Domů » francouzská kuchyně

Štítek: francouzská kuchyně

Zelenina a saláty

Pařížské ředkvičky podle Julie Child

10 komentářů

Jak se dělají pařížské ředkvičky podle Julie Child?   Když si položím otázku, v čem asi tkví to kouzlo ředkviček, je mi jasné, že svůj podíl na tom mohou mít romantické kulisy Paříže, ale bez spojení výjimečného místa s dobrým a poctivým francouzským máslem by ředkvička nechutnala par excellence. Okouzlení francouzským […]

Maso

Králík z Normandie

21 komentářů

  Normandská kuchyně je kuchyně tří velkých “C” – Calvados, Cidre, Camembert. Nejvýrazněji je zastoupeno maso drůbeží a králičí, proto jsem vybrala “králíka po normandsku” – tedy recept, do kterého zapojíme rovnou všechny hlavní atraktivity krásného kusu Francie, zvaného Normandie (jablka, jablečné víno, jablečnou pálenku, smetanu, máslo a lahodné maso králičí), […]