Dezerty a sladké hříchy

Ořechy plněné krémem zdobené čokoládou a drcenými ořechy

4 komentářů

vánoční cukroví - ořechy plněné krémem

Ořechy plněné krémem zdobené čokoládou a drcenými ořechy

350 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 120 g vlašských ořechů, 250 g másla

Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinové fólie a dáme do chladničky do druhého dne odpočinout. Z těsta odkrajujeme kousky a prsty je vtlačujeme do formiček tak, aby uprostřed vznikl důlek. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 8 minut. Upečené ořechy vyndáme z trouby, necháme chvilku zchladnout a ještě horké vyklepneme z formiček. Necháme vychladnout a několik dní odležet. Následně plníme krémem.

Krém: 100 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 lžíce rumu, 50 g nastrouhaných vlašských ořechů

Změklé máslo vyšleháme s máslem dohladka, přidáme rum a mleté ořechy. Krém dáme do cukrářského sáčku a plníme ořechy. Spojíme vždy dva kusy korpusu k sobě. Konce ořechů namáčíme v čokoládové polevě a posypeme drcenými ořechy.

 

Recept na tradiční vánoční cukroví od šéfkuchaře Radka Davida – (čtěte Vánoční cukroví podle receptů z Babiččiny zahrady)

Restaurace Babiččina zahrada

Restaurace La Veranda

 

Objednat kuchařskou knížku: Pokud máte zájem nahlédnout do mé kuchařské knihy „Rande s gurmánkou“ nebo si ji zde objednat, bude mi ctí a potěšením.

4 Komentářů

  1. Zdravim vsechny priznivce sarmantni Gurmanky. Tento recept nesmi chybet na vasem kuchynskem stole, jelikoz Vanoce bez plnenych orechu si nedovedu predstavit! Pekne se s cukrovim pri zadelavani mazlete a pak vydrzte ty dva tydny chodit okolo velkym obloukem. Bohate se vam pak odmeni a v ustech se bude jen rozpoustet. A kdo napece letos cukrovi mne? Tady v Italii nemaji formicky. Vynahradim si to alespon divanim se na fotky od Gurmanky:-) Prijemne predvanocni obdobi vsem ctenarum.

  2. Petra:

    Petruško, kdo nepeče, nepřibere 🙂 A to se také počítá 🙂 Kousek české vánoční vůně ti dorazí v balíčku, tak ošizena ani letos nebudeš. Snad z toho rošťáci pošťáci neudělají nešetrným zacházením vánoční strouhanku! Užívej krásný adventní čas po italsku.

    P.S. Nizza giorni di Avvento si desidera mamma

  3. dekuji mate dobre recepy muzete take recepy posilat na muj emel moc dekuji hlavne vanocni recepy

Přidal komentář