Štítek „soutěž“

31. října 2012 v 2.23, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Soutěž - ostré a nabroušené receptyDva komentáře

Pikantní dýňový kotlík

  Podzimní soutěž 2012          Pikantní dýňový kotlík – soutěžní recept č. 10, autorka receptu: Helena Baker  http://www.bakerwine.cz/ – http://www.gustibus.cz/ Recept od paní Heleny Baker, která se zabývá autorskou, překladatelskou, lektorskou a publicistickou činností s eno-gastronomickým zaměřením, je plný voňavého koření. Autorčin kladný vztah k vínu dal vzniknout krásné kuchařské knize s názvem Kohout na víně. Je to […]

Celý příspěvek »

23. října 2012 v 10.13, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Soutěž - ostré a nabroušené receptyPočet komentářů: 7

Baq Ti Xcacau

   Podzimní soutěž 2012        Baq Ti Xcacau – soutěžní recept č. 9, autorka receptu: Marie Tomšů www.toffo.blog.cz  recept nás naučí úpravu masa v čokoládě podle mexických tradic     Můj nabroušený recept jsem uvařila teprvé podruhé. Připravovala jsem ho pokaždé v řádně nabroušené náladě a přiznám i  poťouchlou touhu šokovat. Baví mě posouvat  hranice chutí mých spolustolovníků směrem k novým, […]

Celý příspěvek »

12. října 2012 v 11.33, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Soutěž - ostré a nabroušené recepty, Z Vaší domácí kuchyněZatím žádný komentář

Rizoto v čínsko-vietnamském stylu

Podzimní soutěž 2012      Rizoto v čínsko-vietnamském stylu – soutěžní recept č. 7, autor receptu: Pablo      Na dvě porce rizota v čínsko-vietnamském stylu potřebujeme :   200g vepřová plec 1PL Ghí (přepuštěné máslo) 1ks střední cibule 1ks bílá paprika 1ks stroužek česneku 1ks chilli paprička nebo dobrá omáčka (Sri Racha) 3PL jasmínová rýže 2PL bílé víno 1PL […]

Celý příspěvek »

5. října 2012 v 15.41, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Soutěž - ostré a nabroušené receptyPočet komentářů: 5

Ohnivá hřejivá zelňačka

   Podzimní soutěž 2012    Ohnivá hřejivá zelňačka – soutěžní recept č. 6, autorka receptu: Petra Culková   K receptu Petra napsala:   „Milá Šárko, tentokrát se i já zapojím do soutěže a přispěju svým zpracováním tvého receptu na ohnivou hřejivou zelňačku.“    Tím splnila zadání rovnou 2x! Je to totiž recept pikantní, který pěkně zahřeje po těle, ale […]

Celý příspěvek »

5. října 2012 v 13.35, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Soutěž - ostré a nabroušené receptyPočet komentářů: 10

Steak z hovězího pupku – flank steak

Podzimní soutěž 2012  Steak z hovězího pupku – flank steak – soutěžní recept č. 5, autor receptu: Otto Plášek   Suroviny: 200 g hovězího pupku   hrubozrnná sůl, olej kořenící mlýnek Jamie Oliver- Chilli směs Hot & Smoky   Postup  přípravy: Osušíme steak papírovým ubrouskem. Před přípravou necháme steak, po vyjmutí z lednice odpočinout, tak aby dosáhl […]

Celý příspěvek »

5. října 2012 v 13.19, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Soutěž - ostré a nabroušené receptyZatím žádný komentář

Kuřecí kousky s chilli a sezamem

Podzimní soutěž 2012  Kuřecí kousky s chilli a sezamem – soutěžní recept č. 4, autor receptu: Otto Plášek   Potřebujeme: 1 kg kuřecího masa (prsa) 1 čerstvá červená chilli paprička 2 lžíce sezamového semínka petrželová nať sůl, olej, pepř  Postup přípravy:  Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a smícháme se směsí oleje, soli, pepře a na jemno […]

Celý příspěvek »

5. října 2012 v 13.06, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Soutěž - ostré a nabroušené receptyZatím žádný komentář

Pekelné dršťky – dršťky na pikantní způsob

Podzimní soutěž 2012  Pekelné dršťky – dršťky na pikantní způsob – soutěžní recept č. 3, autor receptu: Otto Plášek Pekelné dršťky – dršťky na pikantní způsob  Potřebujeme: 300g předvařených krájených hovězích drštěk 1 cibule, 2 mrkve, 1 rajče, petrželová nať, bobkový list 6 kuliček nového koření, papriková pasta ostrá, 1 chilli paprička zakysaná smetana, světlá instantní […]

