Kontakt

Máte-li potřebu mi sdělit svůj názor, přípomínku, nový nápad, použijte níže uvedené kontaktní údaje. V případě zájmu o spolupráci, zveřejnění reklamy či poskytnutí autorských textů nebo fotografií, mě kontaktujte přímo. Mé portfolio si můžete prohlédnout zde na webu v rubrice Gurmánka.
Šárka Škachová – Gurmánka.cz / Vydavatelské a nakladatelské činnosti
kancelář: 384 383 331

Záhoří č. 20
378 21 Kardašova Řečice

IČO: 86889133

č. účtu: 577437389/0800

emailová adresa:

mé internetové stránky:

www.gurmanka.cz
www.dolcevita.blog.cz

Logo Gurmánky pro Váš web

Přejete si odkázat na Gurmánku? Připravili jsme pro vás logo v několika velikostech:

kód pro stažení: http://www.gurmanka.cz/wp-content/uploads/2008/10/gurmanka-88×31-1.png

kód pro stažení: http://www.gurmanka.cz/wp-content/uploads/2008/10/gurmanka-88×31-2.png

kód pro stažení: http://www.gurmanka.cz/wp-content/uploads/2008/10/gurmanka-120×45.png

kód pro stažení: http://www.gurmanka.cz/wp-content/uploads/2008/10/gurmanka-234×60.png

95 komentářů k příspěvku „Kontakt“

  1. Libor Mašek říká:

    Dobrý den paní Šárko, děkuji Vám za krásnou knihu, za Vaše poutavé reportáže a inspirující recepty uveřejňované na Vašich stránkách. Nové články jsou vždy první RSS které navštěvuji. Díky.
    Libor Mašek

  2. Gurmánka.cz říká:

    Dobrý večer pane Libore, já děkuji vám, že věnujete mým stránkám čas. Moc mě to těší a uvědomuji si, že na stránkách Gurmánka.cz je potřeba ještě hodně zapracovat, aby bylo co číst. Souběžně ještě provozuji stránky http://www.dolcevita.blog.cz, tak času nazbyt moc není, ale je příjemné vědět, že mám čtenáře, které mé články potěší. Toho si vážím a budu s chutí přemýšlet o novém příštím tématu.
    S pozdravem Šárka Š.

  3. Draška říká:

    Vážená paní Šárko.
    Velmi si vážím Vaší snahy s kterou pracujete na blogu a Vaší lásky ke kulinářství. Chtěla bych Vám říct, že jsem nedávno otevřela obchod, ve kterém nabízím prvotřídní istrijská vína, olivové oleje, lanýže a delikatesy, který se nachází v soukenické ulici č.8, blízko OC Palladium. Více se můžete dozvědět na http://www.casa-istriana.cz. Udělalo by mi radost, kdybych v mém obchodě mohla prodávat Vaši knihu v komisionálním prodeji. Také by mě potěšilo, kdyby jsme na našich webových stránkách mohli vyměnit bannery. Byla bych také ráda, kdyby jste si našla čas a navštívila můj obchod osobně. Čtenáři Vašeho blogu jsou také zváni!
    S pozdravem,
    Draška Velaševic

  4. Gurmánka.cz říká:

    Zdravím Vás Draško!
    Díky za milý komentář a za nabídku výměny bannerů. Rozhodně souhlasím a Vašemu obchodu s istrijskými delikatesami přeji dlouhý život a nekončící řadu spokojených zákazníků. Určitě velmi ráda Váš obchůdek navštívím, protože i já jsem obdivovatelkou istrijských kvalitních produktů ;-) Komisní prodej knihy je dobrý nápad. Velmi ráda se s Vámi domluvím emailem. Určitě Casa Istriana v Praze přitáhne pozornost všech milovníků dobré kuchyně.
    S pozdravem
    Šárka Škachová

  5. Ivo Krinke říká:

    Chtěl bych si objednat vaši knihu receptů na dobírku.Sdělte jak mám postupovat.Děkuji.

  6. Gurmánka.cz říká:

    Dobrý den pane Ivo,

    pokud máte o knihu zájem, můžete vyplnit objednávkový formulář přímo zde, stačí kliknout v pravém rohu pod barevnou titulní stranou knihy na odkaz „Objednání knihy“. Můžete mi napsat i emailem na adresu info@gurmanka.cz. Pokud chcete knihu zaslat na dobírku, stačí mi znát pouze vaši poštovní adresu.

    Děkuji za Váš zájem a jsem s pozdravem,
    Šárka Škachová

  7. Jednorožec říká:

    Milá paní Šárko,
    tak jsem se konečně dočkal! Jednu z vašich kuchařek mi Jezule doneslo laciným EasyJetem z Čech na britské ostrovy. (Podle té druhé už pár týdnů úspěšně vařil příbuzný novomanželský pár v Liberci).

    Smekám nad celkovou koncepcí – je to neobyčejně dobře vymyšleno. Dovedu si představit, že je za tím velká spousta práce. Neobjevil jsem ani jednu chybičku jak v receptech, tak v gramatice. A to jsem nějaký čmuchal a šťoural!
    Jediná malá neuváženost možná bylo začlenit do tisku odkazy na pomíjivé web stránky – jisté tam zmíněné stránky, kdysi živé i mými občasnými články, nedoznaly příspěvku či odezvy už od června 2008.

    Jinak prvotřídní práce. Congratulations!
    Díky a mnoho zdaru do celého Nového roku 2009
    přeje
    Jednorožec

  8. Gurmánka.cz říká:

    Milý Jednorožče,
    jsem potěšena pozitivním ohlasem na knihu :-) Snažila jsem se vytvořit praktického kuchyňského rádce, který trochu poradí, trochu pobaví a neublíží mu ani rizikové prostředí kuchyně, nebude překážet a zůstane stát právě tam, kde si to budeme přát. Do další knihy mám pár nápadů, jak ji vylepšit. Musím říct, že bylo nesmírně zajímavé být s knihou od začátku do konce. Užít si radosti i strasti vydavatele, autora a účastnit se i distribuce, která je tím nejkomplikovanějším, ale zároveň nejpříjemnějším okamžikem. Kontakt se čtenáři je víc než příjemný a dokonce někteří šli až tak daleko, že při samotném vaření mi neváhali zatelefonovat a požádat o přímou radu :-) S něčím takovým jsem nepočítala, ale nebude moc kuchařských knih, které dávají možnost přijít na kus řeči s autorkou na web nebo přímo telefonicky. Vím o tom, že mnoho mých knih se stalo vánočním dárkem. Myslela jsem na to, jestli obdarovaní měli z takového dárku radost, proto mám radost já z každé zprávy, která mi dává signál, že kniha jim trochu radosti přinesla. Díky :-)

    Přeji do Nového roku 2009 Vám i paní Jednorožcové mnoho pozitivního a děkuji za všechny komentáře minulé, současné i případné budoucí :-) Šárka

  9. Pivli říká:

    Šárka: Jupí, bude další knížka!!!!
    1R: však jsem Vám říkala, že Rande s gurmánkou stojí za to!!!! :-)))

  10. Gurmánka.cz říká:

    Pivli,
    do Nového roku jdu s velkým plánem :o))) Už jsem na něm začala pracovat, tak snad budu mít dost sil na jeho splnění. Budu muset poděkovat všem, kteří mé knize věřili a pořídili si ji. Distribuce mi dává zabrat, ale mám radost, že se dostala do tolika domácností během tak krátké doby.

