Publicistika a zajímavosti

Hospůdka U Štěpána – co nového se chystá?

13 komentářů

Hospůdka U Štěpána - nový týmHospůska U Štěpána s novým týmem zve k prostřenému stolu 

Všem příznivcům “dobré a poctivé” české gastronomie si dovoluji předložit několik doplňujících řádků, které vhodně navazují na předešlý uveřejněný článek o Hospůdce U Štěpána, povídání nad kusem voňavého hovězího masa. I když má hospůdka velmi dobré renomé od hostí, kteří ji navštívili, objevily se v diskuzi i příspěvky vyjadřující nespokojenost. Z tohoto důvodu jsem požádala o názor i majitele restaurace. Co si o tom myslí oni a co chystají nového v letošním roce? Ke spokojenosti hostí a pro radost z práce samotné toho dělají opravdu dost a nezůstávají stát na místě, což je podstatné. Nadšení dělat práci srdcem jim rozhodně nechybělo a nechybí, proto za chválu i podnětnou kritiku od hostí vyjádřili své velké poděkování a dovolují si všem nabídnout pozvání ke stolu. V Hospůdce U Štěpána je hodně nového!

Já osobně za Vaši plodnou diskuzi a názory pod článkem velmi děkuji. Právě Vaše hodnocení je důležitou zpětnou vazbou, díky které mohou na vyřčenou pochvalu či případnou kritiku reagovat samotní provozovatelé restauračního zařízení. Jak známo, tak dialog mezi hostem a restaurací se stává tím nejcennějším nástrojem ke zvyšování úrovně naší české gastronomie. A o to nám všem jde v první řadě 🙂 Proto jsem na tuto diskuzi neváhala upozornit ty, kterých se to týká.

Níže si můžete přečíst vyjádření majitelů Hospůdky U Štěpána, které mě osobně moc potěšilo. Sama za sebe se ráda opět někdy směrem k Vojeticím vydám a něco z nového menu ochutnám.

Krásný dobrý den,
k diskuzi bychom rádi řekli, že my v Hospůdce U Štěpána se snažíme dál, a určitě jsme se nepřestali snažit.

Co se týče reakcí na jídlo: Podařilo se nám umístit v nezávislém Mauerově Grand restaurant výběru 2013 jako 22. nejlepší restaurace České republiky, a co se týče jídla – umístili jsme se v TOP 10 na 7 místě. Je to pro nás strašný úspěch a obrovská motivace. Začátkem roku jsme se také zúčastnili Grand restaurant festivalu, a můžeme říci, že festival se stal velice úspěšným.

I na základě špatného hodnocení naší obsluhy v Grand restaurant výběru jsme začátkem tohoto roku kompletně vyměnili servis, na place nám nyní pracují profesionálové, tři šikovní čísníci … najít je nebylo vůbec jednoduché. Přišli k nám až z Mělníka, Plzně, Kašperských Hor. Do kuchyně k nám nastoupil nový mladý šéfkuchař pan Jan Beneš (ročník 1988),  pod jehož vedením dostala naše kuchyň řád.

Jen v krátkosti o našem šéfkuchaři:

Již v rámci praktické výuky při studiu Střední školy hotelnictví a gastronomie v Klánovicích měl štěstí na dobré učitele a to především na Zdeňka Pohlreicha, v té době  šéfkuchaře ve vyhlášených  pražských hotelových kuchyních Merriot a Radisson SAS, nebo na kapitána Českého juniorského národního týmu kuchařů a cukrářů ČR a šéfkuchaře, v té době vyhlášené pražské restaurace Flambee, Dušana Jakubce.

Setkání s těmito známými osobnostmi české gastronomie mělo hlavní podíl na jeho profilaci, zde si mohl ověřit,  že profese kuchaře není o polotovarech, prášcích a univerzální chuti, ale o nejlepších a čerstvých surovinách, o množství mravenčí práce, která vyžaduje preciznost, odpovědnost a neustálé maximální nasazení s notnou dávkou nadšení, které se následně může proměnit ve spokojenost hostů, kteří se rádi vracejí za dobrým jídlem.

O tom, že jeho volba byla správná hovoří i spousta ocenění, která získal na domácích i  mezinárodních soutěžích jako člen Českého juniorského národního týmu ČR, nebo již jako senior.

  • FR
  • MORAVSKÝ KUCH
  • KAPR

 Svoji profesní karieru po skončení střední školy zahájil v restauraci Flambee, pak následovala roční zahraniční zkušenost v Londýnské restauraci The Ivy, po návratu do ČR zakotvil v restauraci Essensia hotelu Mandarin Oriental s šéfkuchařem Jiřím Štiftem, a po té vyzkoušel na vlastní kůži, co to je být šéfkuchařem v Jihlavské restauraci B2B.

