Publicistika a zajímavosti

K čemu je to dobré? To ví Vanda a Valerie

20 komentářů
"keramika do kuchyně" 
 
Když je něco krásné, nevylučuje se možnost, že je to též užitečné. K čemu je to dobré? Na rozjezd nové rubriky jsem nahodila udičku s lehkou hádankou. Není nic krásnějšího než propagovat “zlaté české ruce” a nekrášlit naše příbytky levnými kusy z Číny. Tradiční české řemeslo toho má hodně k nabídnutí! Určitě pohled do řemeslných dílen potěší i vás. Třeba na oplátku potěšíte vy někoho druhého, když ho takovým českým originálem obdarujete.
 
Tento krásný umělecký kousek je z dílny Vandy a Valerie = Ateliér V.V. (Vanda Grecová & Valerie Stehlíková). Holky ho vyrobily proto, aby sloužil a zdobil kuchyni.
 
"keramika do kuchyně"
 
V Ateliéru V.V. jsem neměla možnost se zatím rozhlédnout, ale rozhodně si návštěvu ujít nenechám. Tenhle úžasný kousek jsem dostala darem (díky Terezko) a nacházím pro něj každodenní využití.
Není lepšího místa na odkládání lžíce při vaření! Je to ten skutečný účel, ke kterému je tento kousek předurčen. Ale i když vařit nebudete, má úžasnou funkci zdobící a dá se s klidem pověsit i nad plotnu kuchyně, kde se nevaří.
  
Schválně! Kam odkládáte lžíci vy? Vlevo nebo vpravo vedle plotny? 🙂 Možná máte něco jiného šikovného, tak se můžete pochlubit. Přesně z toho důvodu je tu rubrika “Lidová tvořivost”.
 
"keramika do kuchyně"

Ateliér V.V. – Vanda Grecová & Valerie Stehlíková – Ctiradova 6, Praha 4 – Nusle. Webové stránky ATELIER CERAMIC, kontakt: vandule (zav) seznam.cz, tlf. 777595870)
Tímto děkuji do Ateliéru V.V. – jsem ráda, že tento originální kousek z vaší dílny mám. Jsem ráda i za ten druhý, který se též hodí do kuchyně, ale nechám si jeho představení na někdy jindy a doplním ho i recepturou, která krásně demonstruje, že tyhle kousky slouží k užitku. Přeji hodně tvůrčí energie a ať se vám daří přivádět nás svými originálními výrobky v úžas 🙂 

20 Komentářů

  1. Dobré to je, prosím pěkně, myslím, na odkládání vařečky při kuchtění… Nemýlím-li se…

  2. \”Udělátko\”na odkladání použité vařečky, kterou budeme na míchání ještě potřebovat.

  3. Také bych řekla, že se na to odloží vařečka, či lžíce při vaření…

  4. Čistě tipuju: mistička na olivový olej, do kterého se namáčí chlebík.

  5. Je to přesně tak 🙂 Nebylo to těžké, to jsem předem věděla, ale faktem zůstává, že taková drobnost se opravdu hodí do každé kuchyně. Protože se jedná o tak krásnou věc, stojí za to doplnit ji o informace, kdo a kde ji vyrobil. Jen co to z Terezky vytáhnu, přidám to do článku. Toto je první příspěvek do rubriky Lidová tvořivost – chystám jich víc, protože mám pro vás opravdu skvělé a vyzkoušené kousky z různých uměleckých dílen, na kterých se podílely zlaté české ručičky 🙂

  6. Už se těším na další lidovou tvořivost, na tvých fotkách neustále obdivuju krásné kousky keramiky. Nedávno u slovenských halušek, u buchtobraní 2008 je to přímo pastva pro oči.

  7. Ja by som to nebola uhádla ani náhodou teda 🙂 a kde sa tá šikovná vec tá zohnať? u nás by sme ju potrebovali teda nevyhnutne, nakoľko môj milý má milý zvyk po ochutnávaní položiť varešku/lyžičku/vidličku priamo na umytú kuchynskú dosku 🙂 toto by sme vskutku ocenili, navyse to vyzera ako krasna socha.

