Štítek „víno“

29. října 2012 v 12.36, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Gastrozajímavosti, S kapkou alkoholu, Z autorčina šuplíkuPočet komentářů: 7

Co by měl vědět správný milovník vín

Kdyby v knihovně měla být jen jedna kniha o víně, mohla by to být právě tato. Vzešla z pera Wese Marshalla a právě v těchto dnech se dostává na pulty knihkupců. Nikdo nepochybuje o tom, že vinařství je staré a vybroušené umění, jemuž bylo v průběhu staletí věnováno bezpočet svazků. Jak se může vše o víně vejít na pouhých […]

Celý příspěvek »

30. prosince 2010 v 12.28, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Citáty, aforismy, sentence, Z autorčina šuplíkuPočet komentářů: 5

PF 2011 & čočka po francouzsku

    Dobré víno dělá dobrou krev,   dobrá krev dělá dobrou náladu,    dobrá nálada přináší dobré myšlenky,   dobré myšlenky dávají velikost dobrým skutkům    a dobré skutky dělají člověka člověkem.   Všem přátelům přeji po celý rok   hodně dobrého vína! Jak jinak :-)        Šárka          Servíruji první novoroční recepturu – Čočka po francouzsku    Čočka je […]

Celý příspěvek »

5. září 2010 v 14.03, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Gastrozajímavosti, S kapkou alkoholuDva komentáře

Jak přežít s propitými játry? Zobejte kedrové oříšky

  V ruském výzkumném ústavu v Tomsku se zrodil nejnovější objev, který prý dává šanci notorickým pijákům alkoholu na delší život. Stačí pravidelně zobat kedrové oříšky nebo užívat olej získaný ze semen sibiřské borovice limby, a lidé s „propitými“ játry se prý dožijí úctyhodného věku. Mohutná sibiřská borovice se údajně dá pěstovat i v zakrslé formě a dokonce se […]

Celý příspěvek »

23. dubna 2010 v 3.09, napsala Šárka Škachová • Rubrika: S kapkou alkoholuPočet komentářů: 11

Víno do knihovny

Víno na zdraví, je název unikátní publikace z pera uznávaných kardiologů Milana Šamánka a Zuzany Urbanové. O tom, že rozumná konzumace vína představuje jedinečnou prevenci proti řadě civilizačních nemocí – především proti srdečnímu infarktu, pojednává zatím nejkomplexněji zpracované téma pozitivních vlivů pití vína na lidské zdraví. Kniha, u které si musíte otevřít láhev vína, má jednoho […]

Celý příspěvek »

24. listopadu 2009 v 18.13, napsala Šárka Škachová • Rubrika: PřílohyČtyři komentáře

Bramborová kaše po švýcarsku

Brambory, víno, máslo, hrušky, koření. Marně budete hledat sýr, ten v této podzimní „echt“ švýcarské dobrotě nemá co dělat ;-) Vedle kaše si ho ale položit můžete, když bez něj nevydržíte a jinak si tu švýcarskou romantiku představit neumíte. Kdo by neměl rád hedvábně nadýchanou bramborovou kaši? S bramborovou kaší se nemusí provozovat žádná velká magie. […]

Celý příspěvek »

20. listopadu 2009 v 12.51, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Drinky a nápojePočet komentářů: 16

Beaujolais Nouveau

… „le beaujolais nouveau est arrivé (nové beaujolais je tu!)“ …   Kouzelné víno, multikulturní a velmi francouzské, přizpůsobující se všem stylům spotřeby, všem kuchyním a zároveň šířící francouzské umění žít. Beaujolais – vítej mezi nás! Je jedno, zda se v ten den posadíte do pařížské vinárničky nebo někde o 1.000 km dál. Pokud zůstanete […]

Celý příspěvek »

1. prosince 2008 v 3.53, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Brambory, PřílohyTři komentáře

Brambory s jablky dušené ve víně

Teplé jídlo, které budete mít na stole dříve než za 5 minut. Je den vína, přidávám tedy vinnou recepturu, kterou jsem si specielně na svátek vína vymyslela. Ať už jste příznivci Beaujolais nebo s ním nechcete mít nic společného, občas si připravit něco na víně je příjemným zpestřením naší chuti. Nepřicházím s ničím složitým ani […]

Celý příspěvek »

Seznam článků

Použité štítky

Tento mrak 200 nejpoužívanějších štítků by vám mohl pomoct najít, co hledáte.

ananas Anuše Kejřová Babiččina zahrada babiččino cukroví Basilej bazalka benátky beránek borůvky Brambory Brusinky brynza bublanina bylinky bábovka cestování chilli Chorvatsko chřest cuketa cukroví cukrárna degustace dezert dezerty dobrá kuchyně Dominikánská republika domácí kuchyně domácí pečení domácí pečivo domácí vaření dort dovolená drinky dušené maso dýně foie gras Francie francouzská kuchyně gastroturistika gril grilování guláš halloween hlíva ústřičná hokkaidó houbaření houby Houby a lesní plody hovězí maso hrušky husí játra hříbky Indie italská kuchyně Itálie jablka jablko jahody jak se peče perník jaro jihočeská kuchyně jižní čechy jídlo kapr keramika kniha kokos kokosové mléko koláč koláče koření kuchařka kuchařská kniha kuře kuřecí maso káva La Veranda listové těsto láska léto maliny mandle Marcella Hazan maso masopust Maďarsko maďarská kuchyně maďarské speciality med medvědí tlapky meruňky mleté maso moučník moučníky moře mořská kuchařka mák nakladatelství motto noky nádivka nápoje olivový olej olivy omeleta omáčka Omáčky, marinády, pikantérie ostré a pikantní jídlo ovoce ořechy oříšky papriky perník perníková chaloupka perníkové recepty a rady perníky perníkáři perníčky pesto pečené kuře pečení pečení ve formě pečivo PF pikantní recepty pizza polévka polévková mísa pracny pudink Přidat nový štítek rajská omáčka rajčata recenze rizoto Rožmberk rybník ryby rybí recepty rýže salát semlbába Silvestr skořice sladkosti sladké pečení slaná bábovka slané pečení slané pečivo slané pohoštění slaný koláč snadné recepty soutěž staročeská kuchyně staročeské recepty staročeské tradice staročeské vánoce staročeské zvyky a tradice staročeský recept sýr titanové nádobí tlačenka Toskánsko tradice tradiční recepty tvaroh tymián těstoviny třešně vaření vegetariánské recepty vejce Velikonoce velikonoční pečivo vepřové hody vepřové maso vánoce vánoční cukroví vánoční pečení vánoční pečivo vášeň víno výlov zabijačka zabíječka zahrada zavařování Zelenina Zlatá úsporná kuchařka česká kuchyně čokoláda římský hrnec šneci špargl špenát švestková povidla švestky švýcarsko šéfkuchař Radek David žemlovka