Štítek „keramika“

28. března 2014 v 11.11, napsala Šárka Škachová • Rubrika: ZeleninaPočet komentářů: 6

Květák s parfémem indického koření zapečený pod pokličkou

  Na začátku byla nová keramická zapékací mísa a jedna hlavička květáku. Protože bez koření by nebylo vaření, v tomto receptu jsem se na jeho parfém zaměřila.   Indická směs koření Indické koření pro mě neznamená něco pálivého, ale spíš něco krásně voňavého, harmonického a přiměřeně pikantního. V tomto duchu jsem se snažila vytvořit si svou směsku […]

Celý příspěvek »

16. listopadu 2009 v 2.25, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Z Vaší domácí kuchyněČtyři komentáře

Soutěž utkaná z vůně perníku + Betlémské světlo

Nastal čas na soutěž utkanou z vůně perníku a šikovnosti vašich rukou. Bez perníku by nebyly vánoční svátky takové, jaké mají být. V mnoha domácnostech je to první vánoční cukroví, které začínáme v těchto dnech péct. Pojďme to udělat tak trochu společně a na perníkové téma si i zasoutěžit. Už jenom pro tu neodolatelnou vůni to stojí […]

Celý příspěvek »

24. červnaec 2009 v 15.37, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Čechy, Lidová tvořivost, Reportáže, S GURMÁNKOU NA CESTÁCH, Staročeská tradiceJeden komentář

Výlet „nejen“ za českou buchtou

Kam na výlet o víkendu 25. a 26. 7. 09? Vezměte to směrem na český jih. Selské slavnosti  jsou jen jednou za rok a pokud je chcete prožít v té nejmalebnější vesničce u nás, jeďte rovnou do Holašovic. Kdo je zvědavý, co ho tam čeká, má možnost nakouknout do reportáže z loňského roku. Tak nějak podobně […]

Celý příspěvek »

11. února 2009 v 12.44, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Lidová tvořivostPočet komentářů: 20

K čemu je to dobré? To ví Vanda a Valerie

    Když je něco krásné, nevylučuje se možnost, že je to též užitečné. K čemu je to dobré? Na rozjezd nové rubriky jsem nahodila udičku s lehkou hádankou. Není nic krásnějšího než propagovat „zlaté české ruce“ a nekrášlit naše příbytky levnými kusy z Číny. Tradiční české řemeslo toho má hodně k nabídnutí! Určitě pohled […]

Celý příspěvek »

9. února 2009 v 1.02, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Brambory, Gastrozajímavosti, Lidová tvořivost, Světové speciality, Sýry a sýrové delikatesy, Užitečné radyPočet komentářů: 41

Pravé slovenské brynzové halušky

Zázrak, na který stačí jen 4 suroviny. Brambory, mouka, voda, sůl! Než stačíte 2x mávnout vařečkou, z hrnce už stoupá dým. Než řeknete „simsalabim“, už se nesou na stůl. Já si myslím, že s čerstvou brynzou jsou nejlepší! Máte-li brynzu rovnou ze salaše od bači, k tomu voňavou vyuzenou slaninu, byl by hřích nepustit se […]

Celý příspěvek »

26. ledna 2009 v 16.33, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Bábovkový speciál, Lidová tvořivost, Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 7

97. Bábovka se slaninou a vlašskými ořechy

Tenhle recept ze země galského kohouta je mi moc sympatický. Pořád jsem si říkala, že alsaský Kougelhopf salé vyzkouším, ale než bych se k tomu dostala, mohla bych propásnout příležitost, protože podle mého soudu se pečivo vonící špekem a ořechy hodí právě k těmto sychravým dnům. Proč vás šidit o recept? To vás raději ošidím […]

Celý příspěvek »

13. ledna 2009 v 14.41, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 16

Medová bábovka s jablky (č. 93)

Nesmrtelná bábovka! Meteorologicky vzato, dnes by to šlo :-) Není lepší příležitost pro pečení bábovky než den, kdy se z nebe začínají sypat první sněhové vločky. A to se právě stalo. Tento říjnový den už jich několik spadlo. Venku je zima a pořádně nevlídno, tak jsem moc ráda, že mohu přijít s novým receptem na bábovku. […]

Celý příspěvek »

1. ledna 2009 v 15.27, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Bábovkový speciál, Lidová tvořivost, Reportáže, Staročeská tradice, Z autorčina šuplíkuPočet komentářů: 32

Ukončení velké bábovkové soutěže a pozvánka do keramického dvora, kterému vládnou ženy

Léto plné bábovek se dostalo do samotného cíle a tak vám mohu představit vítězné exempláře, pro které jste sami hlasovali. Posílám poděkování všem soutěžícím i všem, kteří naši velkou společnou soutěž rozhodli. Velká gratulace nejen vítězům, ale všem soutěžícím. místo  Rozkvetlá bábovka od Lenky  (počet hlasů 312) místo Žloutková bábovka z farské kuchyně od Pivli  (počet hlasů 113) […]

Celý příspěvek »

Seznam článků

Použité štítky

Tento mrak 200 nejpoužívanějších štítků by vám mohl pomoct najít, co hledáte.

ananas Anuše Kejřová Babiččina zahrada babiččino cukroví Basilej bazalka benátky beránek borůvky Brambory Brusinky brynza bublanina bylinky bábovka cestování chilli Chorvatsko chřest cuketa cukroví cukrárna degustace dezert dezerty dobrá kuchyně Dominikánská republika domácí kuchyně domácí pečení domácí pečivo domácí vaření dort dovolená drinky dušené maso dýně foie gras Francie francouzská kuchyně gastroturistika grilování guláš halloween hlíva ústřičná hokkaidó houbaření houby Houby a lesní plody hovězí maso hrušky husí játra hříbky Indie italská kuchyně Itálie jablka jablko jahody jak se peče perník jaro jihočeská kuchyně jižní čechy jídlo kapr keramika kniha kokos kokosové mléko koláč koláče koření kuchařka kuchařská kniha kuře kuřecí maso káva La Veranda listové těsto láska léto maliny mandle Marcella Hazan maso masopust Maďarsko maďarská kuchyně maďarské speciality med medvědí tlapky meruňky mleté maso moučník moučníky moře mořská kuchařka mák nakladatelství motto noky nádivka nápoje olivový olej olivy omeleta omáčka Omáčky, marinády, pikantérie ostré a pikantní jídlo ovoce ořechy oříšky papriky perník perníková chaloupka perníkové recepty a rady perníky perníkáři perníčky pesto pečené kuře pečení pečení ve formě pečivo PF pikantní recepty pizza polévka polévková mísa pracny pudink Přidat nový štítek rajská omáčka rajčata recenze rizoto Rožmberk rybník ryby rybí recepty rýže salát seminář semlbába Silvestr skořice sladkosti sladké pečení slaná bábovka slané pečení slané pečivo slané pohoštění slaný koláč snadné recepty soutěž staročeská kuchyně staročeské recepty staročeské tradice staročeské vánoce staročeské zvyky a tradice staročeský recept sýr titanové nádobí tlačenka Toskánsko tradice tradiční recepty tvaroh tymián těstoviny třešně vaření vegetariánské recepty vejce Velikonoce velikonoční pečivo vepřové hody vepřové maso vánoce vánoční cukroví vánoční pečení vánoční pečivo vášeň víno výlov zabijačka zabíječka zahrada zavařování Zelenina Zlatá úsporná kuchařka česká kuchyně čokoláda římský hrnec šneci špargl špenát švestková povidla švestky švýcarsko šéfkuchař Radek David žemlovka