Grilování / BBQ, Maso

Grilované kuře pod kamenem

4 komentářů

GRILOVANÉ KUŘE POD KAMENEM – se šalvějí, slaninou a citrónem

Dnes se spokojím jen se suchou marinádou. Kuřecí prsní plátky okořením pepřem (třeba pomerančovým). Na každý kousek masa přidám tenký plátek dobré slaniny, lístek šalvěje pro vůni, pro svěží chuť plátek citrónu. Spíchnu párátkem nebo jehlou. Nesolím, však ona ta slanina je slaná dost.
Připravené maso nechám krátce odležet v chladu a rozpálím gril. Na mřížku grilu (předem potřenou slaninou) pokládám plátky masa tak, aby první kontakt s ohněm měla ta strana, kde je slanina. Zatížím horkým plochým kamenem a griluji z obou stran. Aby to postavě lichotilo, podávám třeba jen se zeleným salátem.

6 DSC_8834 2014 06 (881)

Dobrou chuť přeje Šárka Škachová /www.gurmanka.cz / Kuchařka ze vsi

4 Komentářů

  1. Díky za super recept, nedávno jsme si na https://armik.cz/gril-na-drevene-uhli-kotlovy-cattara-bari-46cm/ koupil úplně nový gril, takže jsem jej musel ihned vyzkoušet. Jako první recept jsem si na grilování vybral právě tento a musím říct, že to chutnalo naprosto skvěle.

  2. To je zajímavý postup. My většinou grilujeme na kameni. Maso není tak vysušené a opálené od ohně 🙂 . Letos jsme kromě kuřecího masa grilovali pár krát také pstruha a ten je na grilu vynikající 🙂 . Když jsem měla hodně cukety, tak jsme si ji také udělali a grilu, abychom nejedli pořád jenom maso 😀 .

  3. Zajímavý recept. Na kameni dělám hodně, když jsme v naší nemovitosti v Itálii. Tam vůbec griluju hodně rád. A až se tam na jaře (snad) vrátíme, tak určitě zkusím. Jinak k těm suchým marinádám. Dřív jsem griloval klasicky po Česku, takže litr oleje, sůl, pepř, paprika, celé zamíchat. V posledních letech zjišťuji, že méně je více a objevuji nové chutě. :)) Jinak skvělý blog, určitě budu dál sledovat. :))

  4. Téda, děkuji moc za suprový recept 🙂 I my se chystáme teď si ugrilovat něco, hned jak se venku trochu oteplí a bude tam možnost sedět a to ne v bundě 😀 Doporučuji třeba mrknout na tento gril – https://www.grilguru.cz/plynove-grily , protože my jsme o plynovém grilu přemýšleli docela dost dlouho a nakonec jsme se rozhodli, že si ho pořídíme z těchto stránek zde a spokojenost teda veliká 🙂 Veliký palec nahoru této firmě za ty ceny!

Přidal komentář