 Od 1.1.2013 se snaží, aby všichni hosté hospůdky U Štěpána ve Vojeticích odcházeli spokojeni a s přesvědčením, že „tři hvězdy“ získané od Zdeňka Pohlreicha v rámci televizního pořadu „Ano šéfe“ této restauraci právem přináleží … Tak to jen krátce o naší nové posile:-)

 dále …

Každý měsíc pořádáme degustační večery, v příloze Vám zasílám pozvánku na jeden takový večer, který se bude konat v pátek 31.5. 2013. Cílem těchto večerů je seznámení našich zákazníků s hospůdkou a hlavně se společně naladit na příjemný zážitek. 

Také pracujeme na našich nových webových stránkách www.ustepana.eu, které by měly být brzy v provozu, kde poté naši zákazníci najdou spoustu dosud nezveřejněních informací a spustíme tímto i možnost rezervací emailem.

Další novinky:

  • V loňském roce jsme vybudovali záhon z vlastních bylinek, které používáme k dochucování pokrmů, část produkce bylinek používáme taktéž k výrobě domácí Štěpánovi bylinné limonády.
  • Na podzim jsme bylinky usušili a přes zimu vařili našim  zákazníkům výborné bylinné čaje.
  • Chceme si vybudovat svojí vlastní zrací místnost, abychom docílili ještě kvalitnějšího zrání masa.
  • Chov hovězího, jsme rozšířili ještě o vlastní chov Přeštických prasátek.

 V říjnu 2012 jsme byli pozváni k natáčení závěrečné páté řady ANO Šéfe! (byly pozvány jen 4 restaurace z celých 5 řad natáčení) a dokonce nám patří i pár stránek v poslední vydané knížce Zdeňka Pohlreicha “Už dost, Šéfe!”

Je jasné, že na světě neexistuje restaurace, kde by byli všichni spokojeni, tím nás uklidňoval i Zdeněk Pohlreich po natáčení, a je to prostě tak. My se se špatnou kritikou snažíme vyrovnat tak, že na ni slyšíme a učíme se neustále zlepšovat. Naši práci děláme s obrovským nasazením a láskou a vydržíme, protože výsledky jsou!

Zasíláme Všem mnoho pozdravů z Vojetic a budeme se těšit s některými z Vás třeba brzy naviděnou.

Se srdečným pozdravem,

Rudová Zdeňka, Štěpán Ruda – Hospůdka U Štěpána

 

Srdečně zveme k nám do hospůdky na degustační menu, které se uskuteční v pátek 31.5.2013 v době od 18:00 hodin. Desetichodové menu si pro Vás připravil šéfkuchař Jan Beneš se svým týmem. Perfektní obsluhu bude mít na starosti Michal Šedivý s kolegy.

Co budeme nabízet?

Jahodovo-chřestové carpaccio s kozím sýrem a chipsem z ovocného chleba

.

Mousse z kedlubny s carpacciem z hovězí roštěné s olivovým olejem

.

Pošírovaný pstruh v uzeném másle s řeřichovo-krupkovým risotem

.

Chřestová polévka s ozonovým křepelčím vajíčkem a arganovým olejem

.

Mělnický chřest s křupinkami a holandskou omáčkou

.

Prso z perličky připravované metodou sous-vide, mrkvové pyré, klobáska z jatýrek a srdíček, glazírovaná karotka se zázvorem, šalotková omáčka

.

Okurkovo-jogurtová zmrzlina s kaviárem z lososa z Hluboké nad Vltavou

.

Variace z našeho čuníka (pečený bůček na jablkách, jelítko, škvarková pomazánka, domácí klobáska, křenová zmrzlina, chlebové pyré)

.

Jehněčí hřbet v chlebové krustě, konfit z jehněčího kolínka, staročeská lepenice s jarní zeleninkou a silnou omáčkou z jehněte

.

Salve Regina espuma s mačkanými jahodami s cukrem a čokoládovým dortíkem z Valrhona čokolády

.

Ke každému chodu se bude podávat i správné víno z vinařství Žarošice.

(Zajímavé povídání o víně si pro Vás připraví přímo technolog z vinařství Ing. Tomáš Hajduch, který nechyběl na žádném z našich prezentačních večerů.)

Udělejte si opravdu na jídlo a především na sebe čas a nalaďte se s námi na příjemný zážitek.

  

Přijměte i vy pozvánku ke stolu v hospůdce U Štěpána:

Biofarma Vojetice – Hospůdka U Štěpána,  Štěpán a Zdeňka Rudovi

Vojetice 9, 342 01  Sušice

www.biofarmavojetice.cz,   www.ustepana.eu

 

Objednat kuchařskou knížku: Pokud máte zájem nahlédnout do mé kuchařské knihy „Rande s gurmánkou“ nebo si ji zde objednat, bude mi ctí a potěšením.

