Reportáže

Ukončení velké bábovkové soutěže a pozvánka do keramického dvora, kterému vládnou ženy

32 komentářů

září 29 2009 (263)

Léto plné bábovek se dostalo do samotného cíle a tak vám mohu představit vítězné exempláře, pro které jste sami hlasovali. Posílám poděkování všem soutěžícím i všem, kteří naši velkou společnou soutěž rozhodli. Velká gratulace nejen vítězům, ale všem soutěžícím.

  1. místo  Rozkvetlá bábovka od Lenky  (počet hlasů 312)
  2. místo Žloutková bábovka z farské kuchyně od Pivli  (počet hlasů 113)
  3. místo Bábovka  “Mraveniště” od Hanky (počet hlasů 106)

Ankteta bude žít dál, tak uvidíme, jak se bude postupem doby vyvíjet. Bábovkový speciál je všem vašim nápadům i nadále otevřen 😉

Na regulérnost celé soutěže se mnou osobně dohlédla má přítelkyně Helli, která se mnou čekala na moment, až se zářijové datum přehoupne do října a v prvních vteřinách nového dne zaznamenala počet hlasů pro jednotlivé soutěžní kousky. Na druhém a třetím místě se vedl dosti dramatický souboj a bylo to opravdu “o prsa” . Rozkvetlá bábovka své prvenství obhájila s přehledem a do čela se dostala již na počátku hlasování. Za letní bábovkovou soutěž se vyhrávají bábovkové formy s letním dekorem.  Snad se vám letně naladěné nádobíčko bude hodit do vašich domácností a bude sloužit do roztrhání těla. Když nebudou sedět v troubě, mohou plnit svou funkci dekorativní, protože pohledné jsou dost.

18 08 2009 (77)

K vám domů doputují již za pár dnů, jen co je dobře zabalím, aby jim poštovní transport neublížil a neodřela se jim třeba ušiska. Jedno ouško navíc slouží k tomu, aby mohla bábovka viset třeba na zdi. Zajímá vás, kdo tyhle pěkné bábovky vytočil a kde se to stalo? Ráda vám to prozradím. Po dlouzé úvaze jsem se rozhodla pro krásné bílé bábovky s lesklou glazurou a s letním motivem. Snad vás kvítky levandule potěší a připomenou letošní léto, kdy to doma intenzivně vonělo právě čerstvě upečenou bábovkou. Uvnitř bábovky se skrývá ještě malé překvapení v podobě velmi nápadité ozdoby, která se otiskne přímo do pečiva. Ale na to už si přijdete v momentě, až ji z krabice pěkně vybalíte 🙂 Tyhle půvabné formy pro vás vytočila půvabná keramička (jak jinak), která toho má svědomí mnohem víc, než by vás napadlo. Její keramický dvůr je klidná oáza uprostřed zdí jihočeského stavení. Nakonec jsem to pro vás všechno vyfotografovala, tak se třeba přijeďte pokochat nejen pohlednou keramikou k nám do jižních Čech a přesvědčit se, že pohostinnost jihočechů nejsou žádné tlachy, protože to prostě funguje. Paní Romana Hulíková  je téměř má sousedka a tak jsem ji ráda do našeho bábovkového klání zapojila.

září 29 2009 (190)

Hrad Karlštejn byl v době své největší slávy územím krále a jeho mužské družiny. Tento keramický dvůr je hradem, kde kralují samé ženy. Brány jsou tu však otevřené pro všechny pocestné, kteří zde mohou svou hlavu složit a duši občerstvit pohledem na původní české řemeslo, kterému mohou být tak blízko, že se ho mohou i dotknout. A to všechno po celý rok.

