Domů » česká kuchyně

Štítek: česká kuchyně

Maso

Hovězí líčka na černém pivu

3 komentářů

Dušená líčka nemusíme připravovat jen po francouzském způsobu a dusit je na červeném víně. Můžeme zůstat věrni českému pivu. . Na čem si pochutnat v lednu? . ROK V KUCHYNI, to jsou moje zastaveníčka s domácími recepty, které se staly součástí stolních kalendářů. Mám z čeho vybírat, neboť je pro […]

Publicistika a zajímavosti

Hospůdka U Štěpána – co nového se chystá?

13 komentářů

Hospůska U Štěpána s novým týmem zve k prostřenému stolu  Všem příznivcům “dobré a poctivé” české gastronomie si dovoluji předložit několik doplňujících řádků, které vhodně navazují na předešlý uveřejněný článek o Hospůdce U Štěpána, povídání nad kusem voňavého hovězího masa. I když má hospůdka velmi dobré renomé od hostí, kteří ji […]

Předkrmy a chuťovky, Přílohy

Absolutně dokonalý domácí knedlík

58 komentářů

I sebelepší pečínku dokáže pokazit špatně připravený knedlík, proto připomínám recept na absolutně dokonalý knedlík, se kterým si musí poradit úplně každý. Zázrak nese jméno hrnečkový knedlík. V tomto případě není potřeba pronikat do tajů kvasnic a příprav kvásku. Není nutno obávat se procesu kynutí, hledat na knedlíkové šišky ten největší hrnec […]

Předkrmy a chuťovky

Brynzové větrníčky

7 komentářů

  Co dobrého na párty? Třeba slané větrníčky. Když budou plněné brynzou, nikoho by nenapadlo, že recept na ně je už v notně zaprášených kuchařkách. Větrníčky s brynzou objevila, upekla a naplnila Hanka (HaF) a servíruje nám je v celé své rafinované kráse. V kombinaci s obloženými chlebíčky, tedy s […]

Předkrmy a chuťovky

Obložené chlebíčky z prošlých časů

5 komentářů

Jak vypadaly obložené chlebíčky minulého století? Rozhodně byly k nakousnutí, majonéza měla kanárkově žlutou barvu a nechodilo se pro ni  k  “Helmansům”, protože se poctivě vyráběla doma. Chlebíčky už tenkrát patřily do kategorie malých  jídel vznešených a na svého tvůrce uměly mnohé prozradit.  Má a nebo nemá umělecké nadání a smysl […]

Publicistika a zajímavosti

Vyhlášení vítězů z prvního kola kuchařské soutěže – vaříme a Anuší Kejřovou

17 komentářů

je za námi, nastal čas hodnocení. Nejprve bych ráda vyjádřila poděkování za příkladné soutěžní nasazení všem zúčastněným. Všechny recepty vypadají ve vašem podání krásněm chutně a inspirativně, proto nebylo snadné rozhodnout o vítězných recepturách. Tuto zodpovědnou práci jsem ponechala na dámách z nakladatelství Motto a ty po pečlivém zvážení rozhodly […]

Maso

Jazyk na divoko s Anuší Kejřovou

15 komentářů

  Jazyk je chrám naší chuti a proto jsem uvítala recept – Jazyk na smetaně, který patříval k velkým delikatesám a ani dnes na něj labužníci nezanevřeli. Chuť této omáčky se dá přirovnat ke slavným plíčkům na smetaně. Jak sama Alena říká, recept byl v knize Anuše Kejřové popsán jazykem […]