Štítek „rýže“

2. dubna 2017 v 16.59, napsala Šárka Škachová • Rubrika: S kapkou alkoholu, Sladké hříchy, Světové speciality, Těstoviny a rýže, Zahrada a bylinkyZatím žádný komentář

Risotto s jahodami & Risotto alle fragole

Risotto s jahodami je doma v italské kuchyni. Obvyklý recept obsahuje kromě jahod a správné sorty rýže hlavně máslo, cibulku, sůl, pepř, masový vývar, trochu vína a smetany. Někdo přidává i řapíkatý celer, trošku mrkve, parmazán atd. Podle českých tradičních zvyklostí se jahody s rýží kombinují v případě, kdy chceme připravovat sladký rýžový nákyp. Já jsem zvolila italskou cestu […]

Celý příspěvek »

24. dubna 2014 v 15.42, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Gastrozajímavosti, Kam za dobrým jídlem?, Světové speciality, Těstoviny a rýžeČtyři komentáře

Španělská paella a Jambalaya z New Orleansu

  Andar de paella! (pojďme se společně najíst paelly!) Ve Valencii patří pojídání paelly ke společenské události, proto se kolem pánve sesedne vždy větší společnost. Z pánve uprostřed stolu si všichni berou velkou lžící kousky masa s rýží a zeleninou a v družné debatě setrvají tak dlouho, dokud pánev nezeje prázdnotou. Toto valencijské národní jídlo […]

Celý příspěvek »

12. října 2012 v 11.33, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Soutěž - ostré a nabroušené recepty, Z Vaší domácí kuchyněZatím žádný komentář

Rizoto v čínsko-vietnamském stylu

Podzimní soutěž 2012      Rizoto v čínsko-vietnamském stylu – soutěžní recept č. 7, autor receptu: Pablo      Na dvě porce rizota v čínsko-vietnamském stylu potřebujeme :   200g vepřová plec 1PL Ghí (přepuštěné máslo) 1ks střední cibule 1ks bílá paprika 1ks stroužek česneku 1ks chilli paprička nebo dobrá omáčka (Sri Racha) 3PL jasmínová rýže 2PL bílé víno 1PL […]

Celý příspěvek »

23. června 2011 v 15.13, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Maso, drůbež, zvěřina, Omáčky, marinády, pikantérie, Světové speciality, Těstoviny a rýžePočet komentářů: 12

Indická korma – jídlo co pohladí žaludek

Jakmile dostanu chuť na něco delikátně voňavého, vydám se cestou ke své knihovně a sáhnu po magické knize, ve které se snoubí všechny vůně a chuti Indie, země úžasných protikladů, velkých rozdílů a pokud jde o samotnou kuchyni, patří mezi nejrozmanitější na světě. Ne nadarmo se o Indii hovoří jako o velké kořence světa. Samotné […]

Celý příspěvek »

24. ledna 2010 v 14.23, napsala Šárka Škachová • Rubrika: ZeleninaPočet komentářů: 27

Nadívaná dýně, růžové kuřecí plátky, okouzlení v oranžovém tónu

Jestli se nám v těchto zimních dnech něčeho nedostává, je to slunce. Co si udělat šik recepturu z dýně? Jen co ji položíte do kuchyně, vnesete tam atmosféru prosluněných dnů. Oranžová barva je absolutně teplým a oslnivým koktejlem namíchaným z odstínů červené a žluté. Na téhle kulaté oranžové záležitosti je pozitivní její trvanlivost. Přežije od podzimu do zimy bez úhony. Její dužina […]

Celý příspěvek »

27. srpna 2009 v 15.15, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Užitečné radyDva komentáře

Zapomeňte na špatnou pověst rizota

zkrácená verze článku vyšla zde:  (nezkrácený text článku je k dispozici zde, viz níže) Zapomeňte na špatnou pověst rizota ze školní jídelny a napravte mu reputaci S risottem si kuchař vytvoří doslova intimní vztah, není totiž radno se od bublající nádoby s rýží vzdalovat na delší dobu než je nezbytných pár minut. Nesmíme zapomenout pravidelně podlévat, míchat […]