Penzion KERAMIKA Romany Hulíkové najdete blízko Jindřichova Hradce v obci Děbolín. Ulice, ve které sídlí se jmenuje Keramická a už podle plotu poznáte, kdo že tam bydlí 🙂 Pokud nemáte možnost vzít za kliku, spojit se můžete e-mailem: atelier@keramika-rh.cz nebo telefonem + 420 384 364 999. Všechno co vás zajímá najdete na www.keramika-rh.cz, ale za příjemnou atmosférou se musíte dostavit osobně. Děti vezměte s sebou, protože tu s nimi počítají. Panuje zde rodinná atmosféra, kterou dokáží vytvořit 4 mladé sympatické ženy, co tenhle penzion vedou. A že toho společně svedou! Nedělá se tu jenom keramika, ale též malba na hedvábí, sklo, textil, hrátky s ubrouskovou technikou “decoupage”, drátkování, v létě se promítá letní kino, hraje divadlo a v každém ročním období se na dílně i ve dvoře něco děje. Momentálně probíhá Podzim v dílně, chystá se Mikuláš a Advent a na Vánoce se dílna promění v dílnu Ježíškovu, na příští rok se plánuje … třeba velká stylová pec … kdo ví co všechno tyhle “neúnavné múzy” z keramického dvora spolu ještě upečou?

září 29 2009 (200)

Přáli jste si někdy mít pořádnou malebnou jihočeskou chalupu jako z pohádky? V keramickém dvoře u Romany Hulíkové jsou pro vás dveře otevřeny a zvou vás nejen do keramické prodejny, ale též můžete nakouknout do dílny a na umění si sáhnout hodně zblízka. Na vlastní oči můžete vidět,  jak to s hlínou na hrnčířském kruhu dělá sama paní Romana a kolik času je zapotřebí k tomu, než se vytočí půvabný hrnek. Namalovat si ho potom můžete sami. Jestli na to máte odvahu, můžete si ho i sami vytvořit a posadit se za kruh. Podle chuti si ho potom vybarvíte třeba nebeskou modří a žlutě prosluníte květem slunečnice. To už je jen na vaší fantazii. O barvičky tam nouze není a v dílně se fakt krásně pracuje, protože  inspirace na vás vykukuje za každým rohem. Když ji přehlédnete, tak vás sama kopne a probudí se ve vás dřímající umělecký duch 🙂

18 08 2009 (91)

Pokud si nechcete ruce špinit od hlíny ani od barvy, i tak vás tu rádi uvidí. Každý den je v útulné kuchyňce napečíno a vaří se tu moc dobrá káva. I když chybí školený barista a perfektně vyladěný kávovar, dostanete kávu s voňavou atmosférou a nevšední chutí. Všude voní kytky, poletují milé úsměvy, něco se peče a čas teče krásně pomalu. Dobrou náladu si nafasujete do zásoby. K tomu možná i nějaký ten malovaný hrníček na památku.

Tady budete mít pocit, že jste na vsi u babičky, protože tohle malebné stavení ty staré dobré časy pamatuje a ve zdech bydlí dobrý duch.

18 08 2009 (82)

Podezírám je, že ve svých domácích receptech používají nějaké začarované bylinky, kvůli kterým se tam všichni cítí tak blaženě a nechce se jim odejít 🙂 Makovec z čerstvého letošního máku je zážitek, který jen tak někde nedostanete. Je to totiž domácí makovec a lány máku se rozprostírají hned za vsí. Mák to do zdejší kuchyně nemá daleko a je to v každém soustu znát. Určitě to byl mák divotvorný 😉

Jednou vás svádějí na právě upečené buchty (prý široko daleko nejlepší), podruhé vám pod nos položí mísu s makovníkem a čokoládou a když zavoní konvice s kávou, tak se s chutí zdržíte a zůstanete třeba na celý víkend. Tenhle keramický dvůr má útulný penzion. Ani pokoje nejsou jen tak ledajaké, ale můžete je vybírat rovnou podle svého nosu. Bylinkový pokoj, růžový pokoj, pokoj co voní pomněnkami. Pokud vám tyhle květiny zrovna nevoní, zvolte pokoj královský, andělský nebo rovnou celé nebeské apartmá. A jestli máte dobrý hudební sluch, doporučuji sáhnout po klice pokoje hudebního.

září 29 2009 (205)

