přáteli? Zkuste originální Campingaz degustační grilovací šampionát, kterým můžete přivítat grilovací sezonu přímo u Vás na zahradě. Příznivců grilování v Čechách každým rokem přibývá. Skutečné majstrštyky však nedokáže připravit každý. Chtěli […]

Celý příspěvek »

13. května 2009 v 13.04, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Grilování – BBQPočet komentářů: 23

Žhavý bestseller léta = BBQ

Na čem grilují mistři světa v grilování? Na stejném pekelném stroji, který stojí v koutě mé letní kuchyně. Máte chuť na nějakou specialitu přímo z ohně? Zapalte pod grilem a „zapalte se“ pro tuhle voňavou letní sportovní činnost taky. . „Sedněte si, jezte a vítejte u našeho stolu“ – „Sit down and feed and welcome […]

Celý příspěvek »

19. ledna 2009 v 21.57, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Gastrozajímavosti, Kam za dobrým jídlem?, Rande s gurmánkouZatím žádný komentář

Maďarsko na sněhu – druhý chod

Maso, maso a zase maso! Všude na světě patří k zimnímu jídelníčku maso, o tom nikdo nepochybuje. S kvalitním masem je nejlépe udělat krátkou proceduru. Když máme k dispozici otevřený oheň, získáme nádhernou kouřovou vůni. Hovězí svíčková, vepřová panenka a delikatesní husí játra, to byl náš druhý chod. Je snad někdo, komu by tohle nepřišlo […]

Celý příspěvek »

Seznam článků

Použité štítky

Tento mrak 200 nejpoužívanějších štítků by vám mohl pomoct najít, co hledáte.

ananas Anuše Kejřová Babiččina zahrada babiččino cukroví Basilej bazalka benátky beránek borůvky Brambory Brusinky brynza bublanina bylinky bábovka cestování chilli Chorvatsko chřest cuketa cukroví cukrárna degustace dezert dezerty dobrá kuchyně Dominikánská republika domácí kuchyně domácí pečení domácí pečivo domácí vaření dort dovolená drinky dušené maso dýně foie gras Francie francouzská kuchyně gastroturistika grilování guláš halloween hlíva ústřičná hokkaidó houbaření houby Houby a lesní plody hovězí maso hrušky husí játra hříbky Indie italská kuchyně Itálie jablka jablko jahody jak se peče perník jaro jihočeská kuchyně jižní čechy jídlo kapr keramika kniha kokos kokosové mléko koláč koláče koření kuchařka kuchařská kniha kuře kuřecí maso káva La Veranda listové těsto láska léto maliny mandle Marcella Hazan maso masopust Maďarsko maďarská kuchyně maďarské speciality med medvědí tlapky meruňky mleté maso moučník moučníky moře mořská kuchařka mák nakladatelství motto noky nádivka nápoje olivový olej olivy omeleta omáčka Omáčky, marinády, pikantérie ostré a pikantní jídlo ovoce ořechy oříšky papriky perník perníková chaloupka perníkové recepty a rady perníky perníkáři perníčky pesto pečené kuře pečení pečení ve formě pečivo PF pikantní recepty pizza polévka polévková mísa pracny pudink Přidat nový štítek rajská omáčka rajčata recenze rizoto Rožmberk rybník ryby rybí recepty rýže salát seminář semlbába Silvestr skořice sladkosti sladké pečení slaná bábovka slané pečení slané pečivo slané pohoštění slaný koláč snadné recepty soutěž staročeská kuchyně staročeské recepty staročeské tradice staročeské vánoce staročeské zvyky a tradice staročeský recept sýr titanové nádobí tlačenka Toskánsko tradice tradiční recepty tvaroh tymián těstoviny třešně vaření vegetariánské recepty vejce Velikonoce velikonoční pečivo vepřové hody vepřové maso vánoce vánoční cukroví vánoční pečení vánoční pečivo vášeň víno výlov zabijačka zabíječka zahrada zavařování Zelenina Zlatá úsporná kuchařka česká kuchyně čokoláda římský hrnec šneci špargl špenát švestková povidla švestky švýcarsko šéfkuchař Radek David žemlovka