Štítek „staročeské zvyky a tradice“

29. listopadu 2013 v 13.10, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Sladké hříchy, Staročeská tradice, VánoceTři komentáře

Ořechy plněné krémem zdobené čokoládou a drcenými ořechy

Ořechy plněné krémem zdobené čokoládou a drcenými ořechy 350 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 120 g vlašských ořechů, 250 g másla Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinové fólie a dáme do chladničky do druhého dne odpočinout. Z těsta odkrajujeme kousky a prsty je vtlačujeme do formiček tak, aby uprostřed vznikl […]

Celý příspěvek »

29. listopadu 2013 v 12.42, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Sladké hříchy, Staročeská tradice, VánoceZatím žádný komentář

Karamelové slzičky polévané hořkou čokoládou

Karamelové slzičky polévané hořkou čokoládou 210 g hladké mouky, 140 g mletých vlašských ořechů, 70 g moučkového cukru, 140 g másla, 1 lžíce kakaa, 2 žloutky, trocha nastrouhané kůry z citronu Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinové fólie a dáme do chladničky do druhého dne odpočinout. Z těsta vyválíme plát, vykrajujeme tvary […]

Celý příspěvek »

29. listopadu 2013 v 12.36, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Sladké hříchy, Staročeská tradice, VánoceZatím žádný komentář

Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví 180 g vlašských ořechů, 300 g hladké mouky, 200 g másla, 100 g krupicového cukru, 1 lžíce kakaa holandského typu, 1 žloutek, moučkový cukr na obalení Ořechy na 2 hodiny namočíme do studené vody, pak je nahrubo nasekáme. Přidáme ostatní suroviny a zpracujeme těsto. Vytvarujeme z něj válečky o průměru cca 4 centimetry […]

Celý příspěvek »

29. listopadu 2013 v 12.29, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Sladké hříchy, Staročeská tradice, VánoceTři komentáře

Perníčky

Perníčky 650 g hladké mouky (nebo lze i namíchat hladkou s žitnou), 200 g moučkového cukru, 100 g másla, 4 vejce, 2 lžičky jedlé sody, 1 prášek do perníku, cca 180 g medu, 20 g kakaa, skořice Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme to potravinové fólie a uložíme do chladničky odpočinout, nejlépe do druhého […]

Celý příspěvek »

29. listopadu 2013 v 4.45, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Staročeská tradice, Vánoce, Z autorčina šuplíkuTři komentáře

Vánoční cukroví podle receptů z Babiččiny zahrady

Jsou restaurace, kde se spoléhají na tradiční recepty, proto o vánočních svátcích z  kuchyně musí zavonět cukroví připravené výhradně z těch nejlepších surovin, upečené dle dobových domácích receptur, které připomenou ty nejlepší časy Vánoc, jak je známe z Ladovo obrázků. Ať navštívíte Babiččinu zahradu nebo zajdete do La Verandy, všude na Vás dýchne ten opravdový […]

Celý příspěvek »

16. ledna 2009 v 0.52, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Gastrozajímavosti, Maso, drůbež, zvěřina, Staročeská tradicePočet komentářů: 14

Staročeská zabijačka od A (entrée) do Z (zabijačkového guláše)

Staročeská zabijačka – (v tomto případě jihočeská zabíječka) = pořádně velký karneval českých nejoblíbenějších masových specialit. Zvu vás jen tak na „čumendu“, taky ke stolu, a kdo se prokouše tímto článkem, odnese si i základní výbavu informací, jak si zabijačkovou pochoutku nachystat doma, protože pravé staročeské recepty a cenné řeznické rady nebudou chybět. Až touto […]

Celý příspěvek »

Seznam článků

Použité štítky

Tento mrak 200 nejpoužívanějších štítků by vám mohl pomoct najít, co hledáte.

ananas Anuše Kejřová Babiččina zahrada babiččino cukroví Basilej bazalka benátky beránek borůvky Brambory Brusinky brynza bublanina bylinky bábovka cestování chilli Chorvatsko chřest cuketa cukroví cukrárna degustace dezert dezerty dobrá kuchyně Dominikánská republika domácí kuchyně domácí pečení domácí pečivo domácí vaření dort dovolená drinky dušené maso dýně foie gras Francie francouzská kuchyně gastroturistika grilování guláš halloween hlíva ústřičná hokkaidó houbaření houby Houby a lesní plody hovězí maso hrušky husí játra hříbky Indie italská kuchyně italské speciality Itálie jablka jablko jahody jak se peče perník jaro jižní čechy jídlo kapr keramika kniha kokos kokosové mléko koláč koláče kotlík koření kuchařka kuchařská kniha kuře kuřecí maso káva La Veranda listové těsto láska léto maliny Marcella Hazan maso Maďarsko maďarská kuchyně maďarské speciality med medvědí tlapky meruňky mleté maso moučník moučníky moře mořská kuchařka mák nakladatelství motto noky nádivka nápoje olivový olej olivy omeleta omáčka Omáčky, marinády, pikantérie ostré a pikantní jídlo ovoce ořechy oříšky papriky perník perníková chaloupka perníkové recepty a rady perníky perníkáři perníčky pesto pečené kuře pečení pečení ve formě pečeně pečivo PF pikantní recepty pizza polévka polévková mísa pracny pudink Přidat nový štítek rajská omáčka rajčata recenze rizoto Rožmberk rybník ryby rybí recepty rýže salát seminář semlbába Silvestr skořice sladkosti sladké pečení slaná bábovka slané pečení slané pečivo slané pohoštění slaný koláč snadné recepty soutěž staročeská kuchyně staročeské recepty staročeské tradice staročeské vánoce staročeské zvyky a tradice staročeský recept sýr titanové nádobí tlačenka Toskánsko tradice tradiční recepty tvaroh tymián těstoviny třešně vaření vegetariánské recepty vejce Velikonoce velikonoční pečivo vepřové hody vepřové maso vánoce vánoční cukroví vánoční pečení vánoční pečivo vášeň víno výlov zabijačka zabíječka zahrada zavařování Zelenina Zlatá úsporná kuchařka česká kuchyně čokoláda římský hrnec šneci špargl špenát švestková povidla švestky švýcarsko šéfkuchař Radek David žemlovka