Na vodnický pokoj by se pomalu nedostalo a vaše děti by to možná mrzelo. V každém z těch pokojů se dá krásně venkovsky lenošit a poznat zdejší kraj trochu víc. Na kole nebo po svých, jak je libo a co fyzická kondička dovolí. Ty nejmenší se povezou ve svém kočáře a užijí si příjemný čerstvý vzduch na vesnickém dvorku, třeba ve stínu jabloní. Jestli se tam vydáte a zrovna nebude místo, tak se obraťte na mne, protože pod střechou našeho stavení se místo též najde 🙂 Ale z keramiky vám nic neupeču, protože na to mi síly nestačí. Je krásné pozorovat šikovné ruce, jak se v nich kus beztvaré hlíny mění na originální autorské dílo, které zdobí nejen chalupy, ale i moderní domácnosti. Proto si tento penzion předem raději rezervujte, ať jste u toho.

18 08 2009 (93) 

Kdyby naše bábovkové klání probíhalo na podzim, měla by i bábovka podzimní atmosféru. Jak by se vám líbil třeba podzimní motiv zářících bobulí šípku? Váhala jsem, kterou vybrat. A to jsem vám ještě ani neukázala klasické tvary bábovkových forem. Všimla jsem si, že v krásných formách po babičce doma vesele pečete, tak jsem vybrala tu s dokonale letním motivem. Takovou doma určitě nemáte. Každá forma má malé keramické očko a dá se tedy pověsit i na zeď. Určitě pro ni doma místo najdete. Ovšem ta s těmi podzimními šípky je taky dokonalá 🙂 Jestli někdy pojedete kolem, zastavte se v jejich keramické prodejně přímo ve dvoře. Tam narazíte na milou Danu Pelejovou a ta vám ochotně všechny skvosty z domácí dílny ukáže. Budete zírat, protože holky nedělají jenom keramiku. Ale proč všechno dopředu prozrazovat?

babovky od Romany Hulikove

Jestli máte rádi šípky, a výběrem levandulí jsem se netrefila do vašeho vkusu,  zkuste to napravit vůní šípkového čaje. Na zahřátí a na oslavu podzimních dnů je nejstylovějším nápojem. I když podzim asi máte méně rádi než dny ozdobené sluncem na modré obloze, hledejte letní stopy jinde. V jasně oranžové slupce dýně, v červeném jablku, posledních kvetoucích květinách a v barevné paletě spadaného listí. I tyhle stopy sluníčka, které se ještě před pár týdny svou mocnou silou opřelo do přírody a vymalovalo ji do sytých zářivých tónů, umí krásně zahřát  po těle a vnést do duše pocit pohody a podzimního uklidnění. Je čas načerpat nové síly a po bábovkovém maratónu si trochu odpočinout. Třeba si upečte nějakou podzimní bábovku, co bude vonět skořicí a rumem 🙂 Jen neříkejte, že nemáte po ruce recept. Tomu bych neuvěřila, protože jsem přesvědčena, že kdyby soutěž ještě chvilku pokračovala, počet receptur by překročil magickou 100.

září 29 2009 (394)

Máte na své zahradě motýlí farmu? Já ano. Když jsem se přiblížila s objektivem, motýlí smečka se rozutekla a zůstali jen odvážní jedinci, co mají pro strach uděláno 🙂 Až odkvetou kytky, uletí motýli, odejte babí léto, odlétnou stěhovaví ptáci, budeme muset vzít na vědomí chladný podzim, který už nám ráno sahá svým ledovým drápkem za límec a všechno kolem přikrývá mlžnou pokličkou. Kdyby někomu chtělo být smutno, něco jsem pro společnou zábavu vymyslela, ale ještě je trochu času na to, abych s tím začínala. Myslím si, že v listopadu bude ta správná doba 🙂

Díky všem za účast v bábovkové soutěži. Byli jste (a stále jste) prima parta, co toho hodně umí. Nevím jak vy, ale já budu v zimě zkoušet něco z těch vašich nepřeberných nápadů a už se na to fakt těším. Sladké, slané, klasické, extravagantní a nevídané jsou tyhle bábovkové recepty. Možná o nějaký recept ještě speciální rubriku doplním, protože dělání, dělání, všechny chmury zahání 🙂 Díky, že jste přiložili ruku k dílu!