Celý příspěvek »

2. října 2012 v 2.04, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Soutěž - ostré a nabroušené receptyPočet komentářů: 14

Vietnamská fenomenální polévka Pho Bo

Podzimní soutěž 2012  Vietnamská polévka Pho Bo – soutěžní recept č. 2, autor receptu: Pablo – www.moje-dobroty.cz   Je spousta jídel, o kterých jsem přesvědčen, že jsou výborná, ba přímo úžasná. Pokud bych ale měl odpovědět na jednoduchou otázku: „které je pro mne to nej … oblíbenější, úžasnější, chutnější“,  jsem v koncích.  A odpověď se mění […]

Celý příspěvek »

2. října 2012 v 1.54, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Soutěž - ostré a nabroušené receptyZatím žádný komentář

Kuřecí paličky v pálivé omáčce

Podzimní soutěž 2012  Kuřecí paličky v pálivé omáčce – soutěžní recept č. 1, autor receptu: Pablo – www.moje-dobroty.cz       Rád bych do soutěže přispěl rychlovkou, kterou jsem si připravil bez rozmýšlení, jen s velkou chutí na něco pikantního. Na 2 porce potřebujeme: 10 ks paličky z křídel 1 ks střední cibule 2 ks stroužek česneku […]

Celý příspěvek »

1. října 2012 v 13.57, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Soutěž - ostré a nabroušené recepty, Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 13

Podzimní soutěž o titanový nůž je opravdu pěkně nabroušená

    Podzimní soutěž o titanový nůž  bude opravdu pěkně nabroušená.   Léto je nenávratně pryč a pomalu nastává čas dlouhých večerů. Naší pozornosti neujde nic, co nás zahřeje. Na čaj s rumem letos raději zapomenu a natáhnu si teplý svetr a vlněné ponožky. Když ani to nepomůže, zatopím v krbu. S jistotou vím, že budu přemýšlím o […]

Celý příspěvek »

Seznam článků

Použité štítky

Tento mrak 200 nejpoužívanějších štítků by vám mohl pomoct najít, co hledáte.

ananas Anuše Kejřová Babiččina zahrada babiččino cukroví Basilej bazalka benátky beránek borůvky Brambory Brusinky brynza bublanina bylinky bábovka cestování chilli Chorvatsko chřest cuketa cukroví cukrárna degustace dezert dezerty dobrá kuchyně Dominikánská republika domácí kuchyně domácí pečení domácí pečivo domácí vaření dort dovolená drinky dušené maso dýně foie gras Francie francouzská kuchyně gastroturistika gril grilování guláš halloween hlíva ústřičná hokkaidó houbaření houby Houby a lesní plody hovězí maso hrušky hříbky Indie italská kuchyně Itálie jablka jablko jahody jak se peče perník jaro jihočeská kuchyně jižní čechy jídlo kapr keramika kniha kokos kokosové mléko koláč koláče koření kuchařka kuchařská kniha kuře kuřecí maso káva La Veranda listové těsto láska léto maliny mandle Marcella Hazan maso masopust Maďarsko maďarská kuchyně maďarské speciality med medvědí tlapky meruňky mleté maso moučník moučníky moře mořská kuchařka mák nakladatelství motto noky nádivka nápoje olivový olej olivy omeleta omáčka Omáčky, marinády, pikantérie ostré a pikantní jídlo ovoce ořechy oříšky papriky perník perníková chaloupka perníkové recepty a rady perníky perníkáři perníčky pesto pečené kuře pečení pečení ve formě pečivo PF pikantní recepty pizza polévka polévková mísa pracny pudink Přidat nový štítek rajská omáčka rajčata recenze rizoto Rožmberk rum rybník ryby rybí recepty rýže salát semlbába Silvestr skořice sladkosti sladké pečení slaná bábovka slané pečení slané pečivo slané pohoštění slaný koláč snadné recepty soutěž staročeská kuchyně staročeské recepty staročeské tradice staročeské vánoce staročeské zvyky a tradice staročeský recept sýr titanové nádobí tlačenka Toskánsko tradice tradiční recepty tvaroh tymián těstoviny třešně vaření vegetariánské recepty vejce Velikonoce velikonoční pečivo vepřové hody vepřové maso vánoce vánoční cukroví vánoční pečení vánoční pečivo vášeň víno výlov zabijačka zabíječka zahrada zavařování Zelenina Zlatá úsporná kuchařka česká kuchyně čokoláda římský hrnec šneci špargl špenát švestková povidla švestky švýcarsko šéfkuchař Radek David žemlovka