  11. Pivli říká:

    Tak to budu držet všechny palce!!! Ať se vše zadaří podle Tvých představ a plánů. A když k tomu bude ještě zdraví, pohoda a trocha toho štěstí…Co si přát vic? :-)))

  12. Gurmánka.cz říká:

    Pivli, když má člověk všechno zmíněné pěkně pohromadě, tak je to luxusní záležitost :-) Ať se nám zadaří pěkně všem! Pověstná devítka je pro štěstí předurčena, tak si to v příštím roce můžeme pěkně na vlastní kůži vyzkoušet :-)))

  13. Jarry říká:

    Zdravim p. Šárko,,
    bude následovat do budoucna ještě další Vaše kuchařka ??
    _nikdy by mě nenapadlo, že mě chytne ve 22 letech vaření..ale s Vašimi recepty to ani jinak nejde:-)
    Jinak přeji hodně úspěchů :-)

  14. Gurmánka.cz říká:

    Jarry, díky za pozdrav a za dotaz :-) Byla bych ráda, aby tomu tak bylo. Něco mám v plánu, tak pokud i ostatní okolnosti budou mým plánům nakloněny, nějaká další by být mohla. Na stránkách dám včas vědět. Díky za objednávku, kterou jsem právě vyřídila ;-)

  15. Katka říká:

    Moc Vás zdravím ze Zlivi u Českých Budějovic. Dnes jsem na Vašem webu poprvé a musím říct, že mi vyrazil dech a jsem z něj nadšená. Odebírám časopis Apetit už od prvního čísla (vaření mě obrovsky baví) a v červnovém čísle byl článek i o Vás….Sbíhají se mi sliny při všech těch receptech, krásných fotkách a tipech na vaření….Hned v úterý jdu shánět Vaší knihu :-) Napadlo mě, že byste mi třeba mohla dát tip na nějaký jednoduchý recept z třešní….Letos jich budeme opět mít hodně a kompoty, bublaniny a jiné už mě nebaví. A třešně bohužel každý rok vyhazujeme, protože všechny nesklidíme. Neexistuje nějaké „čatný“ nebo tak něco????
    Díky za Váš web, stane se jistě součástí mého života a za Vaší nádhernou knihu, kterou toužím mít doma :-) Přeji jen to NEJlepší a mnoho zdaru :-)

    Vaše Katka

  16. Gurmánka.cz říká:

    Katko,

    já zdravím do Zlivi :-) Jsem ráda, že mé stránky byly objeveny zase jednou milou čtenářkou, která tak ráda vaří, jako my všichni tady. Když nevaříme, tak o jídle debatíme a probíráme ho důkladně ze všech stran. V Apetitu na červen vyšel článek, ve kterém se o foodblogerech (tedy i o mé maličkosti) píše :-) Na dobré třešňové nápady se podívám, v našem sadu máme též třešeň, tak abych si s nimi poradila co nejlépe. Vypadá to, že nejspíš nachystám nějaké kompoty, aby bylo i v zimě na dobrou bublaninu pár kuliček třešní. Má kniha by měla být k sehnání v knihkupectví Kanzelsberger. Jinak je možnost objednání přímo na mých stránkách zde. Děkuji za všechna velmi milá slova a jsem ráda, že jste našla cestu na mou adresu. Když mám čas, tak píši i na svůj blog http://www.dolcevita.blog.cz, můžete nakouknout, třeba i tam najdete něco užitečného.

    Přeji krásný zbytek neděle a pohodové letošní léto :-)
    Šárka

  17. R.Melounek říká:

    Dobrý den. Očima odborníka chválím výborně technicky provedené stránky. Očima ženy chválím hezký design. A očima gurmána chválím celý obsah. Doporučuji web i přátelům, dobrá práce ;-)

  18. Gurmánka.cz říká:

    Očima někoho, kdo právě dostal pochvalu (ze tří různých úhlů pohledu), říkám „díky“ a klopím svůj zrak ;-)

  19. Janine07 říká:

    Dobrý den Šárko,kamarádka mi stále posílá recepty s fotografiemi které jsem si stále ukládala do schránky.Až teď u receptu Pusinkové koláčky mě napadlo otevřít http://www.gurmánka.cz recept na Strouhanou tvarohovou bábovku mě tak zaujal,že jsem okamžitě vyplnila formulář na zaslání knihy.Ale po přečtení archivu září2009 jsem zjistila že máte dovču.Počkám tedy na potvrzující email mé objednávky a pošlu peníze.Už ted se těším na vaši knihu.Ale po reakci žaludku na pohled vyfocených Pusinkových koláčků a Strouhané bábovky,věřím než mi kniha dorazí vyzkouším recepty oba a pochutnám si i na Vaší Jihočeské kulajdě.Prostě bude o počítač chvilku doma bitka,než mi dorazí Vaše kniha.Moc se na ni těším,předem děkuji.

    Jana Radlík

  20. bobina říká:

    Se na to vykašlu!Co dělám špatně?Vařim švestková povidla přesně podle vašeho návodu,sendvičové dno,stupně vaření-přesně!a stejně se mi to za hodku připálilo-škoda hrnce!zkouším druhý způsob v troubě -uvidíme

  21. Gurmánka.cz říká:

    Janine07: Kniha už je na vaší adrese a snad bude užitečným společníkem v kuchyni :-) Díky za milé zprávy a posílám pozdravy, Šárka

  22. Gurmánka.cz říká:

    bobina: Tak to vám opravdu nepovím :-))) Už jsem zpracovala i fotografický postup receptu a žádné švestkové neštěstí se nekonalo. V mém případě jsem se již nejméně 100x dobrala ke stejnému dobrému výsledku. Jak už jsem jednou žertem říkala, asi uspořádám příští rok vaření povidel v přímém přenosu :-)))

  23. Hana Fišerová říká:

    Dobrý večer,
    no tedy, na Vaše stránky jsem se dostala víceméně náhodou a zcela neplánovaně už si je pročítám skoro dvě hodiny. Čte se to jedním dechem, jsem ráda, že jsem Vás objevila. Kdybyste si chtěla vyměnit ikonku s webem biokvalita.cz, potěšilo by mne to. Já si hned tak s někým odkazy nevyměňuji i když nabídek je hodně ale Vaši ikonku ráda zařadím. Mohla byste mi poslat zdrojový kód? Hezky zdravím :) Hana Fišerová

  24. Gurmánka.cz říká:

    Hana Fišerová:
    Dobrý večer, i já mám radost, že jsem objevila vaše stránky s bioprodukty :-) Ikonku jsem si s dovolením již nainstalovala. Pokud máte zájem o mou, zdrojový kód je zde:
    http://www.gurmanka.cz/wp-content/uploads/2008/10/gurmanka-120×45.png

    Díky za milý komentář! Příjemnou dobrou noc :-)
    Šárka Škachová

  25. bobina říká:

    tak v vtroubě se mi povidla povedla!Na té plotně se to připálilo -asi záleží na tlouštce toho dna na kastrolu.Ted budu zkoušet jablečná.děkuji za Vaše recepty

  26. Cindy říká:

    Dobrý den, s údivem jsem objevila Vaši rubriku „v kuchyni s Anuší Kejřovou“. Kdysi jsem její kuchařku doslova vyhrabala u babičky a četla jí jako detektivku. Trošičku zklamaně jsem zjistila, že rubrika je zatím prázdná. Smím se zeptat, jaké jsou Vaše plány?