Řeknu vám malý drb: Romana Hulíková byla v loňském roce vyhlášena podnikatelkou roku a já myslím, že i vy tušíte proč. Když něco dělá, tak s totálním nasazením, je veselá, usměvavá, zábavná a má ráda společnost stejně naladěných lidí. O svých starých úspěších nemluví, protože má hlavu plnou nových plánů. A já se těším na tu jejich gruntovní pec, ve které se bude péct určitě i ten nejlepší domácí chléb, co si lze představit. A mám slíben domácí recept na bábovku z keramického dvora i s původní fotografií, tak se na ni milé dámy těším nejen já, ale určitě všichni čtenáři 🙂 Recept bude demonstrovat, že tyhle formy na bábovky jsou nejen krásné, ale též dokonale fungují. Díky.

Vy si útulný keramický dvůr vyzkoušejte na vlastní kůži. Určitě najdete mnoho věcí, která vás v souvislosti s keramikou potěší. V dílně se pečou i jiné dobré skutky, proto všechny 4 dámy mají můj obdiv. Zrovna tak jako vy a všech 92 upečených soutěžních bábovek. S vítěznými autory se osobně spojím emailem, aby své výhry již v příštím týdnu mohli držet v náručí a obdivovat šikovné ruce a původní českou keramiku.

Díky všem za příjemnou letní zábavu. Nenudili jsme se 🙂 Kdo má nějaký zajímavý bábovkový nápad ještě v rukávu, sem s ním. Vůbec nevadí, že už je po soutěži. Bábovka je totiž věčná a vůbec není pravda, že je to pečivo jen na něděli 🙂

Pozvánka: Pro všechny, které těší vaření – bude mi potěšením, když nakouknete do mé kuchařské knihy, kterou si můžete zde rovnou i objednat.

 

32 Komentářů

  1. Tedy ten penzionek a všechny k němu přidružené aktivity opravdu lákají. už se těším až náš malý povyroste a budeme s ním moct jet na nějakou takovou \”rukodělnou\” dovolenou. Vaše fotky k tomu přímo lákají. Bábovkové klání bylo moc prima a já se moc těším, až se budu v sychravých podzimních dnech bavit výrobou bábovek z tohoto tak podnětného speciálu.

  2. Milá Šárko, oj ,jak jsem ráda, že i vy jste našla Penzion keramika a Paní Romanku, protože je to tam opravdu úúúžasné….Všem doporučuji navštívit a pobýt. Jen nevím jestli tam seženete místo, protože tenhle penzion v jihočeském statku každému doporučuji., tak mají určitě nabyto……Krásné prostředí, bezva terény na kola a k tomu milá majitelka, no není nad takhle strávenou dovolenou v naší krásné krajině…A jestli ani já nenajdu místo k noclehu beru Vás Šárko za slovo a klepu na modré dveře….hihihihi
    Bábovku jsem si také odtud odvezla a peče se v ní jedna báseň….
    Všem vítězům gratuluji a nám co jsme nevyhráli přeji elán do dalšího kuchaření….A Šárce hodně inspirace a sil do dalších takových počinů….:-)))

  3. Levandulová forma na bábovku je nádherná, něžná až princeznovská. Logo gurmánky je velmi dobrý nápad. Blahopřeji vítězům k tak krásným cenám. Na podzimních berounských keramických trzích jsem si koupila velmi podobný hrneček :-). Musím jej prozkoumat, možná je z jihočeského keramického dvora.

  4. Dobrý den! Děkuji všem za gratulace k vítězství, děkuji všem za hlasy které mi v této soutěži poslali a především děkuji Šárce za to, že jsem se této krásné soutěže mohla zúčastnit. Pro mě jsou vítězové všichni, kteří svou bábovkou do soutěže přispěli, všechny jsou krásné a určitě moc dobré. Jsem napjatá, jakou formu vybalím z balíku, moc se na ni těším a slibuji, že hned tu první bábovku, kterou z ní vyklopím, pošlu Šárce i s receptem do bábovkového speciálu. Všem přeji krásné podzimní dny!

