Štítek „bylinky“

4. května 2015 v 11.30, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Domácí konzervace, Staročeská tradice, Zahrada a bylinkyPočet komentářů: 103

PAMPELIŠKOVÝ MED

  Recept na pampeliškový voňavý med krok za krokem mám doma rukou psaný a mnohokrát vyzkoušený. Pampeliškový med pravidelně patří k úplně prvním suvenýrům sezóny, kdy se snažím kus přírody nacpat pod zavařovací víčka. Hlavní sezóna teprve začne a mně se zdá, že na ni mám dost zavařovacích sklenic i elánu. Nyní zbývá jediné … […]

Celý příspěvek »

14. května 2013 v 12.12, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Staročeská tradice, Z polévkové mísy, Zahrada a bylinkyPočet komentářů: 15

Šťovíková polévka

Šťovíková polévka, lidově zvaná BRČÁLKA Tak ta je nejchutnější na jaře, kdy bylinky mají nejvíc síly a chuti do života. Problém je snad jen v tom, že nejvíc síly a chuti mají i majitelé zahrad a venkovních dvorků. Ti jdou všem planě rostoucím bylinkám po krku ;-) V případě šťovíku je to rozhodně škoda. Po […]

Celý příspěvek »

10. listopadu 2010 v 2.37, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Drinky a nápoje, Gastrozajímavosti, Z autorčina šuplíkuČtyři komentáře

S dobrým čajem, kávou a horkou čokoládou nebude žádná zima dost dlouhá

  Čaje pro kouzlo podzimních večerů Nevlídné a sychravé počasí podzimu nás přímo láká k posezení u teplého čaje či krásně vonící kávy. Pokud si chcete Váš čaj skutečně vychutnat anebo ochutnat některý z netradičních příchutí, potom určitě navštivte e-shop Oxalis.cz. Internetový obchod Oxalis.cz Vám nabízí výběr těch nejlahodnějších čajů nejen pro příjemné posezení s přáteli, ale též […]

Celý příspěvek »

18. září 2010 v 16.44, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Gastrozajímavosti, Grilování – BBQ, Maso, drůbež, zvěřina, Omáčky, marinády, pikantérie, Předkrmy a chuťovky, Ryby a dary moře na našem stole, Světové speciality, Voňavá literatura, Zahrada a bylinky, ZeleninaPočet komentářů: 8

Salsa Verde podle klasiků italské kuchyně

  Omáčka s intenztivní chutí a barvou křehkých bylinek – Salsa Verde – a to hned v několika variantách. Báječně doplní plátky vařeného hovězího masa, ale přidat ji lze i k pečeným rybám či zelenině. Našinec si ke kousku hovězího vařeného masa nejspíš představí hořčici-křen-chleba. Ital to pojme sofistikovaněji a než se mu uvaří maso, […]

Celý příspěvek »

28. ledna 2010 v 14.02, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Omáčky, marinády, pikantériePočet komentářů: 10

Domácí houbový olej

  Už zase rostou! Takové jsou čerstvé zprávy z lesa a z trávy. Najít můžete hříbky i špičky travní nebo žampióny. Jakmile přijde po vydatných deštích teplejší počasí, houby na sebe nenechají čekat a vyrazí ve velkém. Co potom doma s těmi sušenými? Doporučila bych vám domácí výrobu fantastického oleje. Použít můžete sušené hříbky, smrže, lišky, křemenáče. K tomu […]

Celý příspěvek »

5. ledna 2010 v 15.57, napsala Šárka Škachová • Rubrika: ZeleninaPočet komentářů: 34

Geniálně jednoduchý recept na úpravu baklažánu – lilku

  Středomořské počasí je konečně na českém jihu. Nad hlavou s dokonale modrou oblohou, co ji vkusně kazí jen několik málo bílých obláčků, se o jídle přemýšlí úplně jinak. Hlavně jednoduše, aby nám nekradlo čas. 5 minut příprava, zbytek zvládne horká trouba bez naší asistence. Spolehnout se můžeme i na rozpálený gril. Jak je komu libo. Já běžím […]

Celý příspěvek »

1. května 2009 v 1.28, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Zahrada a bylinkyPočet komentářů: 16

Popenec břečťanovitý alias kundrlátek

  POPENEC BŘEČŤANOVITÝ lidově zvaný KUNDRLÁTEK – tím ovšem lidové názvy nekončí, je jich mnohem víc. Teď mi řekněte upřímně, kdo z vás se v té změti proměnlivých lidových názvů vyzná? Protože se v mých recepturách tradiční bylinky objevují, není od věci zařadit je do rubriky „Bylinková zahrada“ a představit je těm méně zkušeným experimentátorům […]

Celý příspěvek »

Seznam článků

Použité štítky

Tento mrak 200 nejpoužívanějších štítků by vám mohl pomoct najít, co hledáte.

ananas Anuše Kejřová Babiččina zahrada babiččino cukroví Basilej bazalka benátky beránek borůvky Brambory Brusinky brynza bublanina bylinky bábovka cestování chilli Chorvatsko chřest cuketa cukroví cukrárna degustace dezert dezerty dobrá domácí kuchyně dobrá kuchyně domácí kuchyně domácí pečení domácí pečivo domácí vaření dort dovolená drinky dušené maso dýně foie gras Francie francouzská kuchyně gastroturistika grilování guláš halloween hlíva ústřičná hokkaidó houbaření houby Houby a lesní plody hovězí maso hrušky husí játra hříbky Indie italská kuchyně italské speciality Itálie jablka jablko jahody jak se peče perník jaro jižní čechy jídlo kapr keramika kniha kokos kokosové mléko koláč koláče kotlík koření kuchařka kuchařská kniha kuře kuřecí maso káva La Veranda listové těsto láska léto maliny Marcella Hazan maso Maďarsko maďarská kuchyně maďarské speciality med medvědí tlapky meruňky mleté maso moučník moučníky moře mořská kuchařka mák nakladatelství motto noky nádivka nápoje olivový olej olivy omeleta omáčka Omáčky, marinády, pikantérie ostré a pikantní jídlo ovoce ořechy oříšky papriky perník perníková chaloupka perníkové recepty a rady perníky perníkáři perníčky pesto pečené kuře pečení pečení ve formě pečeně pečivo PF pikantní recepty pizza polévka polévková mísa pracny pudink Přidat nový štítek rajská omáčka rajčata recenze rizoto Rožmberk rybník ryby rybí recepty rýže salát seminář semlbába Silvestr skořice sladkosti sladké pečení slaná bábovka slané pečení slané pečivo slané pohoštění slaný koláč snadné recepty soutěž staročeská kuchyně staročeské recepty staročeské tradice staročeské vánoce staročeské zvyky a tradice staročeský recept sýr titanové nádobí tlačenka Toskánsko tradice tradiční recepty tvaroh tymián těstoviny třešně vaření vegetariánské recepty vejce Velikonoce velikonoční pečivo vepřové hody vepřové maso vánoce vánoční cukroví vánoční pečení vánoční pečivo vášeň víno výlov zabijačka zabíječka zahrada zavařování Zelenina Zlatá úsporná kuchařka česká kuchyně čokoláda římský hrnec šneci špargl špenát švestková povidla švestky švýcarsko šéfkuchař Radek David žemlovka