  27. Gurmánka.cz říká:

    Cindy:
    Ve spolupráci s nakladatelstvím Motto jsem připravila zajímavý článek o Anuši Kejřové, který by se měl během zítřka na stránkách objevit :-) Rubriku jsem začala připravovat a rozhodně prázdná dlouho nebude. Díky za dotaz.

    P.S.
    Budu moc ráda, když se do vaření s Anuší Kejřovou zapojíte s námi :-) Ať krásné kuchařky nezahálí.

  28. Vlasta Ž. říká:

    Vážená Šárko, děkuji Vám za Váš milý komentář k perníčkům na našich stránkách http://www.jidelnasklonena.estranky.cz. Od takové odbornice jako jste Vy ( abych naopomněla pana Cuketku ) mě to obzvláště těší. Jsme pouze malý kolektiv kuchyně mateřské školy a často se marně snažíme děti naučit zdravě jíst. Jednou bych chtěla vytvořit své, aspoň z poloviny tak úžasné stránky, jako jsou ty Vaše a Cuketkovy. A dalších a dalších tvůrců kuchařských webů, abych je neurazila. Je to moje největší záliba, brouzdat ve „žrádýlku“ a ještě se něčemu přiučit, co jsem se na rodné Moravě v mládí nenaučila. A perníčky, ty vždy dělám v předvánočním shonu, takže toho času na dohotovení a dozdobení tolik nakonec bohužel nezbývá. Snad až někdy v důchodu. Zdravím Vás a nadále zůstávám Vaší velikou obdivovatelkou.
    PS: S dovolením si na naše stránky Vaše logo brzy přidám, již dlouho se na to chystám :-)) S pozdravem Vlasta Ž.

  29. Gurmánka.cz říká:

    Milá paní Vlasto,
    chvála patří vašemu kolektivu mateřské školy, neboť je patrné, že vaříte zdravě, chutně a s takovou péčí, že si toho rodiče musí vážit a velebit vás. Doba se změnila, v domácích kuchyních bývá často z různých důvodů plotna studená a na plné obrátky se točí mikrovlnné trouby, neboť to je způsob, jak pořídit co nejrychleji teplé jídlo. Jak jsem si tak pročítala vaše stránky, je mi jasné, že stravovat se u vás je mít na talíři kus poctivé domácí kuchyně – a to všechno pěkně s láskou servírované. To se nedá odmítat a dětem jistě moc chutná.

    Moc vás zdravím do té vaší mateřinky a budu se těšit na vaše další receptové nápady a možná jednou na ten váš kuchařský blog, protože by byl plný dobrých rad a zkušeností rovnou z praxe, a to nás vždycky zajímá. Přeci není pravda, že o tlukot kuchyně v praxi se starají jen páni šéfkuchaři, ale máme tu též i dámy šéfkuchařky. Velikost kuchaře se nikdy neměřila velikostí jeho kuchyně. Držím vám palce, ať vás práce stále baví a dětem chutná. Co se v mládí děcka naučí, to je bude provázet většinu života. O jídle to platí zrovna tak. Chuť se vytváří již v útlém věku a tak je dobré správně si chuťové buňky natrénovat a do paměti jim uložit pestré chutě čerstvých a správně připravených potravin. U vás se chuťové buňky mají jako v bavlnce :-)

    Pěkný den, posílám pozdravy
    Šárka

  30. Vlasta říká:

    Děkuji Vám paní Šárko za milá slova a pochvalu. Máte ve všem pravdu. Život je takový v dnešní době. Jen tak mimochodem, zrovna před chvílí jsem si stáhla od Vás nádherný tvarohový koláč a zítra jej upeču z tvarohu z farmy pana Pelikána. Jak on říká, tvaroh chutná jen tak, samotný, nejde od něj odejít…. A před chvílí jsem od něj odháněla mou dceru… Děkuji za Vaše stránky, plné kulinářských dobrot, krásných fotek a lásky k vaření… :-))
    Vlasta

  31. Suanka říká:

    Milá paní Šárko,

    Dostala jsem od kolegyň formu na muffiny, tak jsem využila recept z Vaší kuchařky. A jak to skončilo? Za čtyři dny už dělám třetí várku muffinů :) Jedny s jahodama, druhé s kakaem a čokoládou a další podle mého názoru nejlepší rybízem…
    A ještě jeden dotaz? Měla byste něco proti tomu, kdybych na svém blogu uvařila celou Vaši kuchařku? Samozřejmě s odkazy a bez zveřejněných receptů. Budu moc ráda, když se ozvete.

    Děkuji
    Zuzana

  32. Gurmanka.cz říká:

    Suanka:

    Při první větě jsem měla strach, že se dílo nepovedlo :-) To bych musela za tyhle skvělé muffiny trochu bojovat, aby dostaly šanci k novému vyzkoušení, protože u mě doma jsou jasným favoritem a vždy se povedou. Vůbec se nebudu zlobit, když se pustíte do vaření mých receptů. Ba naopak. Od toho totiž jsou. A když je někdo pořádně prověří, je to jenom ku prospěchu věci :-) Budu držet palce a moc ráda budu v dalším kontaktu, milá Zuzko.

    Přeji pěknou dobrou noc a moc díky za milý komentář,
    Šárka

  33. Henri Zoubek říká:

    Chtěl bych koupit kuchařku : gurmánka.cz/2010/03/ noblesní recepty z prvorepublikové kuchyně od Anuše Kejřové.-Díky H.Zoubek

  34. Gurmánka.cz říká:

    Henri Zoubek:

    Dobrý den,
    kuchařskou knihu vydalo nakladatelství Motto. Tam se dá objednat i elektronicky. Určitě se vám bude líbit. Zdravím a přeji pěkné léto. Šárka Š.