  5. Stejně jako na DolceVita blogu, děkuji i zde všem příznivcům, kteří mi poslali hlasy, děkuji Šárce za krásnou soutěž, má můj obdiv za to, že se do téhle akce pustila! Gratuluji i ostatním vítězům a děkuji všem, kteří se soutěže zúčastnili, bylo to skvělé počtení, spousta inspirace a už se těším, až v nové bábovce vyzkouším třeba mraveniště nebo kokosovou či koňakovou bábovku! :-)))

  6. Výherkyním gratuluji a jdu si dát na jejich úspěch aperitiv 😉
    Levandulová forma je NÁDHERNÁ. Šárko, až někdy dorazím na jih, tak tam určitě musíme zajít 😉
    Tam musí být fajn.

  7. Petra:
    S tím počítám a modré dveře jsou u nás dokořán 🙂 Je mi líto, že bylo tolik krásných bábovek a všichni vyhrát nemohou. Oceňuji všechny úžasné nápady, co se mi tady sešly. Nepočítala jsem s takovou oblibou bábovky, ale je vidět, že v českých kuchyních vládnou šikovné ruce. To je moc fajn zjištění! I když jsou všude ve světě různé lákavé dobroty, česká strava nudná není. Chce to poctivý přístup a chuť postupovat podle tradičních postupů. Domácí českou keramiku si musíme chránit, protože levné nádobí na jedno použití se jí nevyrovná. Keramika má kouzlo osobnosti a svou specifickou vůni. Když se v ní zrovna nevaří, umí krášlit náš příbytek. A to za to stojí. U Romany H. je oáza klidu a duševní pohody. To pozná každý, kdo tam jednou vkročí 🙂

  8. toffo:
    S tím hrnečkem je to možné, pokud nese signaturu RH, je to tak 🙂 Ona totiž Romana se svou keramikou v Berouně byla a hrnečků s levandulemi jsem si všimla u ní v dílně. Mají i krásné koláčové formy, konvice, talířky a další roztomilosti. V té době jsem jela na dovolenou, ale za normálních okolností bych do Berouna sama ráda zajela. Ty hrnčířské trhy mají v Berouně tradici a navíc do Berouna často jezdíváme za naší starou bábinkou. Slyšela jsem, že tam bylo strááášně moc lidí. Ale s tím se dalo počítat. Keramika je krásná a navíc budou brzy Vánoce. Letos i já uvažuji s rukodělnými dárečky. Ale nebudu spoléhat na své ruce, obrátím se nejspíš na holky z Děbolína. Raznice byl dobrý nápad, taky si myslím a mám s ní ještě nějaké plány 🙂

  9. Madla:
    Všimla jsem si, že penzion je vybaven tak dokonale, že se tam může s klidem i s mrňouskem. Sice ti nejmenší nemohou řádit v dílně, ale zase na druhou stranu nebudou od hlavy až k patě od barviček 🙂 Chodí tam hodně maminek i s kočárky, děcka spí venku pod hrušní a maminy si klábosí nad šálkem kávy (vždycky je na stole něco chutného z domácí trouby). Naposledy jsem tam byla a krájely se čerstvé houby na houbový gulášek. Na stole byl tuším borůvkový koláč. Sice mě holky lákaly, abych se zdržela, ale byla jsem tam s kamarádkou a měly jsme nějaké plány u nás doma, tak jsem neochutnala 🙂
    Osobně děkuji za tvou nepřebernou inspiraci bábovkových nápadů, ze kterých si rozhodně vyberu (a nebude to jenom jedna 🙂

  10. Lenka:
    Tak to je úžasná zpráva! Budu moc ráda, když budu vědět, že forma funguje tak, jak má. Vítězka soutěže ji prozkouší nejlépe 🙂 Velká gratulace za spoustu receptur zaslaných do soutěže !!!!! Budu si přát, aby se forma líbila. Moc dobrý je nápad s keramickým očkem na zeď. To jsem u jiných forem zatím neviděla. Romana H. to vymyslela opravdu moc prakticky a myslela na všechno. Aby forma nepřekážela, na zdi se bude krásně vyjímat 😉

