Štítek „jídlo“

6. červnaec 2011 v 12.13, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Vášnivě dobré jídlo - soutěž, Z Vaší domácí kuchyněDva komentáře

Mangovo-kokosový dezert s mátovými lístky

Letní soutěž o jídle plném vášně a o vášni pro jídlo Recept do soutěže poslala Slávka H. a nechává zde i pozvánku na blog. http://slavka-archaa.blogspot.com/ Jsou dezerty, kterým se ubránit nedá. V mém případě jsou to všechny, které voní kokosem. Moc ráda zveřejňuji další soutěžní recept, který je přesně podle mého gusta. Tohle přeci musí být […]

Celý příspěvek »

16. června 2011 v 12.04, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Čtenářská soutěž, Něco pro duši, Rande s gurmánkou, Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 14

Letní soutěž – o jídle plném vášně a o vášni pro jídlo

  „Kdo v lásce vášeň ohluší, přijde o srdce i o duši,“ řekl Anatole France. Za lásku ani za vášeň se nemusí nikdo stydět – malé afrodiziakální intriky k ní patří. Zalovte v paměti a vyčarujte v kuchyni nějaký kouzelný a vášnivě dobrý pokrm, na který si můžete vsadit! Snaha bude korunovaná  pěknou knižní cenou. Jste-li majitelem […]

Celý příspěvek »

12. dubna 2011 v 14.51, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Něco pro duši, Voňavá literaturaPočet komentářů: 22

Říkal jsi ti amo – láska je jídlo a jídlo je láska

Existuje někde to správné místo pro lásku? Určitě je to téma do pranice. Které z měst je městem pro lásku? Mohla by to být smyslná Paříž. Určitě to musí být Paříž! Nebo snad továrna na sňatky zvaná Las Vegas? Ne. Já to vím bezpečně. Místem pro lásku je Řím. Amor si právě tohle město určil za svou […]

Celý příspěvek »

12. září 2010 v 12.28, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Gastrozajímavosti, Interesantní pochoutky z báječné dovolené, Itálie, Kam za dobrým jídlem?, Reportáže, S GURMÁNKOU NA CESTÁCHPočet komentářů: 15

Itálie, Autogrill a jiná dálniční restaurační kultura

Itálie se může pochlubit jednou z nejlepších dálničních sítí v Evropě, z nichž většina je v soukromém držení společnosti  Autostrade per l´Italia S.p.A. Cestou z Milána po dálnici A1, která byla zprovozněna v letech 1967-71 jsme uháněli koncem srpna ve směru Genova-Savona-Imperia-Ventimiglia na ligurské pobřeží. Udělali jsme si krátší víkendovou zastávku v Miláně, nabrali tam […]

Celý příspěvek »

Seznam článků

Použité štítky

Tento mrak 200 nejpoužívanějších štítků by vám mohl pomoct najít, co hledáte.

ananas Anuše Kejřová Babiččina zahrada babiččino cukroví Basilej bazalka benátky beránek borůvky Brambory Brusinky brynza bublanina bylinky bábovka cestování chilli Chorvatsko chřest cuketa cukroví cukrárna degustace dezert dezerty dobrá kuchyně Dominikánská republika domácí kuchyně domácí pečení domácí pečivo domácí vaření dort dovolená drinky dušené maso dýně foie gras Francie francouzská kuchyně gastroturistika grilování guláš halloween hlíva ústřičná hokkaidó houbaření houby Houby a lesní plody hovězí maso hrušky husí játra hříbky Indie italská kuchyně Itálie jablka jablko jahody jak se peče perník jaro jihočeská kuchyně jižní čechy jídlo kapr keramika kniha kokos kokosové mléko koláč koláče koření kuchařka kuchařská kniha kuře kuřecí maso káva La Veranda listové těsto láska léto maliny mandle Marcella Hazan maso masopust Maďarsko maďarská kuchyně maďarské speciality med medvědí tlapky meruňky mleté maso moučník moučníky moře mořská kuchařka mák nakladatelství motto noky nádivka nápoje olivový olej olivy omeleta omáčka Omáčky, marinády, pikantérie ostré a pikantní jídlo ovoce ořechy oříšky papriky perník perníková chaloupka perníkové recepty a rady perníky perníkáři perníčky pesto pečené kuře pečení pečení ve formě pečivo PF pikantní recepty pizza polévka polévková mísa pracny pudink Přidat nový štítek rajská omáčka rajčata recenze rizoto Rožmberk rybník ryby rybí recepty rýže salát seminář semlbába Silvestr skořice sladkosti sladké pečení slaná bábovka slané pečení slané pečivo slané pohoštění slaný koláč snadné recepty soutěž staročeská kuchyně staročeské recepty staročeské tradice staročeské vánoce staročeské zvyky a tradice staročeský recept sýr titanové nádobí tlačenka Toskánsko tradice tradiční recepty tvaroh tymián těstoviny třešně vaření vegetariánské recepty vejce Velikonoce velikonoční pečivo vepřové hody vepřové maso vánoce vánoční cukroví vánoční pečení vánoční pečivo vášeň víno výlov zabijačka zabíječka zahrada zavařování Zelenina Zlatá úsporná kuchařka česká kuchyně čokoláda římský hrnec šneci špargl špenát švestková povidla švestky švýcarsko šéfkuchař Radek David žemlovka