Houby

Hovězí pupek na žampionech

3 komentářů

Houbařská soutěž od léta až do podzimu. 

"hovězí maso na houbách"

Hovězí pupek na žampionech

Suroviny:

  • 1,5 kg hovězího pupku
  • 300 g malých žampionů
  • plnotučná hořčice
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • vývar

Postup

"hovězí maso - hovězí pupek"

Plát hovězího pupku částečně povrchově odblaníme. Osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Takto připravený plát hovězího pupku smotáme jako roládu, ovšem bez náplně. Pevně zatáhneme a převážeme režnou nití. Maso zprudka opečeme v pánvi na oleji, aby se nám hezky zatáhlo. Orestované maso přendáme do hrnce. Na stejné pánvi a ve stejném výpeku po mase orestujeme krátce i žampiony s nahrubo nakrájenou cibulí, a vše poté přidáme k masu do hrnce. Maso podlijeme masovým vývarem tak, aby nebylo zcela ponořeno. Pod pokličkou „táhneme“ při minimálním varu cca 3-4 hodiny. Každou hodinu zkontrolujeme a je-li potřeba, dolijeme již jen vodou do počáteční hladiny vývaru a opět „táhneme“ pod pokličkou. Maso poté co odstraníme režnou nit, nakrájíme velmi opatrně, neboť se bude „lahodně rozpadat“. Vývar zlehka zahustíme troškou hl. mouky rozmíchané ve vodě a zlehka 10 – 15 minut provaříme. Výbornou přílohou je houskový knedlík.

"hovězí maso na houbách"

Dobrou chuť přeje Otto Plášek

Houbařská soutěž od léta až do podzimu.

3 Komentářů

  1. Hovězí pupek bych si přála ochutnat. Slyším o něm samé delikátní zprávy, tak bych si chtěla na vlastní pusu ověřit, jestli to maso chutná opravdu tak delikátně, jak se o něm vypráví. Na obrázku vypadá fakt šťavnatě! Krásný recept, na který je radost pohledět. Je vidět, že pan autor umí :o)

  2. Hanči:

    Určitě to musí být lahůdka, protože od pohledu ta šťavnatost masa je patrná! A k tomu ta vůně čerstvých hub … smrtelná kombinace, které snad ani nejde odolat 🙂 Nebýt takové horko, hned bych si stoupla k plotně. No, nejprve bych musela letět za řezníkem co má pupek 🙂 Narazit na pupkatého řezníka problém není, ale hovězí pupek se na pultě opravdu každý den nevidí.

  3. Naprosto ultimátní jídlo. DOPORUČUJU ***

Přidal komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*