Celý příspěvek »

19. srpna 2009 v 10.58, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 6

71. Rýžová bábovka se skořicí

Máte rádi sladký rýžový nákyp? Co zkusit tuhle rýžovou variaci na bábovku s vůní skořice? Všechno dozrávající ovoce se bude hodit. Když v zimě dojde to čerstvé, můžeme vzít za vděk ovocem z kompotu. Recept připravila Lenka a takhle pěkně ta rýžová bábovka vypadá :-) Tak mě napadá, že podle Lenky by si člověk mohl […]

Celý příspěvek »

30. září 2008 v 17.06, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Gastrozajímavosti, Těstoviny a rýže, Užitečné rady, ZeleninaPočet komentářů: 7

Není rizoto jako risotto

Není rizoto jako risotto, špenátové je jen jedno z mnoha variant, které umí uhasit gurmánské touhy a ukonejšit choutky na něco pikantního.   S risottem si kuchař vytvoří doslova intimní vztah, protože není radno se od bublající nádoby s rýží vzdalovat na delší dobu než je nezbytných pár minut. Nesmíme zapomenout pravidelně podlévat, míchat a […]

Celý příspěvek »

Seznam článků

Použité štítky

Tento mrak 200 nejpoužívanějších štítků by vám mohl pomoct najít, co hledáte.

ananas Anuše Kejřová Babiččina zahrada babiččino cukroví Basilej bazalka benátky beránek borůvky Brambory Brusinky brynza bublanina bylinky bábovka cestování chilli Chorvatsko chřest cuketa cukroví cukrárna degustace dezert dezerty dobrá domácí kuchyně dobrá kuchyně domácí kuchyně domácí pečení domácí pečivo domácí vaření dort dovolená drinky dušené maso dýně foie gras Francie francouzská kuchyně gastroturistika grilování guláš halloween hlíva ústřičná hokkaidó houbaření houby Houby a lesní plody hovězí maso hrušky husí játra hříbky Indie italská kuchyně italské speciality Itálie jablka jablko jahody jak se peče perník jaro jižní čechy jídlo kapr keramika kniha kokos kokosové mléko koláč koláče kotlík koření kuchařka kuchařská kniha kuře kuřecí maso káva La Veranda listové těsto láska léto maliny Marcella Hazan maso Maďarsko maďarská kuchyně maďarské speciality med medvědí tlapky meruňky mleté maso moučník moučníky moře mořská kuchařka mák nakladatelství motto noky nádivka nápoje olivový olej olivy omeleta omáčka Omáčky, marinády, pikantérie ostré a pikantní jídlo ovoce ořechy oříšky papriky perník perníková chaloupka perníkové recepty a rady perníky perníkáři perníčky pesto pečené kuře pečení pečení ve formě pečeně pečivo PF pikantní recepty pizza polévka polévková mísa pracny pudink Přidat nový štítek rajská omáčka rajčata recenze rizoto Rožmberk rybník ryby rybí recepty rýže salát seminář semlbába Silvestr skořice sladkosti sladké pečení slaná bábovka slané pečení slané pečivo slané pohoštění slaný koláč snadné recepty soutěž staročeská kuchyně staročeské recepty staročeské tradice staročeské vánoce staročeské zvyky a tradice staročeský recept sýr titanové nádobí tlačenka Toskánsko tradice tradiční recepty tvaroh tymián těstoviny třešně vaření vegetariánské recepty vejce Velikonoce velikonoční pečivo vepřové hody vepřové maso vánoce vánoční cukroví vánoční pečení vánoční pečivo vášeň víno výlov zabijačka zabíječka zahrada zavařování Zelenina Zlatá úsporná kuchařka česká kuchyně čokoláda římský hrnec šneci špargl špenát švestková povidla švestky švýcarsko šéfkuchař Radek David žemlovka