Domů » gastronomická literatura

Štítek: gastronomická literatura

Dezerty a sladké hříchy

Květákový puding podle Anuše Kejřové – neděste se prosím, bude to fajnové!

18 komentářů

Prokousat se květákem můžeme různými způsoby. Kdo by neznal květák vařený a máslem polévaný, osmaženou strouhankou sypaný, květákové růžičky pěkně vysmažené, karbanátky, kroketky, mozeček už vás třeba lehce nudí, ale kdo si vám kdy troufl nabídnout  květákový pudink? První informace by mohla méně zkušené vyděsit, slabší povahy dokonce odehnat od […]

Publicistika a zajímavosti

Noblesní recepty z prvorepublikové kuchyně od Anuše Kejřové

21 komentářů

  Mistryně kuchařského umění, paní Anuše Kejřová, reformátorka české kuchyně, vnesla do vaření radost. Oproti Magdaleně Dobromile Rettigové používala navíc ještě jednu ingredienci. Snahu o úspornost. Osobně si moc ráda její neobyčejný lidský příběh připomínám a nadšeně vítám nové vydání její Zlaté úsporné kuchařky, za kterou stojí šikovný tým nakladatelství . […]