  35. Kamil Mőller říká:

    Moc pěkné stránky, rád se sem vrátím…☺Kamil

  36. Gurmánka.cz říká:

    Kamil Möller:

    Díky, ráda vás tu znovu uvidím ;-)

  37. Maty říká:

    Dobrý den, úplně náhodou jsem se dnes dostal na tyto stránky a již jsem nadšen. Jsem trošičku do vaření blázen (když mám svůj den, tak udělám pro ty svoje hladovce-manželka a tři děti, třeba šest jídel), zde jsem našel spoustu klasických receptů, ale i dosti nového, tudíž mám co zase provozovat v domácí kuchyni. Díky moc, už jsem si stránky dal do složky oblíbené.

  38. Gurmánka.cz říká:

    Dobrý den, Maty! Vítám na mých stránkách a jsem ráda, že se tu potkáváme a můžeme si předávat nějaké své zkušenosti, protože bláznů do vaření je nás tady určitě víc ;-) Klasickou kuchyni ctím, občas mě popadnou touhy na něco exitičtějšího a tak se tu dá najít docela zajímavá skladba vyzkoušených receptur a dobrých nápadů i od ostatních čtenářů. Co se nenajde tady, bude dost možná na mém blogu „Šárčina škola vaření“ – http://www.dolcevita.blog.cz – kam též srdečně zvu ;-) Díky za první návštěvu a za přízeň. Šárka

  39. Joanna říká:

    Jaký máte pocit a svědomí z těch polotovarů a a dalších hrůz, které tady předvádíte? Děkuji za odpověď.

  40. Joanna říká:

    Vážené čtenářky.
    Zkuste si koupit domácí suroviny nebo bio potraviny, keramický přírodní hrnec, bio pánev(Globus) a vařte s láskou. Ani jednou v životě jsem nepoužila polotovar. Potraviny jsou lékem. Co to je za klam, bramborové noky bez brambor? Nerada, když ze mě dělají hlupáka.
    Než koupit polotovar, raději hlad-půst, což je prospěšné, nebo topinku, toast.

  41. toffo říká:

    Netušila jsem, že už i nádobí je bio.
    Ráda se spoléhám na „obyčejný selský rozum“ a pevně doufám, že mě nikdy neopustí.

  42. Dana Dufková říká:

    Vážená Joanno, tak nějak nechápu Váš příspěvek,ale možná je to tím, že nepoužívám bio pánev. Možná,že máte právě období půstu, trpíte nespavostí a pak píšete takové hovadiny. My, co vaříme podle Šárčiných receptů máme klidné spaní a můžete si být jistá, že vaříme opravdu s velkou láskou. Možná byste mohla upřesnit, které polotovary a hrůzy Vás tak vyděsily. S pozdravem topinkám a toastům zdar!!!!!

  43. HaF říká:

    Rozpoutala se tu zajímavá diskuse! Vždy tvrdím, že na každý problém se dá dívat z různých úhlů pohledu! Ve většině receptů u Gurmánky snad ani jiné než domácí a čerstvé suroviny nejsou( tedy doufám, že nebudu p. Joannou ukamenována za to, že si nemelu vlastní mouku). Pokud se tu scházíme blázni do vaření, je samozřejmé, že po nějakých polotovarech sáhnem, protože bez některých dovozových surovin si třeba indickou či třeba čínskou baštu neuvaříme. Půst je možná občas zdravá varianta, ale vysvětlit ji mým dvěma dětem a hlavně manželovi se mi prostě nepodařilo. A věřte mi, zatracovat je, či rozvádět se,kvůli tomu nebudu. Dalším úhlem pohledu je, nakolik přijde výroba takové biopánve a k tomu náklady na následnou, případnou likvidaci.(Jsem technik, něco o těchto věcech vím, taky vím, že hlavně super-hypermarkety pod známkou bio prodají taky kde co) Já mám přírodu ráda, vařím denně, miluji čestvé suroviny, ale občas prostě po polotovaru šáhnu. Možná proto, že když si propočítám jek neekologický je pro mne výlet do nejbližšího Globusu pro super bio pánev, na které potom eventuelně „smažím“ pracně posháněné dovozové „bio“ čerstvé suroviny.Prostě, záleží na každém jedinci a když se mi něco nelíbí, tak mravokárně nehrozím a zkrátka si pomyslím své a nechám zbytek žít!

  44. Katka říká:

    Paní Joanno, zřejmě jste si z celého blogu přečetla pouze jeden jediný článek (bramborové noky bez brambor – mimochodem, můj názor je, že i gurmáni a znalci dobrého jídla občas použijí v kuchyni nějaký ten polotovar – a koneckonců proč si občas takový menší úlet nedopřát? život je přece barevný…). Vřele Vám doporučuji dočíst si zbytek článků paní Šárky a zcela jistě názor změníte – z tohoto blogu totiž doslova sálá láska k vaření a poctivým, domácím surovinám… a určitě právě proto má tolik nadšených příznivců!!

  45. Pivli říká:

    Milá Joanno, divím se, že vůbec používáte takovou šílenost, jako je počítač a „tyhlety internety“.
    Asi jste se trochu přeťápla, Jirka Babica má stránky jinde.
    Tak šup, šup, pro vodu do studánky, muže vyšlete do lesa, ať uloví něco bio a vy můžete zatím škrtat pazourkem. ;-)
    Soudit Šárku podle jednoho článku a receptu, který byl navíc podán s lehkou nadsázkou…achjo…
    Osobně se zrovna zítra chystám tuhle rychlovku udělat. A zeleninu mám z bedýnky, heč!

  46. Pivli říká:

    A nebo bych vám paní Joanno doporučila hooodně dlouhý půst. S tělem se vyčistí i hlava!

  47. Gurmánka.cz říká:

    Jsem tu a koukám na zajímavou diskuzi, která je v plném proudu :-) Hned se také zapojím, i když vlastně nevím … co na ten názor paní Joanny říct? :-) Nějak si říkám, jestli si nespletla adresu.

    Když je někdo pro něco zapálený, je to fajn, ale jen do té doby, než se z toho stane „požár“. Určitě nejsem pro fanatismus a proto si nemyslím, že sáhnout po polotovaru je nějaký smrtelný hřích. Kdo tvrdí, že v dnešním moderním světě dokáže odolávat všem nástrahám civilizace, ten má můj neskonalý obdiv a klaním se mu až ke kotníčkům. A to už je nějaký sportovní výkon :-) Mám ráda tradice, tradiční postupy a všechno co k tomu patří, ale …. doma nesvítím svíčkami, všude nechodím jen pěšky, mám profil i na Facebooku, a někdy si otevřu pytlík s fantastickými bramborovými noky a nemám z toho vůbec žádnou depresi. Dokonce si myslím, že jsem tím udělala sobě i rodině dobrou službu, protože ušetřený čas se dá prožit i jinde než v kuchyni. Kdo mé stránky zná, tak si určitě musel všimnout, že když můžu, tak do všeho zapojím své vlastní ruce a mám z toho potěšení. Nejsem sama! Takových nás je tu víc! Taky neustále obdivuji všechny vaše výtvory, které prezentujete na blogu i jinde ve fotogaleriích. Je to krásné, když je vidět, že se vaří s láskou a radostí :-)

    O paní Joanně a jejím biovaření v biohrncích nic nevím, ale věřím tomu, že všechno dělá s těmi nejlepšími úmysly a je to určitě tak vyčerpávající činnost, že neměla příležitost si v mém webu zalistova více. Jinak by mi nemohla položit tu otázku, která tu padla :-) Sama ze sebe nemám tak černé svědomí, ale pokud si paní Joanna myslí, že někoho ohrožuji tím, co zde uveřejňuji, bude lépe chodit jinými internetovým cestičkami a nenechat si kazit vkus.

