Domů » houby

Štítek: houby

maso na houbách
Houby, Maso

KOTLETKY NA LIŠKÁCH s dijonskou smetanou

1 komentář

Kotletky na liškách s dijonskou smetanou. Dobrota z čerstvých lišek, která se jen tak nepřejí. Když dojdou lišky, hodí se i hříbky nebo jiné druhy hub. Z mykologického hlediska sezóna hub v kuchyni nikdy nekončí. Tady není potřeba nic přesně vážit. Na osobu stačí plátek masa a do hrnce hrst […]

Lovecký řízek se smetanou a houbami
Houby, Maso, Přílohy

LOVECKÝ ŘÍZEK/ JÄGERSCHNITZEL

2 komentářů

Na klasický lovecký řízek je teď ten nejlepší čas. JÄGERSCHNITZEL & SPAETZLE Naše oblíbené roční období je babí léto a z něj vzešlé pokrmy. Jägerschnitzel je na jídelníčku doma ve všech německy mluvících zemích. Náramně dobře se k němu hodí špecle/Spaetzle. JÄGERSCHNITZEL, lovecký řízek (tradiční recept) Na 2 porce potřebujeme: […]

Brambory, Houby

Zapečené brambory s paprikovou klobásou a houbami

5 komentářů

Houbařská soutěž od léta až do podzimu měla již jedno předkolo vylosovaných výher, ale stále je možnost nějaký ten houbový skvost na talíři do soutěže poslat. Podzim houbám přeje, tak proč si ještě nevyrazit na romantickou procházku do lesa?  Dnes je tu nápad od blogerky Hanky alias HaF. Houby jsou součástí pekáčku […]

Houby

Jamur santan – houby v kokosovém mléce z Indonésie

6 komentářů

  Jamur santan je vegetariánský voňavý pokrm ze superzdravé hlívy ústřičné. V Indonesii, odkud pokrm pochází, ho připravují s kokosovým mlékem. Zajímavou recepturu do “houbové soutěže” poslala Olga Pětivoká. Udělejte si chuť na něco méně tradičního. Pokud nemáte hlívu ústřičnou, můžete použít i žampióny.   Houbařská soutěž od léta až do […]

Houby

Cocotte – ricottově houbové

2 komentářů

 Houbařská soutěž od léta až do podzimu.  Tohle vás očarovat prostě musí! Další houbové kouzlo do soutěže je od Marie. Za recept děkuji a s velkou chutí zveřejňuji. Houby u nás doma letí. Jaké by to byly prázdniny bez houbové klasiky – houbových řízků, omáčky a smaženice. Soutěžní příspěvek jsem […]

Houby

Hovězí pupek na žampionech

3 komentářů

Houbařská soutěž od léta až do podzimu.  Hovězí pupek na žampionech Suroviny: 1,5 kg hovězího pupku 300 g malých žampionů plnotučná hořčice cibule sůl pepř vývar Postup Plát hovězího pupku částečně povrchově odblaníme. Osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Takto připravený plát hovězího pupku smotáme jako roládu, ovšem bez náplně. […]

Maso

Vepřové karé s houbovým ragú

8 komentářů

Houbařská soutěž od léta až do podzimu.  Za druhý soutěžní příspěvek opět děkuji panu Ottovi, který soutěžení pojal absolutně stylově. Nejprve naservíroval liškovou polévku a po ní přišel na řadu hlavní chod, kterému není co vytknout. Je v něm pestrá směs čerstvých hub, nechybí pivní marináda a jako příloha se k libovému […]

Polévky

Polévka z lišek

5 komentářů

Houbařská soutěž od léta až do podzimu.  Pro všechny milovníky houbaření se dá tato soutěž zvládnout levou zadní. Hub je v lese velká spousta a co by to bylo za houbaře, kdyby neměl doma i jeden zaručený a dokonalý houbový recept, kterým dokáže doslova oslnit? Dnes děkuji panu Ottovi, který […]