 

13 Komentářů

  1. to je hezke,ale pokazit si reputaci jde rychle, ziskat ztracene dobre jmeno zpet je tezke. Ja rozhodne uz tuto restauraci riskovat nebudu.

  2. Každoročně jezdíme na Šumavu na týdenní dovolenou a zastávku U Štěpána rozhodně nevynecháme ani tentokrát. Těším se na nové jídelníčky. Určitě z nabídky vyzkoušíme krom obligátního hovězího i to přeštické prasátko. Letos tam jedeme v početné skupině (10 dospěláků + 5 pubertálních dětí), společně hodláme objíždět šumavské hospůdky známé i neznáme. Ach, to bude zase náročný týden, ale bude nač vzpomínat.

  3. Degustační menu lahodí mému oku, což teprve jazyku …
    Tleskám !!!!!!!!!!!!

  4. My si s rodinou návštěvu plánujeme během května. Několik přátel již navštívilo a vychválilo. Takových restaurací s jedinečným konceptem kolem sebe mnoho nemáme. Já když si mohu dát dobře udělaný kus hovězího, jdu bez rozpaků do toho. Děkuji za novinky. Ald.

  5. kam zmizel prvni clanek s nelichotivymi komentari k teto restauraci? Nebo se kriticke komentare nehodily? Koukam, ja velmi \”nezavisla\” je autorka techto webovek. To je docela trapne.

  6. Jitka:

    Děkuji za upozornění! Díky této informaci jsem si všimla, že zmizelo i několik jiných článků a přibyla nejméně stovka spamu v komentářích ke schváĺení (?) Jelikož já mám komentáře nastaveny tak, aby se schvalovat nemusely, je jasné, že se něco děje s administrací. To musím řešit s někým, kdo tomu lépe rozumí. Já na to zatím odpověď neznám, ale mohu vám zcela jasně říct, že článek o hospůdce U Štěpána byl napsán tak, že si já za ním naprosto stojím a komentáře bych nikdy nemazala. Proč? Vždyť nám všem snad jde o dialog! To jen pro tuto chvíli k mé \”nezávislosti\” 🙂 Stále si na ní trvám a články nemažu. Boj proti spamu je šílený, ale jdu to nyní všechno zjistit s cizí pomocí. Dám rozhodně vědět, protože i na té diskuzi mi záleželo. Byla autentická a o to mi jde vždy až v první řadě 🙂 Díky za pochopení, v těchto minutách netuším co se stalo a proč.

  7. Právě jsem oslovila někoho, kdo by si s administrací mého webu věděl rady, protože mi s technikými problémy pomáhá. Snad se článek někde vyloví, protože jsem si s ním dala dost velkou práci a diskuze byla sama o sobě velmi podnětná a živá. Už jsem zkoušela odkaz i na FB, ale opravdu ty odkazy nikam nesměrují. Článek v administraci v příslušné rubrice také zatím není k nalezení. Neumím si to vysvětlit … Zrovna jsem měla radost, že jsem stihla připravit nový článek na web a teď zase řešit starosti s administrací atd. 🙁 Technika nás jednou zahubí, nesnáším ji.

    Opravdu je podivné, že se jedná právě o tento článek.

  8. Jitka:

    Tak mám velkou radost, že kompletní článek i s diskuzí je zase na svém místě. Nebýt vás, nevšimla bych si \”bordelu\” v administraci a přišla bych o daleko víc článků. Každý jeden má pro mě svůj velký význam, tak mám zase větší radost ze života 🙂 Sice to stálo nějaký ten čas navíc, ale vyplatilo se!

    Některé věci se na první pohled často zdají dramatičtější než ve skutečnosti jsou. Tak a teď se jdu odměnit dobrou a silnou kávou 🙂 Mějte se hezky, Jitko, a ještě jednou díky za povšimnutí. Šárka

  9. No prosim, a pak, že to v Čechách nejde najít výbornou restauraci s vytříbenou kuchyní, která potěší nejen chuťové pohárky, ale i oči. Jen to chce se opravdu snažit a mít na prvním míste nikoliv výdělek, ale naopak spokojenost svých strávníků / klientů, a výsledky se hrnou samy. Kdyby tak takových míst bylo u nás více, hned by bylo na světě lépe. Ráda se do této restaurace zajdu chuťově potěšit a připomenu si českou kuchyni ve její nejlepší formě.

  10. Péťa:

    Zase jsem něco objevila, tak až přijedeš, těš se! 🙂

  11. Dobrý den,

    Hospůdka u Štěpána je skvělá ! Doporučuji, ale pokud je to o vikendu , rezervujte místo ! Jinak ve Stodůlkách na Ohradském nám . restaurace Kastrol .. Zkuste ! Stojí to za to ! Špičková česká kuchyně a jejich svíčková je opravdu nezapomenutelná *****

Přidal komentář