Domů » kuchařka

Štítek: kuchařka

Publicistika a zajímavosti

Kuchařka z ostrova Sardinie

0 komentářů

Kuchařka z ostrova Sardinie, to je nový důvod, proč si udělat místo v knihovně. Dobrých knih není nikdy dost.   Miluji osobitý punc každé kuchyně, která dokáže odolávat časům a je takovým tím hlubokým pohledem do duší lidí, kteří ji svýma rukama tvoří takovým způsobem, jak to dělaly generace před nimi. […]

Publicistika a zajímavosti

Kuchařka z farmářských trhů

6 komentářů

Kuchařku z farmářských trhů je plná receptů z farmářských trhů, které uvařil a sepsal Lubomír Teprt – Hradní šéfkuchař historických jídel. PhDr., historik, novinář a nejen to. Představte si, že všechny tyto výše popsané profese zdánlivě opustíte a v padesáti se vrhnete na studium “kuchařských věd”. Psací stůl vyměníte za sporák. […]

Maso

Zadělávaná slepice podle Anuše Kejřové

10 komentářů

Zadělávaná slepice jako od babičky. Tímto receptem přispívá do rubriky “Vaříme s Anuší Kejřovou” Hanka (HaF), tak si nechte chutnat. A také mohu prozradit, že vznikl fungl nový blog http://hafjentak.blog.cz, a patří právě Hance. Tímto můžete přijmout první pozvání 🙂 Recept od Hanky: Po menší pauze jsem se vrátila k Anuši […]

Maso

Jehněčí pečeně s dušeným špenátem

3 komentářů

K Velikonocům patří špenát a jehněčí stejně jako kapr a stromeček k Vánocům. Naprosto přesně to vystihla Hanka a vybrala z kuchařských recepisů Anuše Kejřové právě tuto tradiční specialitu. Jestli budete chystat jehněčí pečínku podle doporučení znalkyně staročeské kuchyně AK nebo dáte na rady Hanky, vždy dojdete k vynikajícímu výsledku. Jehněčí […]

Dezerty a sladké hříchy

Květákový puding podle Anuše Kejřové – neděste se prosím, bude to fajnové!

18 komentářů

Prokousat se květákem můžeme různými způsoby. Kdo by neznal květák vařený a máslem polévaný, osmaženou strouhankou sypaný, květákové růžičky pěkně vysmažené, karbanátky, kroketky, mozeček už vás třeba lehce nudí, ale kdo si vám kdy troufl nabídnout  květákový pudink? První informace by mohla méně zkušené vyděsit, slabší povahy dokonce odehnat od […]

Polévky

Křenová smetanová omáčka s houskovým knedlíkem podle Anuše Kejřové

8 komentářů

a potěšila tím všechny milovníky štiplavého křenu. Nemůže chybět ani recept na houskové knedlíky podle Anuše Kejřové. Po rajské omáčce mě lákalo vyzkoušet ještě jinou tradiční českou omáčku. Koprovku vaříme často ( hlavně když není hlava rodiny doma, protože to je jediný člen rodiny, který ji nejí) a tak jsem nakonec vybrala […]

Publicistika a zajímavosti

Nejlepší kuchařská kniha

2 komentářů

Darovali jste už někomu svou nejoblíbenější knihu? Rozhodně se to neděje běžně a když už se vám to stane, nikdy na to nezapomenete. “Tyhle knížky jsou má srdeční záležitost a budu moc rád, když si jednu z nich vybereš.” Ta milá slova ostře řízla můj ušní bubínek. “Ne, to rozhodně […]