Štítek „kapr“

5. listopadu 2015 v 15.32, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Ryby a dary moře na našem stole, Staročeská tradiceDva komentáře

KAPŘÍ TATARÁČEK

Nejchutnější kapří tataráček jsem si úplně poprvé dala na břehu jihočeského rybníka. Byl čas podzimních výlovů, všude voněla hustá rybí polévka, opékaný kapr na kmíně, česneku i ve strouhance, ale všechno to voňavé kouzlo trumfla na sádle smažená topinka s česnekem, podávaná s kapřím tataráčkem. Místní rybáři ho míchají zručně a elegantně, čímž vzdávají hold slavné české […]

Celý příspěvek »

10. října 2010 v 1.26, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Ryby a dary moře na našem stolePočet komentářů: 10

Křupavé kapří škvarky

Bydlet na jihu Čech, kde všechny cesty nevedou do Říma, ale určitě na nějakou rybniční hráz, je skoro povinnost mít ve svém kuchařském repertoáru dobrý recept na přípravu nějaké kapří speciality. Třeba na oblíbené kapří hranolky nebo křupavé škvarky. Recept od receptu se liší jen v jemných nuancích, ale výsledek je pokaždé voňavý a chutný. Škvarky jsem ochutnala v pátek […]

Celý příspěvek »

9. října 2010 v 22.00, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Gastrozajímavosti, Něco pro duši, Reportáže, Ryby a dary moře na našem stole, Staročeská tradice, Zapsáno v kalendářiPočet komentářů: 12

Proslulé české rybníkářství

„Může být podán nějaký jiný, větší a bezpečnější důkaz o rybnících než to, že nejen proslavují skvělým majetkem své majitele, ale že povznášejí i měřiče a porybné z poddanství a neurozenosti k svobodě a k svobodnému rodu?“ – Jan Dubravius  PŮVOD RYBNÍKŮ V ČESKÝCH ZEMÍCH má v malíku Jiří Andreska. O rybářství a tradicích jsem […]

Celý příspěvek »

7. října 2010 v 11.31, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Gastrozajímavosti, Kam za dobrým jídlem?, Reportáže, Ryby a dary moře na našem stole, Staročeská tradice, Z autorčina šuplíku, Zapsáno v kalendářiPočet komentářů: 10

Až na dno Rožmberku

Výlov největšího českého rybníku je opět tady. Co nás tam čeká a nemine jsem důkladně prozkoumala při výlovu minulém a vznikla z toho i zajímavá podívaná v reportáži, kterou jsem nazvala Tam kde hnízdí mořský orel a ryby polykají fotbalové míče. Ani jedno slovo není lež – reportáž všechny nevěřící snadno přesvědčí, ale vidět to […]

Celý příspěvek »

18. listopadu 2008 v 5.10, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Gastrozajímavosti, ReportážeČtyři komentáře

GASTROFEST České Budějovice 2008

Mít v kapse modrou šerpu, udělila bych pověstný titul „Cordon bleu“ někomu, kdo upoutal mou pozornost a rozhodně by si ji zasloužil, protože vynalezl něco geniálního. Gastrofest sliboval bohaté kulinářské zážitky s rybími, zvěřinovými a sladkými dobrotami i ze sousedních zemí, které přivítalo českobudějovické výstaviště. Vyrazila jsem tam o sobotním ránu. Akce to nebyla přímo […]

Celý příspěvek »

18. října 2008 v 14.42, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Čechy, Gastrozajímavosti, Reportáže, Ryby a dary moře na našem stole, S GURMÁNKOU NA CESTÁCH, Staročeská tradicePočet komentářů: 6

Tam, kde hnízdí mořský orel a ryby polykají fotbalové míče

 Jaká atmosféra vládne na výlovu největšího českého rybníka? To ucítíte při čtení reportáže přímo z hráze Rožmberka. Tam, kde hnízdí mořský orel a ryby polykají fotbalové míče … Tam, kde ranní mlha hladí tváře a je slyšet kapří smích … za romantikou se vydejte na jihočeské rybníky … „Rybáři zahájili výlov krále rybníků Rožmberka, který […]

Celý příspěvek »

Seznam článků

Použité štítky

Tento mrak 200 nejpoužívanějších štítků by vám mohl pomoct najít, co hledáte.

ananas Anuše Kejřová Babiččina zahrada babiččino cukroví Basilej bazalka benátky beránek borůvky Brambory Brusinky brynza bublanina bylinky bábovka cestování chilli Chorvatsko chřest cuketa cukroví cukrárna degustace dezert dezerty dobrá kuchyně Dominikánská republika domácí kuchyně domácí pečení domácí pečivo domácí vaření dort dovolená drinky dušené maso dýně foie gras Francie francouzská kuchyně gastroturistika gril grilování guláš halloween hlíva ústřičná hokkaidó houbaření houby Houby a lesní plody hovězí maso hrušky husí játra hříbky Indie italská kuchyně Itálie jablka jablko jahody jak se peče perník jaro jihočeská kuchyně jižní čechy jídlo kapr keramika kniha kokos kokosové mléko koláč koláče koření kuchařka kuchařská kniha kuře kuřecí maso káva La Veranda listové těsto láska léto maliny mandle Marcella Hazan maso masopust Maďarsko maďarská kuchyně maďarské speciality med medvědí tlapky meruňky mleté maso moučník moučníky moře mořská kuchařka mák nakladatelství motto noky nádivka nápoje olivový olej olivy omeleta omáčka Omáčky, marinády, pikantérie ostré a pikantní jídlo ovoce ořechy oříšky papriky perník perníková chaloupka perníkové recepty a rady perníky perníkáři perníčky pesto pečené kuře pečení pečení ve formě pečivo PF pikantní recepty pizza polévka polévková mísa pracny pudink Přidat nový štítek rajská omáčka rajčata recenze rizoto Rožmberk rybník ryby rybí recepty rýže salát semlbába Silvestr skořice sladkosti sladké pečení slaná bábovka slané pečení slané pečivo slané pohoštění slaný koláč snadné recepty soutěž staročeská kuchyně staročeské recepty staročeské tradice staročeské vánoce staročeské zvyky a tradice staročeský recept sýr titanové nádobí tlačenka Toskánsko tradice tradiční recepty tvaroh tymián těstoviny třešně vaření vegetariánské recepty vejce Velikonoce velikonoční pečivo vepřové hody vepřové maso vánoce vánoční cukroví vánoční pečení vánoční pečivo vášeň víno výlov zabijačka zabíječka zahrada zavařování Zelenina Zlatá úsporná kuchařka česká kuchyně čokoláda římský hrnec šneci špargl špenát švestková povidla švestky švýcarsko šéfkuchař Radek David žemlovka