    Případ domácí bramborové noky:
    Funkční a chutný recept je uveřejněn v knize Rande s gurmánkou.

    Nejde o to se neustále chlubit jenom tím, co sám dokážu. Proč někdy nedat příležitost třeba chutnému polotovaru?
    Třeba taková krabička sardinek. Ochránce zvířat by takovou konzervu mohl s klidem považovat za masový hrob. Přesto si nemyslím, že když dostanu chuť na sardinku, měla bych vyrazit s partou mořských vlků za ranního kuropění na moře a snažit se ulovit si svou kořist sama. Proč? Rybí konzervy v různé kvalitě jsou na pultech k mání. I to je samo o sobě dost dobrodružné, když si chceme pro sebe ulovit ty nejkvalitnější výrobky na pultě. On totiž není bramborový nok jako bramborový nok a to samé platí i o krabičce sardinek :-)

    Italská gastronomie má pro mě jedno velké pozitivum. Jejich až nábožný přístup k domácím surovinám a tradicím se totiž odráží i na kvalitě zakoupených polotovarů. Na jídle se v Itálii nešetří a kriteria konzumentů jsou velmi přísná. Neznám moc špatných italských potravin a proto je s velkou chutí do svého vaření zapojuji co nejčastěji. To je to, co nám tady v Čechách chybí. Co se dá ošulit, to výrobce ošulí. A těch, co to nedělají, těch je po hříchu málo.

  48. babs říká:

    Kdo má blízko do Berouna a nemá na víkend nic v plánu,tak posílám TIP:
    http://www.ireceptar.cz/zajimavosti/tipy-na-vylet/beroun-jarni-hrncirske-a-remeslne-trhy/

    http://www.hrncirsketrhy.cz/

    JARNÍ HRNČÍŘSKÉ
    A ŘEMESLNÉ TRHY 7. – 8. 5. 2011

    HUSOVO NÁMĚSTÍ BEROUN

    V SOBOTU OD 8 DO 18 HODIN, V NEDĚLI OD 9 DO 17 HODIN

    PARKOVÁNÍ JE BEZ POPLATKU

    můžete přispět KLUBÍČKU- organizaci, která pomáhá rodinám pečujícím o děti
    i dospělé se zdravotním postižením – budou mít stanoviště na vybraných parkovištích
    DĚKUJEME

    NA TRHY JSME POZVALI NA 300 UMĚLECKÝCH ŘEMESLNÍKŮ Z CELÉ REPUBLIKY

    PŘIJEDOU HOSTÉ Z MAĎARSKA, NĚMECKA, POLSKA A SLOVENSKA

    KAŽDÝM ROKEM VÁM CHCEME PŘEDSTAVIT NĚKTERÁ ZAJÍMAVÁ ŘEMESLA
    LETOS TOBUDOU ŠEVCI

    TRHY ZAHÁJÍ V 9 HODIN DECHOVÁ HUDBA BEROŇAČKA, POTÉ STŘÍDAVĚ MEZI STÁNKY

    BUDE VYHRÁVAT A TANČIT LIDOVÝ SOUBOR ŠPALÍČEK / so 13 – 17 hodin, ne 10 – 13 hodin/

    A MUZIKA OD BEROUNKY – TŘEHUSK / sobota 11 – 13 hodin, neděle – 14 – 16 hodin/.

  49. Gurmánka.cz říká:

    babs:

    Hrnčířské trhy v Berouně mají velmi dobrou pověst! Byla jsem tam předloni a je tam opravdu z čeho vybírat. Atmosféra na berounském náměstí je pěkná, tak jako tip na výlet je to opravdu velmi dobrá volba! Bohužel já mám už v plánu sportovní víkend, tak budu bojovat za čest našeho mužstva v pétanque.

  50. Papaja říká:

    Babs, díky za vyčerpávající pozvánku :-))) Na trhy se letos určitě chystáme! Byla jsem tam naposledy před dvěma lety, počasí bylo úžasné a celá ta akce prostě stála za to. Zde je malé nahlédnutí:
    http://mlsnakocka.blog.cz/0905/hrncirske-trhy-v-beroune
    Takže tuto sobotu se tam určitě potkáme :-)
    P.

  51. Vlasta říká:

    Dobrý den paní Šárko, chtěla jsem se Vás zeptat na jeden recept „moučníku“. Kdysi v Praze v Jindřižské ulici (teď je tam tuším směnárna) v kavárně Paříž-Praha podávali KOŇAKOVOU KOULI. Byla to výborná mňamka a moje maminka na ni s nostalgii vzpomíná. Kávárnu zavřeli ale jistě recept existuje. Možná o něm budete něco vědět, byla to krémová koule s příchutí koňaku a balená trochou čokolády a sypaná myslím lístečky mandlí. Diky V.

  52. babs říká:

    zdravím,paní Vlasto,
    nedalo mi to a podívala jsem se na internetu…..v článku pana Cuketky je zmínka o těchto koulích.Aspoň podle vašeho popisu mi to tak připadá.Jestli se najde recept nevím,ale pokud ještě v současné době cukrárna Stáňa existuje pozvěte tam maminku na nostalgický dortík

    http://www.cuketka.cz/?p=1579
    ………………………………………………………babs

  53. Gurmánka.cz říká:

    Vlasta:

    Milá paní Vlasto,
    vydat se po stopách úžasných zapomenutých moučníků je krásná věc. Na koňakovou kouli jsem díky tomuto komentáři zavzpomínala s přeteli, kteří si tuhle úžasnou sladkou záležitost vybavují a básnili o ní tak krásně, jako by to dokázala Vaše maminka. Bohužel recept nemám, ale vzala jsem si do hlavy, že trochu zapátrám a možná se k němu brzy dostanu. Není vyloučeno, že se do pátrání přidá i někdo ze zdejších čtenářů a naše kroky nasměruje správným směrem. Děkuji za cukrárenskou vzpomínku! Díky za milá slova, Šárka

  54. Gurmánka.cz říká:

    babs:

    To je moc milé babs, že se tu během chvilky objevilo něco, co udává ten správný směr. Cukrárna Stáňa je báječný podnik, kde všechny dietní plány zůstavají venku přede dveřmi cukrárničky. Krásný víkend, Šárka

  55. jenifer říká:

    konečně jsem našla skvělý receptík bez jablek na šípkovou marmeládu, tak dle vás jdu do toho.
    moc zdravím, pokud dostanu svolení, dám odkaz na svůj web.Jenifer

  56. Gurmánka.cz říká:

    jenifer:

    Samozřejmě svolení dávám :-) Nechť se „šípková“ povede!