  11. Pivli:
    Vítězné bábovky je potřeba vyzkoušet 🙂 Upřímně přiznávám, že tu Lenčinu rozkvetlou nezvládnu tak bravurně, jako se to podařilo jí. Farskou jsem už vyzkoušela na na Mraveniště si troufnu taky. Ale mám v plánu i jiné dobroty, o kterých budu autorky receptur informovat 🙂 Nezůstanu jen v říši cukru. Vezmu to přes olivový háj a prubnu Olivovku, bábovku z chleba, i jiné klasické kousky krásných bábovek, co se tady objevily. Ono je opravdu z čeho vybírat. Díky Tobě Pivli i Vám všem 🙂

  12. Bali:
    Já s tím počítám !!!!! Už mám pro vás plány, že tu budete muset zůstat nejméně týden 🙂 To slovo NĚKDY je potřeba UPŘESNIT 🙂 Čas letí a kalendář straší, že zase budeme o rok starší.

  13. I stáří je hezké, když je člověk v pohodě 😉
    No, utíká to 🙁

  14. Bali: Jasně! Stáří není nemoc, ale duševní stav 😉

  15. A když máme s Jeanem takové skvělé partnerky, tak se to dá vydržet:-). Ale stejně to je na …..!

  16. Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, co se stalo s původně inzerovanými bábovkami \”mejlovkami\”, které, přiznám se, mi zcela učarovaly. Pokud lze odpověď najít na těchto stránkách, prosím, jen ťukněte a už jsem tam. Nebyl pan Mejla eliminován pro svůj drzý jazyk, který se neustálě ozýval…? (:-D)

    Bábovky paní Romany jsou hezké, ale na \”mejlovky\” podle mě nemají…

  17. Kateřina: Dobrý den, pan Mejla se svobodně rozhodl, že v této soutěži nedále nemíní setrvávat, tak jsem jeho rozhodnutí musela respektovat. Pokud zde na stránkách měl někdo výhrady k jeho slovním projevům, nebyla jsem to já. Ani mně nejsou známy přesné důvody, ale to není to nejdůležitější. Důležitá byla snaha soutěžících zapojit se se svými nápady do soutěže (což obdivuji) a já jsem měla skutečně dost práce s tím, abych je stihla zveřejňovat tak, jak mi do emailové schránky docházely 🙂 Číslo 92 samo o sobě hovoří o velké píli všech, kteří pekli.
    Původně inzerované bábovky si určitě můžete koupit přímo u pana Mejly. Ano, jsou hezké a je na nich vidět, že jsou vyrobeny s láskou k řemeslu. To samé platí o bábovkách paní Romany, která pochopitelně vyrábí i tvary klasické, ale já se pro tuto soutěž rozhodla zakoupit bábovky s letním dekorem. Snad se výherkyním budou líbit 🙂 Kdo navštíví paní Romanu přímo v její dílně, určitě o její šikovnosti pochybovat nebude. Všechno je otázkou vkusu a je moc fajn, že se někdy rozchází. Někomu se líbí to, někomu zas ono. Alespoň je ten svět trochu pestrý 🙂

  18. Mně projevy pana Mejly přišly spíš legrační… je to asi živel. Bábovky paní Romany jsou moc hezké, opravdu, a o její šikovnosti by mě nenapadlo pochybovat. Ostatně i do penzionu se možná vypravím a pokud zrovna bude možnost, moc ráda bych si i něco zkusila vlastnoručně upatlat nebo napatlat.

    Bábovkový speciál byl výborný, i když moje favoritka (velmi tradiční…) se bohužel neumístila. Nicméně přehlídka to byla skutečně úctyhodná a Vám patří dík za trpělivost, s jakou jste to organizovala.

  19. Formy paní Romany se mi moc líbí, dívala jsem se i na její stránky a jak levandulová, tak i šípková \”kolekce\” vypadá úchvatně. I penzion by mě lákal, tak snad někdy v létě:).