  8. Je to vazne moc krasne 🙂 Ta barva svadi k tomu, aby vecicka poslouzila i na servirovani olivek 🙂

  9. Mandarinka: I takhle bych si uměla funkci představit. Protože to vypadá jako modré rybí oko, posloužilo to i jako miska na drobné kosti z pečené ryby. Může to být jen a pouze zdobný prvek nebo cokoli jiného užitečného 🙂

  10. toffo: Je pravda, že pár zajímavých kousků doma mám a poslední dobou jsem dostala mnoho zajímavých dárků od přátel. Můj muž mimo jiné pracoval jako galerista. Naše galerie v Moulin Neuf se zaměřila na výtvarné umění a užitkovou keramiku. Doplňovalo to vhodně interiér hotelu a já si našla k umění cestu a poznala mnoho skvělých přátel. Keramika ke gastronomii patří jeko sůl do moře, proto jsem udělala tuto rubriku a chtěla bych pokračovat i s jinými tradičními řemesly, které dokáží nějakým způsobem obohatit náš současný moderní způsob života a vnést do něj trochu pohody, romantiky a užitečnosti. Keramiku ráda používám při vaření, tak budou recepty a samotné výrobky otestované přímo v akci 🙂

  11. Viki: Už jsem článek doplnila o několik užitečných informací. Mám slíbené i fotografie jiných zajímavých kousků z ateliéru Vandy & Valerie. Něco zajímavého mám ještě doma, tak připravím článek i s recepturou, aby to mělo trochu lepší šťávu 🙂

  12. lucianka: Určitě by se dalo vymyslet ještě plno nápadů, jak tuhle konkrétní věcičku využít 🙂

  13. no jasný, mě třeba napadá že bych tam odložila použitý pytlík z čaje 🙂

  14. Jarka:

    Proč ne 🙂 A taky pecky z oliv nebo třešní, párátka z jednohubek, kosti z ryby, … tahle věcička se dá využít dosti nápaditě 🙂

  15. K čamu e to dobré? Na této strámce nevidím žádné fotografie, jen zelené obdélníky…

  16. Keramik:

    Díky za upozornění. Technika si někdy dělá co chce 🙂 Zřejmě došlo k nějaké systémové chybě, kterou se pokusím odstranit. Fotografie někde mám, tak je znovu vložím a určitě se zobrazí. Kdy k tomuto problému došlo nevím, obrázky tam celou dobu byly. Díky!

  17. …. a zase, skoro po roce a půl se ptám: \”K čemu je to dobré\”
    K čemu jsou dobré stránky z kuchyně, když nefungují???

    Opět místo fotografií jen prázdné zelené plochy …. ale hlavně, že se reklamy zobrazují!

    K tomu je to dobré!

    Takže jde jen o jedno … malá domů při zneužití informací a textů… komerční mucholapka.

    • Keramik:

      Tak vás tu vítám 🙂 Tady došlo k nějakému problému, kdy se fotky nějak záhadně smázly a já je marně hledala a nenašla (sama to beru za velkou záhadu). Potom jsem to pro samou další práci pustila ze zřetele, ale je mi líto, že to tak je. Omlouvám se 🙂

      Komerční mucholapka? 🙂 To je příliš silné slovo. Snažím se co můžu, nových článků je tu celá hromada a všude fotky fungují. V mém případě \”malá domů\” je zavádějící slovní obrat, ale chápu, že mnohé stránky tak mohou fungovat a v dnešním materialistickém pojetí světa se tak většina z nás chová. Myslím si, že já svému webu víc dávám než z něj zpětně získávám. Nevhodné reklamy odmítám dnes a denně a pokud se tu už něco objeví, je to vždycky to, za čím mohu s plným svědomí stát.

      Nečertěte se, je jaro a to je přeci moc fajn 🙂
      Na ten článek se kouknu a pokusím se ty fotky někde a nějak dohledat, ale snadné to asi nebude. Asi to všechno znovu vyfotím a bude to.

  18. Šárko, to snad ani není možné, jak je to dávno…ráda bych ti v létě zase něco dovezla, kromě Maxíka v kočárku 🙂

Přidal komentář