Štítek „vánoční cukroví“

29. listopadu 2013 v 12.29, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Sladké hříchy, Staročeská tradice, VánoceTři komentáře

Perníčky

Perníčky 650 g hladké mouky (nebo lze i namíchat hladkou s žitnou), 200 g moučkového cukru, 100 g másla, 4 vejce, 2 lžičky jedlé sody, 1 prášek do perníku, cca 180 g medu, 20 g kakaa, skořice Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme to potravinové fólie a uložíme do chladničky odpočinout, nejlépe do druhého […]

Celý příspěvek »

29. listopadu 2013 v 12.05, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Sladké hříchy, Staročeská tradice, VánoceZatím žádný komentář

Čokoládové oválky s pařížským krémem a mandlí

Čokoládové oválky s pařížským krémem a mandlí 210 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 140 g másla, 2 žloutky, 30 g kakaa, vanilka, citronová kůra Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinové fólie a dáme do chladničky do druhého dne odpočinout. Z těsta vyválíme plát, vykrajujeme tvary a přeneseme na plech vyložený […]

Celý příspěvek »

29. listopadu 2013 v 11.28, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Sladké hříchy, Staročeská tradice, VánoceZatím žádný komentář

Křehké mušličky plněné drcenými ořechy

Křehké mušličky plněné drcenými ořechy 280 g hladké mouky, 250 g másla, 1 vejce Náplň: 100 g mletých vlašských ořechů, 100 g moučkového cukru, špetka citronové kůry, lžíce rumu Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinové fólie a necháme ho v chladničce do druhého dne odpočinout. Z těsta vyválíme na pomoučeném válu plát […]

Celý příspěvek »

29. listopadu 2013 v 11.16, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Sladké hříchy, Staročeská tradice, VánocePočet komentářů: 8

Sacher dortíčky

Sacher dortíčky 420 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 280 g másla, 4 žloutky, kakao, vanilka, citronová kůra, čokoláda na vaření Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinové fólie a dáme do chladničky do druhého dne odpočinout. Z těsta vyválíme plát, vykrajujeme tvary, v polovině vypíchneme střed a přeneseme na plech vyložený […]

Celý příspěvek »

29. listopadu 2013 v 5.10, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Sladké hříchy, Staročeská tradice, Světové speciality, VánocePočet komentářů: 5

Ischelské dortíčky v hořké čokoládě

Ischelské dortíčky v hořké čokoládě 210 g hladké mouky, 20 g kakaa, 70 g moučkového cukru, 40 g mletých neoloupaných mandlí, 140 g másla, citronová kůra, vanilka, na špičku nože skořice Nádivka: 100 g cukru, 1 lžička rumu, 20 g rybízové marmelády, 150 g opražených rozmixovaných lískových ořechů Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, které […]

Celý příspěvek »

29. listopadu 2013 v 5.05, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Sladké hříchy, Staročeská tradice, VánocePočet komentářů: 21

Sádlovky s důlkem plným marmelády

Sádlovky s důlkem plným marmelády 170 g hladké mouky, 150 g sádla, 150 g moučkového cukru, 60 g kakaa Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinové fólie a necháme do druhého dne odpočinout. Z těsta tvarujeme malé kuličky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Do středu každé kuličky uděláme obráceným koncem vařečky […]

Celý příspěvek »

29. listopadu 2013 v 4.58, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Sladké hříchy, Staročeská tradice, VánoceZatím žádný komentář

Husarské koláčky plněné pikantní marmeládou

Husarské koláčky plněné pikantní marmeládou 300 g hladké mouky, 100 g ořechů, 200 g másla, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky Ořechy rozdrtíme najemno. V míse smícháme všechny sypké suroviny včetně ořechů. Přidáme nakrájené máslo. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme ho v chladničce odpočinout do druhého dne. Těsto rozkrájíme na čtvrtiny, […]

Celý příspěvek »

29. listopadu 2013 v 4.45, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Staročeská tradice, Vánoce, Z autorčina šuplíkuTři komentáře

