Štítek „slané pečivo“

22. února 2015 v 16.41, napsala Šárka Škachová • Rubrika: ROK V KUCHYNI, Světové speciality, Zahrada a bylinky, ZeleninaPočet komentářů: 6

Galetka s červenou řepou

Galetky z pohankové mouky s náplní z červené řepy, lehce proslazené medem a parfémované bylinkami. Názvem „Galettes“ označujeme francouzskou palačinku z pohankové mouky. Tyto jednoduché placky byly po staletí základem stravy obyvatel Bretaně. Oblíbené jsou se smaženým vejcem, šunkou, sýrem, zeleninou. Tento recept vznikl z přetlaku červené řepy v mojí kuchyni a také ze snahy […]

Celý příspěvek »

5. března 2011 v 11.24, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Sladké hříchy, Slané pokušeníPočet komentářů: 31

Nedělní koláčky 2 v 1

Máte raději sladké nebo slané? Proč to řešit, když se můžeme uspokojit sladko-slaně. Pekla jsem malé koláčky minulou neděli. Sladké banánové s čokoládou byly famózní. Slané se šunkou, sýrem a šťavnatými jablky jim šlapaly na paty. Malé téma na veselé tartaletky z jednoho koláčového plechu pro kreativce. Ty vaše exempláře můžou vypadat úplně jinak :-) Banánové […]

Celý příspěvek »

8. dubna 2010 v 0.35, napsala Šárka Škachová • Rubrika: V kuchyni s Anuší Kejřovou (podle starých kuchařských knih vaříme poctivou českou klasiku)Počet komentářů: 7

Brynzové větrníčky

  Co dobrého na párty? Třeba slané větrníčky. Když budou plněné brynzou, nikoho by nenapadlo, že recept na ně je už v notně zaprášených kuchařkách. Větrníčky s brynzou objevila, upekla a naplnila Hanka (HaF) a servíruje nám je v celé své rafinované kráse. V kombinaci s obloženými chlebíčky, tedy s receptem předchozím, nám tu vystrojila […]

Celý příspěvek »

10. ledna 2010 v 22.33, napsala Šárka Škachová • Rubrika: ZeleninaPočet komentářů: 24

Andiamo a prendere una pizza! Komu nechutná chřest, ať zůstane doma

   Andiamo a prendere una pizza! Komu nechutná chřest, ať zůstane raději doma ;-)   Říkala jsem si, že jestli právě vy patříte k těm, kteří chřest milují, tak si všechny klasické kombinace stihnete připravit podle osvědčených receptur levou zadní doma. Právě proto vás zvu na pizzu. Samozřejmě že s chřestem. Klasická chřestová jídla jsem již […]

Celý příspěvek »

5. srpna 2009 v 17.29, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 6

36. Bábovka nejen na večer, ale i na „dobré ráno“

  Tuhle bábovku si umím představit i na „dobré ráno“, protože je krásná a energeticky vydatná. Po takové zdravé snídani bych s elánem vydržela až do večera v plné síle a aktivitě. I já miluji italskou kuchyni a v oblibě mám i všelijaké semínka. V kombinaci s hustým bílým jogurtem, pikantní hořčicí a čerstvými bylinkami, […]

Celý příspěvek »

3. srpna 2009 v 15.33, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Z Vaší domácí kuchyněČtyři komentáře

18. Slaná bábovka (nejen) k vínu

  Slaná bábovka k vínu je další z nápadů od Lenky. V každém soustu se najde kousek pikantní klobásky, sýr, feferonka, barevná paprika. Tahle bábovka je pestrá pro oko i pro jazyk. Ingredience: 250 g polohrubé mouky 5 vajec 90 g másla kostka droždí 5 lžic mléka 200 g strouhaného sýra 200 g pikantní klobásy […]

Celý příspěvek »

2. srpna 2009 v 23.40, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 8

17. Bábovka pro masožravce

Smyslná bábovka pro masožravce neurazí téměř nikoho. Ve sladké záplavě receptů jsou slané varianty k nepřehlédnutí. Děkuji Lence za zaslání pěkně vypečeného receptu na slanou masovou dobrotu :-) Ingredience 1 kg mletého masa (nejlépe mix vepřového a hovězího) 2 starší rohlíky 150 ml mléka 2 vejce 1 velká cibule sůl mletý pepř 2-3 vrchovaté lžíce strouhaného […]

Celý příspěvek »

Seznam článků

Použité štítky

Tento mrak 200 nejpoužívanějších štítků by vám mohl pomoct najít, co hledáte.

ananas Anuše Kejřová Babiččina zahrada babiččino cukroví Basilej bazalka benátky beránek borůvky Brambory Brusinky brynza bublanina bylinky bábovka cestování chilli Chorvatsko chřest cuketa cukroví cukrárna degustace dezert dezerty dobrá domácí kuchyně dobrá kuchyně domácí kuchyně domácí pečení domácí pečivo domácí vaření dort dovolená drinky dušené maso dýně foie gras Francie francouzská kuchyně gastroturistika grilování guláš halloween hlíva ústřičná hokkaidó houbaření houby Houby a lesní plody hovězí maso hrušky husí játra hříbky Indie italská kuchyně italské speciality Itálie jablka jablko jahody jak se peče perník jaro jižní čechy jídlo kapr keramika kniha kokos kokosové mléko koláč koláče kotlík koření kuchařka kuchařská kniha kuře kuřecí maso káva La Veranda listové těsto láska léto maliny Marcella Hazan maso Maďarsko maďarská kuchyně maďarské speciality med medvědí tlapky meruňky mleté maso moučník moučníky moře mořská kuchařka mák nakladatelství motto noky nádivka nápoje olivový olej olivy omeleta omáčka Omáčky, marinády, pikantérie ostré a pikantní jídlo ovoce ořechy oříšky papriky perník perníková chaloupka perníkové recepty a rady perníky perníkáři perníčky pesto pečené kuře pečení pečení ve formě pečeně pečivo PF pikantní recepty pizza polévka polévková mísa pracny pudink Přidat nový štítek rajská omáčka rajčata recenze rizoto Rožmberk rybník ryby rybí recepty rýže salát seminář semlbába Silvestr skořice sladkosti sladké pečení slaná bábovka slané pečení slané pečivo slané pohoštění slaný koláč snadné recepty soutěž staročeská kuchyně staročeské recepty staročeské tradice staročeské vánoce staročeské zvyky a tradice staročeský recept sýr titanové nádobí tlačenka Toskánsko tradice tradiční recepty tvaroh tymián těstoviny třešně vaření vegetariánské recepty vejce Velikonoce velikonoční pečivo vepřové hody vepřové maso vánoce vánoční cukroví vánoční pečení vánoční pečivo vášeň víno výlov zabijačka zabíječka zahrada zavařování Zelenina Zlatá úsporná kuchařka česká kuchyně čokoláda římský hrnec šneci špargl špenát švestková povidla švestky švýcarsko šéfkuchař Radek David žemlovka