Domů » víno

Štítek: víno

Publicistika a zajímavosti

PF 2011 & čočka po francouzsku

5 komentářů

    Dobré víno dělá dobrou krev,   dobrá krev dělá dobrou náladu,    dobrá nálada přináší dobré myšlenky,   dobré myšlenky dávají velikost dobrým skutkům    a dobré skutky dělají člověka člověkem.   Všem přátelům přeji po celý rok   hodně dobrého vína! Jak jinak 🙂        Šárka          Servíruji první novoroční recepturu – Čočka […]

Publicistika a zajímavosti

Jak přežít s propitými játry? Zobejte kedrové oříšky

2 komentářů

  V ruském výzkumném ústavu v Tomsku se zrodil nejnovější objev, který prý dává šanci notorickým pijákům alkoholu na delší život. Stačí pravidelně zobat kedrové oříšky nebo užívat olej získaný ze semen sibiřské borovice limby, a lidé s “propitými” játry se prý dožijí úctyhodného věku. Mohutná sibiřská borovice se údajně dá pěstovat i v […]

Drinky a nápoje

Víno do knihovny

11 komentářů

Víno na zdraví, je název unikátní publikace z pera uznávaných kardiologů Milana Šamánka a Zuzany Urbanové. O tom, že rozumná konzumace vína představuje jedinečnou prevenci proti řadě civilizačních nemocí – především proti srdečnímu infarktu, pojednává zatím nejkomplexněji zpracované téma pozitivních vlivů pití vína na lidské zdraví. Kniha, u které si musíte […]

Brambory, Přílohy

Bramborová kaše po švýcarsku

5 komentářů

Brambory, víno, máslo, hrušky, koření. Marně budete hledat sýr, ten v této podzimní “echt” švýcarské dobrotě nemá co dělat 😉 Vedle kaše si ho ale položit můžete, když bez něj nevydržíte a jinak si tu švýcarskou romantiku představit neumíte. Kdo by neměl rád hedvábně nadýchanou bramborovou kaši? S bramborovou kaší se […]

Drinky a nápoje

Beaujolais Nouveau

16 komentářů

… “le beaujolais nouveau est arrivé (nové beaujolais je tu!)” …   Kouzelné víno, multikulturní a velmi francouzské, přizpůsobující se všem stylům spotřeby, všem kuchyním a zároveň šířící francouzské umění žít. Beaujolais – vítej mezi nás! Je jedno, zda se v ten den posadíte do pařížské vinárničky nebo někde o […]

Brambory, Přílohy

Brambory s jablky dušené ve víně

3 komentářů

Teplé jídlo, které budete mít na stole dříve než za 5 minut. Je den vína, přidávám tedy vinnou recepturu, kterou jsem si specielně na svátek vína vymyslela. Ať už jste příznivci Beaujolais nebo s ním nechcete mít nic společného, občas si připravit něco na víně je příjemným zpestřením naší chuti. […]