  57. Jana říká:

    Šárko, mám objednanou husu a chci připravit svatomartinské menu – neměla byste recept, jak husu nejlépe upéct? Budu jí péct spíše naporcovanou, cca 7 porcí…Díky!

  58. Gurmánka.cz říká:

    Jana:

    Jano, recept mám, ale k jeho zpracování se bohužel obratem nedostanu. Pokusím se něco doporučit event. po emailu, pokud to tak bude vyhovovat :-)

  59. babs říká:

    zdravím,
    několik zajímavých receptů na zpracování husy je na :
    http://recepty.vareni.cz/pecena-husa/
    jinak jsem chtěla ještě přidat takovou zajímavost,kterou jsem již vyzkoušela a dopadlo to výborně.Někde na internetu jsem si přečetla,že je dobré několik minut povařit porce z kachny a teprve potom to dát péct.Maso zůstane šťavnaté a křehké.Opravdu jsem to vyzkoušela (s kachnou)a myslím,že to bylo i dříve upečené.Nechala jsem to vařit asi 15minut.Vývar jsem použila na podlití,ale slila jsem přebytek tuku.Myslím,že se toto dá použít i u husy…….babs

  60. Gurmánka.cz říká:

    babs:

    Za všechny zlaté vyzkoušené rady vřelé díky :-) K pečené huse se musí přistupovat s respektem a poučení není nikdy na škodu :-)

  61. Vlasta říká:

    Děkuji za odpověď paní Šárko, teď jsem se vrátila ze zahraničí a tak honem koukám jestli se tu neobjeví něco o té koňakové kouli z Paříž-Praha. Asi tomu dáme ještě čas a určitě se najde někdo kdo má třeba příbuzného, který tyto koule vyráběl a možná i v některé cukrárně prodává. Teď mi maminka říká, že se prodávaly snad i v tehdejším Domě potravin nahoře na Václaváku. Budu se těšit na zprávičku. Vlasta

  62. Gurmánka.cz říká:

    Vlasta:

    Výprava za koulí Paříž-Praha se tak docela „zatím“ nekonala. Ale věřím tomu, že se tady recept jednoho dne objeví a koule bude vystopována a zbaví se svého tajemství :-) Pokusím se zeptat pamětníků, zatím jsem bohužel neměla dost času, protože jsem i já byla na dovolené, ale jak se blíží čas vánoční, v debatách se cukrařině vyhnout nedá. Určitě na toto téma zavedu řeč. Mějte se krásně, Šárka

  63. Eva Ben říká:

    Hezký den Šárko, mohu se zeptat nechystáte nějaký stolní kalendář s recepty? Moc děkuji za odpověď :-) Evča

  64. Gurmánka.cz říká:

    Eva Ben:

    Milá Evo,
    kalendáře na rok 2012 jsou již v prodeji a na rok 2013 je právě vyrábím :-) Pokud máte o nějaký zájem, dejte mi vědět, mohu vám je poslat. Hezký adventní čas, Šárka :-)

  65. Alžbeta říká:

    Milá Šárko..Zavítala som na tvoju stránku (prosím,dovolím si tykať,je mi to bližšie a milšie). Veľmi rada skúšam nové recepty a robila som palacinky
    Crêpe Suzette. Naozaj kráľovský recept. Mali veľký úspech. No a zaujalo ma veľmi veľa receptov.
    Ale ma veľmi zaujal článok -holky s úsměvěm 1000 voltu. Italky z ČR&SR. Naozaj pre mnohých ľudí sme stále vo svojich srdciach to naše dovolím
    si tvrdiť „havlovské Česko-Slovensko“.Žila som v Ostrave a sa mi tam narodili aj moji synovia a mám pekné spomienky a rada sa k tomu vraciam.
    Mám rodinu aj v Prahe,čeština je pre mňa pokladom.Je smutné,že dnešná mladá generácia a malé deti už nemajú takú spojitosť v kultúre a je tam
    aj jazyková bariéra a mnohé slovíčka im robia veľké problémy.A pritom sa vraví:“koľko jazykov vieš,toľko krát si človekom“.
    Prajem veľa úspechov a dobrých kulinárskych nápadov..A hlavne veľa dobrých ľudí okolo seba..
    S pozdravom a pekný deň
    Alžbeta z Bratislavy

  66. Gurmánka.cz říká:

    Alžběta:

    Milá Alžběto, tykání samozřejmě vítám :-) Těší mě, že tě potkávám na mých stránkách, neboť i já jsem někdo, kdo s nostalgií vzpomíná na „havlovské Česko-Slovensko“, jsem duší kosmopolita. Je fajn, že díky TV se mohu do slovenštiny zase občas ponořit a zjišťuji, že mi to nedělá vůbec žádné problémy. Nakonec ty společné TV projekty pro mladé jsou jenom ku prospěchu a dávají jim jasně znát, že jsme si stále všichni hodně blízko. Osobně jsem loni našla čas na vycestování do Vysokých Tater a užívala si to srdečné přijetí místních lidí. Uvědomila jsem si, že krásy Slovenska vlastně ani moc neznám a přišlo mi to líto, protože ke slovenským sousedům to máme kousek. Častěji jezdím do zemí, kde si mentalitou nejsme tak blízko. Na Slovensku jsem se cítila tak trochu jako doma. Milé zjištění :-)

    Posílám srdečné pozdravy do Bratislavy a děkuji za milý komentář. Pokud jde o Crepe, jsou senzační na všechny způsoby a přitom je s nimi docela minimum práce.
    Vaření má v podstatě poslání oblažovat naši duši. Když je hotovo, pozveme na dobré jídlo ke stolu milou společnost a jsou to chvilky, při kterým se nám společně vždycky dobře žije :-)

    Šárka

  67. Alžbeta říká:

    Milá Šárko…
    Mnoho krát vďaka za odozvu k môjmu komentáru.Človeka to pohladí a poteší,že nás aj spája to kuchárske umenie. Dnes som tu mala aj priateľku
    a Crepe malo úspech.Tak odovzdávam dobré nápady ďalej ktoré som našla ja na tvojej stránke.Veľa krát dík.

