Maso

Vepřové karé s houbovým ragú

8 komentářů

Houbařská soutěž od léta až do podzimu. 

"maso s houbovou omackou"

Za druhý soutěžní příspěvek opět děkuji panu Ottovi, který soutěžení pojal absolutně stylově. Nejprve naservíroval liškovou polévku a po ní přišel na řadu hlavní chod, kterému není co vytknout. Je v něm pestrá směs čerstvých hub, nechybí pivní marináda a jako příloha se k libovému vepřovému karé se podávají nové brambory provoněné snítkou rozmarýnu.

Vepřové karé s houbovým ragú

Suroviny:

  • 6 plátků vepřového karé (kotlety)
  • směs lesních hub (hřib smrkový, dubový, kovář, klouzek)
  • ½ sáčku „ Pivní marinády “
  • 1 cibule
  • kmín
  • hladká mouka
  • 100g másla
  • olej

Postup:
Vepřové maso – plátky lehce naklepeme a potřeme marinádou, naskládáme na sebe do misky a necháme v chladu uležet nejlépe do druhého dne – nesolíme, jelikož marináda je dostatečně slaná.
Houby očistíme, nakrájíme a pořádně opláchneme. V pánvi rozpustíme máslo, a dáme na něj zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli. Následně vložíme podusit nakrájené houby a osolíme a posypeme troškou kmínu. Jakmile jsou houby podušené a měkké tak je lehce poprášíme hl. moukou a podlijeme cca 1 dl vody, aby se nám postupně směs lehce zahustila a vznikla i trocha šťávy. Hotové houbové ragů přendáme do jiné nádoby a udržujeme teplé. Vepřové marinované maso opékáme z obou stran na pánvi s troškou oleje a podáváme k houbovému ragů. Maso je minutkové tedy stačí opékat 3-5 minut z každé strany. Příloha nové brambory ve slupce.

"veprove maso s houbovou omackou"

 Dobrou chuť přeje Otto Plášek

Houbařská soutěž od léta až do podzimu. 

 

8 Komentářů

  1. To vypadá krásně !!!!! Maso na houbách mám nejraději právě s bramborem. Voňavý sosík cítím až sem a nemohu se dočkat víkendu. Jdeme totiž konečně na houby. Nějak se nám to za celé léto nedařilo a jak jsem slyšela, tak rostou všude. Když budu mít štěstí, také něco dobrého do soutěže přidám.

  2. Ta pivní marináda – to je něco z pytlíku?

  3. Připojuji se k Emmě. Kde se dá sehnat pivní marináda?

  4. Právě tak jsem to myslela, než něco z pytlíku, tak raději udělat doma. Ale recept vypadá fakt dobře.

Přidal komentář