Štítek „vepřové maso“

17. února 2014 v 2.36, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Maso, drůbež, zvěřina, Staročeská tradicePočet komentářů: 8

Dokřupava vypečený bůček a jiné zabijačkové lahůdky

Víte jak to chodí na pravé staročeské zabijačce? Dnes se z paměti pomalu vytrácí recepty na zabijačkový guláš a málokdo by dokázal vyjmenovat suroviny nutné k výrobě jitrničky a jelítka. Doba si žádá štíhlou figuru, přesto platí, že Češi vepřové maso milují. Čas domácích zabijaček je tu. Co si připomenout notoricky známý recept na pečený bůček? Myslet […]

Celý příspěvek »

7. května 2012 v 15.13, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Maso, drůbež, zvěřina, Voňavá literatura, Z autorčina šuplíku, Zapsáno v kalendářiPočet komentářů: 8

Vepřový guláš na víně s kapií a skořicí

Ač guláš originál, původem z Maďarska, má jen jednu tradiční recepturu, podle  které by se jeho příprava měla ubírat, tady v Čechách se pod označením guláš objevuje mnoho roztodivných variací s masem i bez masa. Zpravidla se jedná o dušený pokrm, nejčastěji z masa hovězího, který se připravuje v jednom hrnci. Nikam nehodlám odbíhat, proto svůj dušený […]

Celý příspěvek »

29. ledna 2009 v 22.08, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Gastrozajímavosti, Maso, drůbež, zvěřina, Světové specialityPočet komentářů: 21

Vepřové maso dušené v mléce

  Vepřové maso dušené v mléce nebo snad raději pečínka na mléce? Italská kuchyně, to není jen „pasta“ 100x jinak, ale i rozmanité masové speciality. Itálie má tvar rybářské holínky, která stojí až po stehno ve Středozemním a Jaderském moři. Ryby, mořské plody nemohou chybět. Ovšem do zimního jídelníčku se hodí polévky. Oblíbená „Minestrone“, chutná […]

Celý příspěvek »

16. ledna 2009 v 0.58, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Maso, drůbež, zvěřinaPočet komentářů: 12

Z jako zabijačkový guláš

Před gulášem se ze zabijačky neodchází. Vařit guláš je ceremoniál, u kterého se i hádka strhne. Dát sladkou mletou papriku, nebo nedat sladkou mletou papriku? Zahustit hladkou moukou nebo zahustit kouskem mozečku? Podávat ho s knedlíkem? Nepáchejte hřích! Jedině chleba! Když se všichni dohodnou, je čas na sklenku slivovičky, co tak pěkně řetízkuje. A je […]

Celý příspěvek »

16. ledna 2009 v 0.52, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Gastrozajímavosti, Maso, drůbež, zvěřina, Staročeská tradicePočet komentářů: 14

Staročeská zabijačka od A (entrée) do Z (zabijačkového guláše)

Staročeská zabijačka – (v tomto případě jihočeská zabíječka) = pořádně velký karneval českých nejoblíbenějších masových specialit. Zvu vás jen tak na „čumendu“, taky ke stolu, a kdo se prokouše tímto článkem, odnese si i základní výbavu informací, jak si zabijačkovou pochoutku nachystat doma, protože pravé staročeské recepty a cenné řeznické rady nebudou chybět. Až touto […]

Celý příspěvek »

Seznam článků

Použité štítky

Tento mrak 200 nejpoužívanějších štítků by vám mohl pomoct najít, co hledáte.

ananas Anuše Kejřová Babiččina zahrada babiččino cukroví Basilej bazalka benátky beránek borůvky Brambory Brusinky brynza bublanina bylinky bábovka cestování chilli Chorvatsko chřest cuketa cukroví cukrárna degustace dezert dezerty dobrá kuchyně Dominikánská republika domácí kuchyně domácí pečení domácí pečivo domácí vaření dort dovolená drinky dušené maso dýně foie gras Francie francouzská kuchyně gastroturistika grilování guláš halloween hlíva ústřičná hokkaidó houbaření houby Houby a lesní plody hovězí maso hrušky husí játra hříbky Indie italská kuchyně italské speciality Itálie jablka jablko jahody jak se peče perník jaro jižní čechy jídlo kapr keramika kniha kokos kokosové mléko koláč koláče kotlík koření kuchařka kuchařská kniha kuře kuřecí maso káva La Veranda listové těsto láska léto maliny Marcella Hazan maso Maďarsko maďarská kuchyně maďarské speciality med medvědí tlapky meruňky mleté maso moučník moučníky moře mořská kuchařka mák nakladatelství motto noky nádivka nápoje olivový olej olivy omeleta omáčka Omáčky, marinády, pikantérie ostré a pikantní jídlo ovoce ořechy oříšky papriky perník perníková chaloupka perníkové recepty a rady perníky perníkáři perníčky pesto pečené kuře pečení pečení ve formě pečeně pečivo PF pikantní recepty pizza polévka polévková mísa pracny pudink Přidat nový štítek rajská omáčka rajčata recenze rizoto Rožmberk rybník ryby rybí recepty rýže salát seminář semlbába Silvestr skořice sladkosti sladké pečení slaná bábovka slané pečení slané pečivo slané pohoštění slaný koláč snadné recepty soutěž staročeská kuchyně staročeské recepty staročeské tradice staročeské vánoce staročeské zvyky a tradice staročeský recept sýr titanové nádobí tlačenka Toskánsko tradice tradiční recepty tvaroh tymián těstoviny třešně vaření vegetariánské recepty vejce Velikonoce velikonoční pečivo vepřové hody vepřové maso vánoce vánoční cukroví vánoční pečení vánoční pečivo vášeň víno výlov zabijačka zabíječka zahrada zavařování Zelenina Zlatá úsporná kuchařka česká kuchyně čokoláda římský hrnec šneci špargl špenát švestková povidla švestky švýcarsko šéfkuchař Radek David žemlovka