    Srdečne pozdravujem
    Alžbeta

  68. Gurmánka.cz říká:

    Alžbeta:

    Milá Alžběto, je hezké, že jídlo je v přátelství dobrým společníkem, který nepřekáží :-) Sama mám ráda u jednoho stolu kopu přátel. Proto stoly mají být co největší. Kdo má malý stoleček, stěží se tam vejde sám a zadělává si na osamělý život. Asi bych malé stoly přestala vyrábět, zlepšily by se tím mezilidské vztahy :-)

    Srdečně zdravím,
    Šárka

  69. Pavel říká:

    Krásný dobrý den přeji.
    Dnes mi přišla kniha a moc se mi líbí. To věnování obzvláště. Tím se budu všude chlubit :-)
    Okamžitě jdu zkoušet paštiku ze strany 159.
    Hmm…ještě předtím ale kolem sebe uklidím. Právě jsem vylil kofou do klávesnice…

  70. Gurmánka.cz říká:

    Pavel:

    Krásný večer,
    je fajn, že knížka už dorazila. Věnování je drobnost, ale na chlubení je ten váš blog a všechno to, co se z něj dá vyčíst :-)

  71. Strejda Olin říká:

    Při hledání receptu na zabíjačkový gulášek jsem se dostal až k Vám. Já znám jen gulášek s paprikou a dušený v kastrolu. Dnes jsem šel okolo řeznictví, neodolal jsem a koupil maso na „zabíjačkový“ gulášek (pěkný libový bůček, srdíčko, ledvinku, játýrka, slezinu a jazyk). Můj řezník se ptal, jestli ho budu dělat pečený v troubě se solí, pepřem, kmínem a zázvorem. Vyzkouším. Na několika zabíjačkách jsem byl a je mi jasné, že doma takový gulášek (stejně jako ovar) nikdy neudělám, ale co má městský člověk dělat? Vaše stránky, způsob vedení i recepty se mi líbí. Mějte se fajn :)

  72. Gurmánka.cz říká:

    Strejda Olin:

    Díky za připomenutí zabijačkového guláše. Dosti dlouho jsem ho neměla, ale řezník má pravdu, že se dá pohodlně připravit i v troubě. Pomalé dušení mu svědčí. Často tímto způsobem připravuji hovězí guláš a měla bych recept přidat i sem na stránky. Mějte se moc fajn a děkuji velice za milý komentář. Šárka ;-)

  73. Strejda Olin říká:

    Musím sebekriticky říct, že ten gulášek se mi moc povedl :) Založil jsem na dno pekáče cibulku (raději více než málo), na ni bůček atd., ochutil pepřem, novým kořením, kmínem a zázvorem, podlil trochou vody, přiklopil a dal péct do trouby. Nejprve prudce, potom pozvolna s kontrolou dostatku šťávy. Nakonec jsem dal sůl, stroužek česneku a zahustil chlebem. Úžasná chuť masa jemně podtržená kořením. Měl jsem sice cukání s paprikou a majoránkou, ale to bych zkazil. Vaše stránky se mi líbí, nevím proč, ale mají větší přitažlivost než ostatní. Je z vás cítit radost z jídla i hravost při vaření. A češství, toho si moc cením. Zejména dnes, kdy se všichni shlédli v cizí kuchyni. Možná je to tím, že já ještě pamatuji poctivou, jednoduchou, ale vynikající domácí kuchyni mé mamy, roč. 1917. Měla hluboko do kapsy, o dnešních ingrediencích se jí ani nezdálo, ale vlastně jen z českých surovin dokázala v kuchyni se sporákem, se zobáčkovými váhami s „kvichty“, bez elektrických spotřebičů a zkraje i bez chladničky (maso ve sklepě) uvařit a upéct skutečné delikatesy. Vzpomínám, jak zmrzlinu míchala na dvoře ve sněhu, jak nám dělala kandovanou pomerančovou kůru, jak jsme si na tálech pekli bamborové lupínky, topinky a bramborové placky…

  74. Gurmánka.cz říká:

    Strejda Olin:

    Když se nám něco povede, proč na sobě šetřit chválou? :-) Zázvor dušenému masu přidal na zajímavosti, o tom nemůže být pochyby. Říká se, že opravdové kuchařské umění spočívá v koření. A nejlepší koření někdy bývá to, které kuchař do jídla nedal :-) Zde je zřejmý talent a cit pro věc, když z původního záměru sešlo a nakonec byla paprika i s majoránkou diskvalifikována a nekompromisně vyřazena ze hry. Děkuji za báječný kompliment kuchařskému umění žen, které musely velmi často vařit jen z mála. A že jim to šlo náramně dobře, o tom svědčí všechny české skvostné recepty v podobě jednoduchých domácích jídel z produktů kolem nás. Takovým švestkovým knedlíkům se jen tak něco nevyrovná. A škubánky s mákem a cukrem jsou krásnou a nostalgickou vzpomínkou na mé mládí a šikovné ruce babičky. Nikdy se mi nepodaří s takovou lehkostí a grácií vykrajovat jeden škubánek jako druhý. Tradiční české recepty mám moc ráda a snažím se jim v kuchyni vzdávat hold poměrně často. Sem tam se zpronevěřím a odběhnu k nějaké mezinárodní lahůdce, ale jakmile mám kolem sebe čerstvé místní produkty, vždycky myslím na něco dobrého z babiččiny kuchyně a nelituji času, který trávím v kuchyni. Beru to jako příjemné odreagování a mám radost, když jídlo chutná a donutí nás i zavzpomínat na staré dobré časy, které se už nevrátí. Je zajímavé, jak vůně dokáže vzpomínky pěkně oživit. Dnes se chystám na pečení velikonočního mazance, tak si užiji tu pěknou vůni pečiva se špetkou charakteristického koření, které právě v mazanci nesmí chybět :-)

    Za českou kuchyni se věru nemusíme stydět, protože vždycky bývala noblesní a zajímavá, čímž si v Evropě získala i patřičný respekt. Je moc fajn, že na to máme stejný názor :-)

  75. Lucie Hejpetrová říká:

    Dobrý den paní Šárko,
    chtěla bych Vám moc poděkovat za Vaše úžasné stránky plné inspirace. Už neztrácím čas hledáním receptů na Internetu, což jsem vždycky nenáviděla, vzhledem k časové náročnosti a k tomu, že lidé jsou schopni uveřejnit cokoliv a mně nebaví zkoušet, jestli je to „k jídlu“. Všechno, co jsem zatím uvařila podle Vás, byla vždy pochoutka a docela často jsou zejména „staré recepty“ skoro úplně stejné jako ty mé, které mám od babičky (např. mazanec, halušky apod.). Takže Vám moc děkuji za celou naši mlsnou rodinu a přeji hezké dny :-). Lucie

  76. Gurmanka.cz říká:

    Lucie Hejpetrová:

    Hezký den, Lucko,

    moc díky za milý komentář. Tolik pěkných komplimentů v několika větách jsem už dlouho nedostala. Skoro mám chuť si tuto zprávu nechat někde stranou a kochat se tou chválou. Myslím si, že to je přesně to, o co mi šlo, když jsem si stránky zakládala. Měla jsem přání, aby se staly spolehlivým rádcem tomu, kdo se podle nich pustí do vaření. Mám vážně velkou radost, že to vyšlo a recepty zafungovaly i u vás doma a přinesly příjemné chvilky pohody u prostřeného stolu celé rodince. Fajn zjištění :-) Mějte se moc krásně a přeji pohodové jarní dny celé mlsné rodince :-) Šárka

    Budu se snažit zaujmout zase nějakým dalším receptem :-)

  77. MUDr. Eva Hrbacova říká:

    Paní Šárko, mám jednu vaši brožurku, jsem jí nadšena. Prosím kde mohu sehnat další? Vše máte vynikající a i úvodní povídání je úžasné. Děkuji Vám za odpověď. Dr. Hrbáčová Eva

  78. Gurmánka.cz říká:

    MUDr. Eva Hrbacova:

    Paní Evo, děkuji za zprávu a jsem potěšena, že se Vám má práce líbí. Pokud máte zájem o knihu Rande s gurmánkou v české kuchyni, můžete si ji zde na mých stránkách přímo objednat e-mailem nebo mě kontaktujte na adrese info@gurmanka.cz.

