Houbařská soutěž od léta až do podzimu.
Hovězí pupek na žampionech
Suroviny:
- 1,5 kg hovězího pupku
- 300 g malých žampionů
- plnotučná hořčice
- cibule
- sůl
- pepř
- vývar
Postup
Plát hovězího pupku částečně povrchově odblaníme. Osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Takto připravený plát hovězího pupku smotáme jako roládu, ovšem bez náplně. Pevně zatáhneme a převážeme režnou nití. Maso zprudka opečeme v pánvi na oleji, aby se nám hezky zatáhlo. Orestované maso přendáme do hrnce. Na stejné pánvi a ve stejném výpeku po mase orestujeme krátce i žampiony s nahrubo nakrájenou cibulí, a vše poté přidáme k masu do hrnce. Maso podlijeme masovým vývarem tak, aby nebylo zcela ponořeno. Pod pokličkou „táhneme“ při minimálním varu cca 3-4 hodiny. Každou hodinu zkontrolujeme a je-li potřeba, dolijeme již jen vodou do počáteční hladiny vývaru a opět „táhneme“ pod pokličkou. Maso poté co odstraníme režnou nit, nakrájíme velmi opatrně, neboť se bude „lahodně rozpadat“. Vývar zlehka zahustíme troškou hl. mouky rozmíchané ve vodě a zlehka 10 – 15 minut provaříme. Výbornou přílohou je houskový knedlík.
Dobrou chuť přeje Otto Plášek
Hovězí pupek bych si přála ochutnat. Slyším o něm samé delikátní zprávy, tak bych si chtěla na vlastní pusu ověřit, jestli to maso chutná opravdu tak delikátně, jak se o něm vypráví. Na obrázku vypadá fakt šťavnatě! Krásný recept, na který je radost pohledět. Je vidět, že pan autor umí :o)
Hanči:
Určitě to musí být lahůdka, protože od pohledu ta šťavnatost masa je patrná! A k tomu ta vůně čerstvých hub … smrtelná kombinace, které snad ani nejde odolat 🙂 Nebýt takové horko, hned bych si stoupla k plotně. No, nejprve bych musela letět za řezníkem co má pupek 🙂 Narazit na pupkatého řezníka problém není, ale hovězí pupek se na pultě opravdu každý den nevidí.
Naprosto ultimátní jídlo. DOPORUČUJU ***