Domů » Brambory

Štítek: Brambory

Brambory, Přílohy

Bramborové krokety, sváteční s mandlemi

2 komentářů

BRAMBOROVÉ KROKETY SVÁTEČNÍ Potřebujeme: 5 brambor uvařených ve slupce 50 g másla 2 žloutky muškátový oříšek čerstvě mletý pepř sůl slunečnicový olej na smažení 100 g hladké mouky na obalování 2 vejce 100 g strouhaných mandlí 100 g hrubě sekaných mandlí Postup přípravy: Uvařené ještě horké brambory oloupeme, rozmačkáme je […]

Brambory

Křupavé bramboráčky bez mouky

24 komentářů

  Brambory jsou nejužitečnější plodinou v kuchyni a bramboráky patřily vždy ke klenotům bramborového repertoáru. Připravila jsem jejich dietnější verzi. Tyhle bramboráčky se připravují bez mouky. Aby byly pěkně křupavé, musí se brambory strouhat na hrubší nudličky. Na čem si pochutnat v lednu? ROK V KUCHYNI, to jsou moje zastaveníčka […]

Brambory, Přílohy

Bramborové špízy

6 komentářů

Bramborové špízy jsou ideálním parťákem pro letní grilovanou kotletku, krkovičku, rybu nebo cokoli jiného na ohni rožněného. Výhodou je, že si je můžete připravit pár hodin předem a potom už se nenechat zdržovat a vytáhnout je přesně v ten moment, kdy budou mít svůj čas, aby byly slavnostně položeny na […]

Brambory

Bazalkový bramborovo-cuketový salát

1 komentář

Letní soutěž o jídle plném vášně a o vášni pro jídlo   Další letní nápad do soutěže poslala Olga Pavlatová. Její tip je bramborový salát s cuketou a bazalkou, ideální a zdravé osvěžení na horké letní večery. Milá Šárko, původně jsem měla v hlavě docela jiný recept do letní soutěže, […]

Polévky

Polévka bramborová (sytá) podle Anuše Kejřové

8 komentářů

the dilemma movie in hd the kings speech movie dvd Znáte recept Anuše Kejřové na bramborovou polévku s vodovými knedlíčky? Sama autorka ji nazvala bramborovou polévkou sytou, a skutečně je to polévka, která skutečně zasytí i ty největší jedlíky. Když si k ní zakousneme navrch ještě krajíc dobrého českého chleba, […]

Polévky

Jihočeská kulajda – královna houbových polévek

34 komentářů

Kulajdu můžeme směle považovat za královnu houbových polévek. Na jihu Čech se královského žezla drží už pěkně dlouho a kdo pravou kulajdu ochutnal, ten si ji nejspíš bude hodně dlouho pamatovat. Je voňavá, na jazyku hebce hladí smetana a chuť čerstvých hříbků dotváří tu geniální kompozici prostého, leč dokonalého jídla, původem […]

Brambory, Přílohy

Bramborová kaše po švýcarsku

5 komentářů

Brambory, víno, máslo, hrušky, koření. Marně budete hledat sýr, ten v této podzimní “echt” švýcarské dobrotě nemá co dělat 😉 Vedle kaše si ho ale položit můžete, když bez něj nevydržíte a jinak si tu švýcarskou romantiku představit neumíte. Kdo by neměl rád hedvábně nadýchanou bramborovou kaši? S bramborovou kaší se […]