    Zde je adresa na objednávkový formulář:
    http://www.gurmanka.cz/kniha-rande-s-gurmankou-v-ceske-kuchyni

    S díky a pozdravem
    Šárka Škachová
    http://www.gurmanka.cz
    http://www.dolcevita.blog.cz

  79. Colombo65 říká:

    Vše nej a krásné prožití dnešního svátku paní Šárko :)

  80. Gurmánka.cz říká:

    Colombo65:

    Velice děkuji :-)

  81. Bětka říká:

    Dobré odpoledne, loni jsem podle Vás vařila kančí se šípkovou omáčkou a všech 9 jedlíků u stolu si jen pomlaskávalo. Knedlík jsem udělala klasický houskový,na hrnečkové jsem už neměla kapacitu.:-) Tento víkend jsem podobně udělala jehněčí na svíčkovou, opět všichni nadšení, citron,bílé víno a zkaramelizovaný cukr udělají svoje. Když něco vařím poprvé (jsem vdaná teprve 26 let), hledám nejdříve u vás. Vaše vaření mi přijde takové poctivé,neošizené. S masoxem a taveňákem uvaří kdekdo kdeco.
    Hodně zdaru a vařte dál.:-)
    Bětka

  82. Gurmánka.cz říká:

    Bětka:

    Milá Bětko, díky za pozitivní zprávy a za vyřčenou pochvalu na kančí se šípkovou omáčkou :-) Každé dušené maso je prima výzva, se kterou si kuchař může poradit vždy trochu po svém a malinko inovovat. Zvěřina bývá příjemně voňavá a šípková omáčka ji činí ještě voŇavější a neodolatelnější. Škoda jen, že zvěřiny v kuchyni není víc. Tady se potvrzuje, jak geniální příloha je český knedlík. Bez něj by tyhle omáčky měly jen polovinu úspěchu. Mám radost, že jste si na mých stránkách vybrala něco podle svého gusta a recept se v praxi osvědčil :-) Hodně zdaru i vám a díky za komentář a také za důvěru v mé recepty! S pozdravem Šárka

  83. Ivo Dreiseitl říká:

    Ahoj! Zdravim z titulu 13.6. Ovsem jidlo a vareni nas urcite nepoji. Nicmene Ti preji v teto cinnosti hodne dalsich uspechu!

  84. Gurmánka.cz říká:

    Ivo Dreiseitl:

    Take zdravim z titulu 13.6. :-) I ja ti preji ve tve cinnosti hodne uspechu. Toto datum je pro nas vsechny stastne, tak at nam sazka na trinactku vzdycky vyjde :-)

  85. Stanislav říká:

    Paní Šáro, přejí pohodové odpoledne. Ano jsem milovník knih, a už proto, že jsem ve znamení Skopece. Vařít jsem se,ale nikdy nenaučil . Namátkově jsem vstoupol na tuto webovou stránku, a rozjasnili jse mi oči pohledem na Vás. Rád bych Vás osobně poznal. Myslím to vážně ! Prosím o emailovou reakci. Děkují, a jsem v úcte.

    Dr.Ing. Stanislav Ž…….. , DrSc.

  86. Colombo65 říká:

    Paní Šárko,
    přeji Vám hodně štěstí, zdraví a lásky v roce 2013 a mnoho krásných kulinářských nápadů :)
    Hezký zbytek roku přeje Otto Plášek

  87. Nikola říká:

    teda to jsem mela co objevit, hledala jsem tvarohovou babovku a uz mam 6 ruznych receptu ulozenych ve favoritech, babovka nakonec byla odsunuta a zitra se pece cibulovy kolac, pani Sarko diky za Vase stranky a jen lituji ze jsem je objevila az dnes

  88. Gurmánka.cz říká:

    Nikola:

    Stránky s recepty jsou všechny hříšné :-) Vůbec nelitujte, že jste na ty mé kápla až dnes. Jsem ráda, že se Vám líbí a našla jste tu inspiraci. Zvu Vás i na mé druhé stránky na adrese http://www.dolcevita.blog.cz – tam se také najde něco dobrého a inspirativního. Mějte se krásně a děkuji za první milou zprávu v komentářích. Šárka ;-)

  89. Pavlína říká:

    Milá Šárko,

    zbožňuji Vás!:-)

    Mějte krásný den.

    Pavlína

  90. Gurmánka.cz říká:

    Pavlína:

    Milá Pavlíno, děkuji za milá slova :-) Potěšení je na mé straně :-)))

  91. HANA SMRŽOVÁ říká:

    MILÁ PANI ŠÁRKO DNES JSEM OBJEVILA VAŠE STRÁNKY OBJEDNALA JSEM SI VAŠÍ KUCHAŘKU UŽ SE NA NÍ TĚŠÍM MOC VÁS ZDRAVÍM PŘEJI VÁM VŠE DOBRÉ HANKA SMRŽOVÁ BRODEK U KONICE

  92. Gurmánka.cz říká:

    Hana Smržová:

    Hezký den, paní Hanko,
    objednávku knihy jsem právě potvrdila a budu ji expedovat hned v pondělí. Mám radost, že se vám stránky líbí a doufám, že i kniha se stane milou společnicí do kuchyně ;-) I já Vám přeji všechno dobré a v životě mnoho chutných okamžiků. Šárka Škachová

  93. Klára říká:

    Dobrý večer,
    náhodou jsem se přes blogy o vaření dostala na vaše stránky a zaujala mě podle ohlasů Vaše kuchařka. Je vhodná i pro začátečníka?

  94. Gurmánka.cz říká:

    Klára:

    Určitě mohu doporučit, protože byla psána tak, aby neodradila zejména začátečníky. Když se Vám nebude líbit, můžete ji vrátit :-)

  95. Josef Kašpar říká:

    Dobrý den,

    dělám webové stránky, grafiku a marketing pro výborný rozvoz pizzy a těstovin Pizza Franci – http://pizzafranci.cz Chtěl bych se zeptat jestli by se dalo dohodnout na nějakém blogu, kde byste naší pizzu krátce nestraně popsala?

    Děkuji a hezký den.

    Josef Kašpar

Zanechte komentář