24. červnaec 2011 v 20.46, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Houby a lesní plody, Rande s gurmánkou, Vaše houbové superrecepty, Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 8

Štítky: | |

Houbařská soutěž od léta až do podzimu

"košík plný hub"
 
Chodíte na houby?
Se začátkem houbové sezóny vyhlašuji houbařskou soutěž, která bude trvat až do podzimku. Pošlete nějaký houbový domácí superrecept s fotografií hub a poté i výsledného kuchařského díla na adresu info@gurmanka.cz a pěkná odměna vás nemine. Recepty budou zveřejněny v rubrice čtenářských receptur a poté dáme hlavy dohromady a nejlepší tři příspěvky vybereme do finále. Pokud máte s houbami spojený i nějaký příběh či příhodu, kterou jste osobně zažili, klidně ji k příspěvku přidejte. Může to být i houbový citát nebo básnička :-) Prostě co vás napadne a s houbami souvisí. Jsem přesvědčená, že všichni houbaři jsou duší velcí romantici :-)
 
Ceny pro výherce:
Pro výherce jsem připravila pěkný keramický lívanečník, který jsem si osobně nechala vyrobit u mé šikovné sousedky keramičky.  Byl tak pěkný, že jsem jich nechala vyrobit hned několik a ráda se o něj s vámi rozdělím a věnuji ho vítěznému autorovi nejzajímavějšího receptu. Tři nejlepší příspěvky budou odměněny stolním kalendářem s recepty na rok 2012, které jsem připravila a zrovna se z tiskárny dostávají do prodeje.
 
Těším se na vaše nápady a přeji všem úspěšný houbařský rok! :-)
ukončení soutěže – 15 října 2011
 
P.S.
Jestli je pravda, že co Čech to houbař, sejde tu příspěvků jistě velká hromada. Já sama jsem houbových inspirací připravila už celou řádku a pořád nemám pocit, že bych nevěděla co s plným košem hub.
 
 
 

Pokud máte zájem nahlédnout do mé kuchařské knihy nebo si ji zde objednat, bude mi ctí a potěšením.

Reklama

Zde si můžete objednat mou kuchařskou knihu Rande s gurmánkou v české kuchyni.

V případě objednávky na www.titanovepanve.cz uveďte prosím na podporu našeho webu
v políčku pro poznámku heslo "Gurmanka".

8 komentářů k příspěvku „Houbařská soutěž od léta až do podzimu“

  1. Pepa říká:

    Milá Šárko, Váš košík s houbami a borůvčím je prostě nádhera! Lepší úvod k této soutěži snad ani nemůže být – houby miluji, a už se těším na příspěvky a lesní „úlovky“. Z Vašeho košíku mě úplně dostala bedla, protože tu člověk musí skutečně najít, a není jen tak k mání. K bedlám chovám srdeční vzpomínky z dětství, kdy jsme si je s otcem jen tak nasucho opékali posolené na litinové plotně. Ta šťáva kterou pustila.. Lahůdka!

  2. Gurmánka.cz říká:

    Pepa:

    Když se košík podaří naplnit, je to vždycky radostný pohled :-) Snad budou mít letos všichni houbaři dost štěstí a nápadů, aby se mohli případně se svým příspěvkem zapojit do soutěže. A když ne, tak aby to u nich doma pěkně zavonělo po houbách :-) Bedla je mezi houbami královna a faktem je, že jich nikdy není moc. Slyšela jsem vyprávět, že kousek za naším domem rostly bedly tak vysoké, že si z nich děti dělaly paraplíčka :-) Tak velkou pánev doma nemám, usmažit houbový řízek by nešlo, tedy nelituji toho a mám radost, když najdu nějakou menší.

    P.S.
    Foto není letošní, ale i letos jsem již našla slušnou hromadu hub – převážně bílých hříbů :-)

  3. HaF říká:

    Pěkná soutěž! U našich známých vyhrávají houbičky naložené – tzv. soplové. Ale takové smažené bedly, nebo hovězí na houbách či jen poctivá houbová polévka – to jsou ty důvody, proč člověk bere košík, nůž a vyráží do lesa!

  4. Gurmanka.cz říká:

    HaF:

    Smažené bedly patří přímo do houbového lahůdkářství :-) O houbičky naložené u nás doma (kromě mě) nikdo moc nestojí, ale sušené houby se nikdy neztratí a asi je máme v nějvětší oblibě. Je to dáno tím, že čerstvých hub se v době hojnosti člověk rychle přejí a ty sušené krásně voní a dlouho vydrží. V zimě do bramboračky neznám nic lepšího. Kvůli tomu se opravdu vyplatí nelenošit a do lesa si alespoň párkrát za sezónu vyrazit :-)

  5. Jana z VM říká:

    Miluju hovězí maso a hovězí pupek na žampionech mě naprosto dostal. Skoro mi tekly sliny! Hovězí pupek se snažím už delší dobu sehnat v řeznictví, ale na malém městě to nejde. Pokusím se stejný recept uvařit z hovězího krku – mám krásné maso, není to sice pupek, ale určitě to taky bude dobré ! Už se těším. Hodně dobrých receptů v této soutěži!! těším se, že je budu pravidelně zkoušet:)

  6. Gurmánka.cz říká:

    Jana z VM:

    Jano, ani já jsem s hovězím pupkem ještě neexperimentovala a je to jistě škoda! Tento recept opravdu láká k vyzkoušení a sama se těším, co dalšího se tu objeví. Právě dnes jsem zveřejnila jeden báječný houbový recept od Marie – člověk se neudrží, aby nedostal chuť :-)

  7. Anna říká:

    Tak jsem si pročetla receptíky a i já přidám jeden z mnoha našich oblíbených -Nadívané žampiony ( Plněné jsou super i mladé bedly)
    Žampiony očistíme, vykrojíme z nich nožičky a připravíme si směs na jejich plnění. Nádivka : Nadrobno nakrájenou cibulku a na kostičky nakrájené nožičky žampionů orestujeme na pánvi spolu s – rovněž na kostičky – nakrájenou kyselou okurkou. Tuto směs zalijeme vejci -jako by se jednalo o smaženici . Touto směsí naplníme hlavičky hub a celé potom obalíme v trojobalu a opečeme. Podáváme třeba s bramborovou kaší , a musím říct, že u nás je o ně většinou rvačka :-))))

  8. Gurmánka.cz říká:

    Anna:

    Zajímavé osvěžení v receptu obstarají kyselé okurčičky. Mám je moc ráda :-) A hebká bramborová kaše mi nikdy nemůže pokazit náladu. Díky za další inspiraci a přeji krásný víkend. Šárka

Zanechte komentář