Maso

Hovězí líčka na černém pivu

3 komentářů
hovězí líčka dušená
Dušená líčka nemusíme připravovat jen po francouzském způsobu a dusit je na červeném víně. Můžeme zůstat věrni českému pivu.
.
Na čem si pochutnat v lednu?
.

ROK V KUCHYNI, to jsou moje zastaveníčka s domácími recepty, které se staly součástí stolních kalendářů. Mám z čeho vybírat, neboť je pro své čtenáře pravidelně chystám již od roku 2010 (5 let mám za sebou; další rok 2016 právě tvořím). Recepty tu jsou jednak pro inspiraci, ale též pro tu obyčejnou radost z každého ročního období, které mi dokáže vykouzlit za každého počasí velkou spoustu chutných zážitků a nezapomenutelných okamžiků.

 

Dnes mám pro Vás hovězí líčka na černém pivu podle babičky 😉 Slovo babička zde není použito jako marketingový tah, ale je to hrdá připomínka toho, že i foodblogerky získávají nových rolí a dostává se jim skvělé příležitosti vychovávat u svého stolu stále nové a mladší budoucí znalce dobrého jídla! 🙂

.

HOVĚZÍ LÍČKA NA ČERNÉM PIVU

Pro 4-6 osob potřebujeme:

1000 g hovězích líček, 5 ks cibule, 100 g slaniny, 500 ml černého piva, 1 lžíce medu, 3 větvičky čerstvého tymiánu, špetka majoránky, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky celého pepře, sůl, jemně mletý pepř, 2 lžíce strouhaného chleba

Postup přípravy:

Slaninu nakrájíme na drobné kousky a společně s cibulí orestujeme do zlatova. Do hrnce vložíme hovězí líčka pokrájená na větší kousky, osolíme, opepříme a zakápneme medem. Přidáme bobkové listy, nové koření i celý pepř, majoránku. Maso zalijeme černým pivem, vložíme tymiánové větvičky a pod pokličkou zvolna dusíme cca 3 až 4 hodiny do úplného změknutí masa. Podle potřeby během dušení podléváme. Šťávu zaprášíme strouhaným chlebem a zvolna vydusíme do zhoustnutí. Podáváme s chlebem, zapíjíme dobře vychlazeným pivkem.

Dobrou chuť!

 

Kalendář s recepty Šárky Škachové, Česká kuchyně rok 2015, leden/2.týden

 

3 Komentářů

  1. Děkuji gurmánce za vynikající recept !!! U nás doma jsou vaše recepty v síni slávy a proto se kuchařka Rande s gurmánkou stala nejužitečnější knihou o vaření co znám. Děkuji za všechno co pro nás v této oblasti děláte. Jsem do vás fanda 🙂

Přidal komentář