Vánoční cukroví podle receptů z Babiččiny zahrady

Jsou restaurace, kde se spoléhají na tradiční recepty, proto o vánočních svátcích z  kuchyně musí zavonět cukroví připravené výhradně z těch nejlepších surovin, upečené dle dobových domácích receptur, které připomenou ty nejlepší časy Vánoc, jak je známe z Ladovo obrázků. Ať navštívíte Babiččinu zahradu nebo zajdete do La Verandy, všude na Vás dýchne ten opravdový […]

Celý příspěvek »

12. prosince 2011 v 14.36, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Rande s gurmánkou, Ryby a dary moře na našem stole, VánocePočet komentářů: 8

Ona Dnes – Vánoční cukroví, 4. díl

  Dnes vyšla MF Dnes s magazínem, co voní recepty na vánoční cukroví. Nechybí křehké sněhové pusinky, kokosky, mandle v čokoládě, skořicové ořechy a čokoládové lanýže.  Stranu 32 a 33 jsem měla za úkol věnovat vůni originálního cukroví, jaké se peče u nás doma. Protože adventní čas je čas vůní, připravila jsem i tradiční recept […]

Celý příspěvek »

13. prosince 2010 v 23.32, napsala Šárka Škachová • Rubrika: S kapkou alkoholu, Sladké hříchy, VánocePočet komentářů: 23

Advokát ve vosím hnízdě

  Rychlé a nepečené vánoční cukroví je dílem okamžiku, proto si ho s klidem můžeme nechat na poslední chvíli. Můj recept je vzpomínka na babičku Veronu, která své vznešené křestní jméno schovávala za počeštěnou „Veroniku“ a uměla nejlepší vosí hnízda se žloutkovým krémem. Já spoléhám na respektovanou značku Lucase Bolse a beru si k tomu […]

Celý příspěvek »

Seznam článků

Použité štítky

Tento mrak 200 nejpoužívanějších štítků by vám mohl pomoct najít, co hledáte.

ananas Anuše Kejřová Babiččina zahrada babiččino cukroví Basilej bazalka benátky beránek borůvky Brambory Brusinky brynza bublanina bylinky bábovka cestování chilli Chorvatsko chřest cuketa cukroví cukrárna degustace dezert dezerty dobrá kuchyně Dominikánská republika domácí kuchyně domácí pečení domácí pečivo domácí vaření dort dovolená drinky dušené maso dýně foie gras Francie francouzská kuchyně gastroturistika gril grilování guláš halloween hlíva ústřičná hokkaidó houbaření houby Houby a lesní plody hovězí maso hrušky husí játra hříbky Indie italská kuchyně Itálie jablka jablko jahody jak se peče perník jaro jihočeská kuchyně jižní čechy jídlo kapr keramika kniha kokos kokosové mléko koláč koláče koření kuchařka kuchařská kniha kuře kuřecí maso káva La Veranda listové těsto láska léto maliny mandle Marcella Hazan maso masopust Maďarsko maďarská kuchyně maďarské speciality med medvědí tlapky meruňky mleté maso moučník moučníky moře mořská kuchařka mák nakladatelství motto noky nádivka nápoje olivový olej olivy omeleta omáčka Omáčky, marinády, pikantérie ostré a pikantní jídlo ovoce ořechy oříšky papriky perník perníková chaloupka perníkové recepty a rady perníky perníkáři perníčky pesto pečené kuře pečení pečení ve formě pečivo PF pikantní recepty pizza polévka polévková mísa pracny pudink Přidat nový štítek rajská omáčka rajčata recenze rizoto Rožmberk rybník ryby rybí recepty rýže salát semlbába Silvestr skořice sladkosti sladké pečení slaná bábovka slané pečení slané pečivo slané pohoštění slaný koláč snadné recepty soutěž staročeská kuchyně staročeské recepty staročeské tradice staročeské vánoce staročeské zvyky a tradice staročeský recept sýr titanové nádobí tlačenka Toskánsko tradice tradiční recepty tvaroh tymián těstoviny třešně vaření vegetariánské recepty vejce Velikonoce velikonoční pečivo vepřové hody vepřové maso vánoce vánoční cukroví vánoční pečení vánoční pečivo vášeň víno výlov zabijačka zabíječka zahrada zavařování Zelenina Zlatá úsporná kuchařka česká kuchyně čokoláda římský hrnec šneci špargl špenát švestková povidla švestky švýcarsko šéfkuchař Radek David žemlovka