  20. Tak jsem zas nevyhrál, a to jsem tu mejlovku tolik chtěl. Ale vidím, že i kdybych vyhrál, tak bych ji nevyhrál. (radši jsem si ji koupil) Ale tak to v životě někdy chodí. Sláva vítězům, čest poraženým. I když si myslím, že ze soutěžících nebyl poražen nikdo. Já i když jsem se zúčastnil jen jedním výtvorem, tak jsem si to rozhodně užil dvojnásob, protože Anička pekla jak o závod http://www.bmprofit.cz/babovky.html http://www.bmprofit.cz/babovky2.html (a já ochutnával a vybíral s čím se zúčastnit soutěže) Rád bych Šárce poděkoval za nápad uspořádat takovou soutěž a tu spoustu práce, kterou si s tím dala.

  21. Kateřina: Byla to fajn záležitost 🙂 Některé soutěžní kousky jsou jedinečné. Pro mě vyhrály všechny bábovky, protože si vážím té práce kolem. Upéct, popsat, vyfotit, odeslat … to přeci jenom zabralo všem dost času! Je fajn, že se do toho pustili s takovou vervou. Já je všechny obdivuji 🙂

  22. Oli: Keramika je pěkná věc. Jsou to kousky nádobí, co mají duši 🙂 Ať už je vyrobil ten či ta. Na příští léto to není špatný nápad, vyrazit směrem na český jih. Je tu všude na co koukat. Nejen na tento malebný penzion.

  23. Ota:
    I když super \”mužská\” bábovka nevyhrála, má můj obdiv 🙂
    Anička napekla moc pěkné bábovkové modely, proto účastnit se jejich likvidace byla svým způsobem také zajímavá výhra :-)))
    Díky za účast Vám oběma! Vaše příspěvky jsou ozdobou bábovkového speciálu. Zdravím 😉

  24. Jupííí, bábovku mám doma! Byla jsem pro ní na poště! Dorazila v pořádku a je nááádherná!
    Šárko mockrát děkuji za všechno! Večer upeču jogurtovku (nemám tolik vajec, abch pekla farskou) a vezmu do práce.
    :-)))

  25. Už je má … levandulová …. nádherná … :))) Už se taky můžu pochlubit krásnou bávovkou, i já nastotisíckrát děkuji, děkuji za bábovku, děkuji za kuchařku, děkuji za kalendář, za celou soutěž, za tyto úžasné stránky, … svět je krásný. 🙂 Mějte se všichni nádherně! 🙂

  26. Lenko, já děkuji za účast a za fantastické nasazení v soutěži 🙂 Jsem moc ráda, že se bábovka líbí. Rozhodně je v těch správných rukách 🙂 Mějte se prima!

  27. V bábovce se peče skvěle, jogurtovka tygrovaná z ní vypadla sama, fotky např. zde:
    http://pivli.webovastranka.cz/image/1272/17184_P1070100.JPG

  28. Pivli: povedla se jedna báseň a tygrované žíhání vypadá opravdu velice šelmovsky 🙂 Díky moc za vyzkoušení formy v praxi.

  29. Ráda bych se i já připojila k těm, co šíří věhlas Penzionu keramika! U paní Hulíkové jsme byly před dvěma lety na dovolené a mohu jen vřele doporučit! V penzionu keramika kromě prodejny a pokojů mají i keramickou dílnu, která je celé prázdniny otevřená pro všechny příchozí. Děti byly tak konsternovány, že jsme je z keramické dílny nemohli dostat.

  30. 4girls 🙂 Díky za pozitivní ohlas. To musím Romaně H. vyřídit, pochvala jí určitě zahřeje. Všimla jsem si, že se tam pořád něco děje a rok od roku to tam \”holky\” zvelebují. Je to opravdu zvláštní a velmi pohodové místo. Člověk si tam připadá jako na své vlastní chalupě. Kdybych neměla tu svou, asi bych tam byla štamgastem 🙂

  31. Take jsem mela moznost navstivit keramickou dilnu. Moc pekne. Urcite bych se tam nekdy ubytovala, nemit Sarku nadostrel 😉
    Jinak zdravim z Francie.
    Hlasim teploty kolem 18C, coz na 1.11. jde, ne?

Přidal komentář