Štítek „léto“

18. června 2019 v 11.01, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Grilování – BBQ, Maso, drůbež, zvěřinaZatím žádný komentář

GRILOVANÉ KUŘE POD KAMENEM

GRILOVANÉ KUŘE POD KAMENEM – se šalvějí, slaninou a citrónem Dnes se spokojím jen se suchou marinádou. Kuřecí prsní plátky okořením pepřem (třeba pomerančovým). Na každý kousek masa přidám tenký plátek dobré slaniny, lístek šalvěje pro vůni, pro svěží chuť plátek citrónu. Spíchnu párátkem nebo jehlou. Nesolím, však ona ta slanina je slaná dost. Připravené […]

Celý příspěvek »

20. červnaec 2012 v 14.58, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Lidová tvořivost, Sladké hříchy, Zahrada a bylinkyPočet komentářů: 41

Bublanina ze staré dobré Remosky

Trochu nostalgie z pečení bublaniny zažijeme v případě, že si na pomoc pozveme starou dobrou českou Remosku. Ideální by bylo, kdyby to byla vaše rodinná ctihodná remoska, co si i na vás hodně pamatuje. A recept si vezměte svůj osvědčený domácí. Jestli chcete vyzkoušet něco „nového“, tak tento můj recept nebude tím nejlepším. Je totiž velmi letitý, […]

Celý příspěvek »

27. června 2012 v 0.40, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Léto na grilovací pánvičce, Z Vaší domácí kuchyněZatím žádný komentář

Kuřecí nugetky na majoránce

Kuřecí nugetky na majoránce – soutěžní recept č. 1, autor receptu: Otto Plášek Soutěž na léto 2012  Kuřecí nugetky na majoránce Suroviny: 1kg kuřecích prsou balení čerstvé majoránky 30g olej, sůl, máslo   Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na nugetky, osolíme a v půl deci oleje rozmícháme na jemno nasekané lístky ze stonků čerstvé majoránky a vetřeme […]

Celý příspěvek »

22. června 2012 v 1.19, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Léto na grilovací pánvičce, Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 12

Titanové nádobí a letní soutěž

Je tu horké léto a s ním i letní soutěž. Partnerem blogu se stává „Titanové nádobí zn. BAF“ a já se s chutí již před měsícem pustila do testování rovnou doma na plotně. S klidným srdcem vás mohu trochu navnadit a seznámit s nádobím, které toho opravdu dost umí. Dobré výrobky se chválí samy, tak […]

Celý příspěvek »

15. červnaec 2011 v 10.49, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Vášnivě dobré jídlo - soutěž, Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 10

Zahořel jsem láskou pro jablko

Letní soutěž o jídle plném vášně a o vášni pro jídlo „Zahořel jsem láskou k jablku! Zvláště když vystoupí ze svého původního smyslného obalu a převtělí se do podoby osvěžujícího nektaru, tolik potřebného k výrobě letního drinku. Drink, to je pro nevařícího chlapa, vyznačujícího se tvořivou nešikovností, asi ten  nejideálnější způsob, jak zapůsobit a zasadit své […]

Celý příspěvek »

22. červnaec 2010 v 16.16, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Interesantní pochoutky z báječné dovolenéPočet komentářů: 18

Kouzlo Jadranu a místní domácí kuchyně poloostrova Sevid Marina

  Interesantní pochoutky z vaší báječné dovolené! Byla založena nová rubrika v sekci čtenářských receptů, protože na dovolenou se nejezdí jenom pro cestovatelské zážitky, ale neméně zajímavé jsou ty, které si nabodneme na ostrý hrot vidličky. Jsou to dobroty s geniem loci. Jestli takové máte ve svém fotoarchivu, můžete se pokusit i nás ostatní navnadit […]

Celý příspěvek »

12. červnaec 2010 v 3.13, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Sladké hříchy, Zahrada a bylinkyPočet komentářů: 56

Bublanina – nestárnoucí hit léta

Třešně mají právě teď svou zralou sezónu, jsou na vrcholu a žádají si nějakou famózní recepturu. Nejlépe by bylo, kdyby se podařilo bez velké námahy ohromit. Rozhodla jsem se tak, jako každý rok. Tu největší hromádku třešní sním jen tak a té druhé učiním staré dobré kulinární vyznání lásky. Upeču bublaninu. Tentokrát s návratem do starých […]

Celý příspěvek »

Seznam článků

Použité štítky

Tento mrak 200 nejpoužívanějších štítků by vám mohl pomoct najít, co hledáte.

ananas Anuše Kejřová Babiččina zahrada babiččino cukroví Basilej bazalka benátky beránek borůvky Brambory Brusinky brynza bublanina bylinky bábovka cestování chilli Chorvatsko chřest cuketa cukroví cukrárna degustace dezert dezerty dobrá kuchyně Dominikánská republika domácí kuchyně domácí pečení domácí pečivo domácí vaření dort dovolená drinky dušené maso dýně foie gras Francie francouzská kuchyně gastroturistika gril grilování guláš halloween hlíva ústřičná hokkaidó houbaření houby Houby a lesní plody hovězí maso hrušky husí játra hříbky Indie italská kuchyně Itálie jablka jablko jahody jak se peče perník jaro jihočeská kuchyně jižní čechy jídlo kapr keramika kniha kokos kokosové mléko koláč koláče koření kuchařka kuchařská kniha kuře kuřecí maso káva La Veranda listové těsto láska léto maliny mandle Marcella Hazan maso masopust Maďarsko maďarská kuchyně maďarské speciality med medvědí tlapky meruňky mleté maso moučník moučníky moře mořská kuchařka mák nakladatelství motto noky nádivka nápoje olivový olej olivy omeleta omáčka Omáčky, marinády, pikantérie ostré a pikantní jídlo ovoce ořechy oříšky papriky perník perníková chaloupka perníkové recepty a rady perníky perníkáři perníčky pesto pečené kuře pečení pečení ve formě pečivo PF pikantní recepty pizza polévka polévková mísa pracny pudink Přidat nový štítek rajská omáčka rajčata recenze rizoto Rožmberk rybník ryby rybí recepty rýže salát semlbába Silvestr skořice sladkosti sladké pečení slaná bábovka slané pečení slané pečivo slané pohoštění slaný koláč snadné recepty soutěž staročeská kuchyně staročeské recepty staročeské tradice staročeské vánoce staročeské zvyky a tradice staročeský recept sýr titanové nádobí tlačenka Toskánsko tradice tradiční recepty tvaroh tymián těstoviny třešně vaření vegetariánské recepty vejce Velikonoce velikonoční pečivo vepřové hody vepřové maso vánoce vánoční cukroví vánoční pečení vánoční pečivo vášeň víno výlov zabijačka zabíječka zahrada zavařování Zelenina Zlatá úsporná kuchařka česká kuchyně čokoláda římský hrnec šneci špargl špenát švestková povidla švestky švýcarsko šéfkuchař Radek David žemlovka