Štítek „hovězí maso“

2. února 2016 v 22.02, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Maso, drůbež, zvěřina, Omáčky, marinády, pikantérie, Světové specialityPočet komentářů: 10

Hovězí maso dušené se skořicí, sušenými rajčaty a tymiánem

HOVĚZÍ MASO naložené v olivovém oleji se skořicí, sušenými rajčaty a tymiánem Popis receptu:Recept vznikl jako improvizace sobotního odpoledne. Libové hovězí maso (falešnou svíčkovou) jsem odblanila, nakrájela na kostky a vložila do hrnce. Osolila, opepřila, promíchala s kousky sušených rajčat naložených v kořeněném oleji. Několik lžic oleje přidávám k masu a dobře promíchám. Pro vůni […]

Celý příspěvek »

4. května 2013 v 14.39, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Gastrozajímavosti, Kam za dobrým jídlem?Počet komentářů: 13

Hospůdka U Štěpána – co nového se chystá?

Hospůska U Štěpána s novým týmem zve k prostřenému stolu  Všem příznivcům „dobré a poctivé“ české gastronomie si dovoluji předložit několik doplňujících řádků, které vhodně navazují na předešlý uveřejněný článek o Hospůdce U Štěpána, povídání nad kusem voňavého hovězího masa. I když má hospůdka velmi dobré renomé od hostí, kteří ji navštívili, objevily se v diskuzi […]

Celý příspěvek »

13. února 2013 v 17.10, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Čechy, Kam za dobrým jídlem?, ReportážePočet komentářů: 62

V hospůdce U Štěpána – povídání nad kusem voňavého hovězího

  Na návštěvě v hospůdce U Štěpána i drsný šéf  roztaje a uvěří v Boha. Navštívil hospody, kam stačilo strčit nos a člověk by nejraději vzal „roha.“ Viděl všechny pekelné hříchy českých restauračních kuchyní a s ďábelským úsměvem ve tváři hříšníkům a hříšnicím ani za jejich andělský úsměv nic neodpustil. Stačilo však přijet do hospůdky U Štěpána a uvěřil […]

Celý příspěvek »

5. října 2012 v 13.35, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Soutěž - ostré a nabroušené receptyPočet komentářů: 10

Steak z hovězího pupku – flank steak

Podzimní soutěž 2012  Steak z hovězího pupku – flank steak – soutěžní recept č. 5, autor receptu: Otto Plášek   Suroviny: 200 g hovězího pupku   hrubozrnná sůl, olej kořenící mlýnek Jamie Oliver- Chilli směs Hot & Smoky   Postup  přípravy: Osušíme steak papírovým ubrouskem. Před přípravou necháme steak, po vyjmutí z lednice odpočinout, tak aby dosáhl […]

Celý příspěvek »

27. června 2012 v 1.12, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Léto na grilovací pánvičce, Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 5

Smetanové fazolky s hovězím masem

       Soutěž na léto 2012    SMETANOVÉ FAZOLKY S HOVĚZÍM MASEM a máslovými brambůrky – soutěžní recept č. 3, autor receptu: Otto Plášek   Suroviny:    1 kg falešné hovězí svíčkové 1 kg čerstvých fazolek (mix zelené-žluté) 1 Rama cremefine na vaření (250ml) 2 sladké smetany na vaření (2x180ml) cibule mrkev petržel petrželová nať máslo sůl […]

Celý příspěvek »

Seznam článků

Použité štítky

Tento mrak 200 nejpoužívanějších štítků by vám mohl pomoct najít, co hledáte.

ananas Anuše Kejřová Babiččina zahrada babiččino cukroví Basilej bazalka benátky beránek borůvky Brambory Brusinky brynza bublanina bylinky bábovka cestování chilli Chorvatsko chřest cuketa cukroví cukrárna degustace dezert dezerty dobrá kuchyně Dominikánská republika domácí kuchyně domácí pečení domácí pečivo domácí vaření dort dovolená drinky dušené maso dýně foie gras Francie francouzská kuchyně gastroturistika grilování guláš halloween hlíva ústřičná hokkaidó houbaření houby Houby a lesní plody hovězí maso hrušky husí játra hříbky Indie italská kuchyně italské speciality Itálie jablka jablko jahody jak se peče perník jaro jižní čechy jídlo kapr keramika kniha kokos kokosové mléko koláč koláče kotlík koření kuchařka kuchařská kniha kuře kuřecí maso káva La Veranda listové těsto láska léto maliny Marcella Hazan maso Maďarsko maďarská kuchyně maďarské speciality med medvědí tlapky meruňky mleté maso moučník moučníky moře mořská kuchařka mák nakladatelství motto noky nádivka nápoje olivový olej olivy omeleta omáčka Omáčky, marinády, pikantérie ostré a pikantní jídlo ovoce ořechy oříšky papriky perník perníková chaloupka perníkové recepty a rady perníky perníkáři perníčky pesto pečené kuře pečení pečení ve formě pečeně pečivo PF pikantní recepty pizza polévka polévková mísa pracny pudink Přidat nový štítek rajská omáčka rajčata recenze rizoto Rožmberk rybník ryby rybí recepty rýže salát seminář semlbába Silvestr skořice sladkosti sladké pečení slaná bábovka slané pečení slané pečivo slané pohoštění slaný koláč snadné recepty soutěž staročeská kuchyně staročeské recepty staročeské tradice staročeské vánoce staročeské zvyky a tradice staročeský recept sýr titanové nádobí tlačenka Toskánsko tradice tradiční recepty tvaroh tymián těstoviny třešně vaření vegetariánské recepty vejce Velikonoce velikonoční pečivo vepřové hody vepřové maso vánoce vánoční cukroví vánoční pečení vánoční pečivo vášeň víno výlov zabijačka zabíječka zahrada zavařování Zelenina Zlatá úsporná kuchařka česká kuchyně čokoláda římský hrnec šneci špargl špenát švestková povidla švestky švýcarsko šéfkuchař Radek David žemlovka