Drinky a nápoje

Víno do knihovny

11 komentářů

vino

Víno na zdraví,

je název unikátní publikace z pera uznávaných kardiologů Milana Šamánka a Zuzany Urbanové. O tom, že rozumná konzumace vína představuje jedinečnou prevenci proti řadě civilizačních nemocí – především proti srdečnímu infarktu, pojednává zatím nejkomplexněji zpracované téma pozitivních vlivů pití vína na lidské zdraví. Kniha, u které si musíte otevřít láhev vína, má jednoho ze svých kmotrů též předního českého kardiologa, profesora Jana Pirka. V nejbližších dnech si skočte na “Víno” ke svému oblíbenému knihkupci 😉   

11 Komentářů

  1. Zamýšlím se nad tím, co mám dát na kamna? Fondue bourguignon? To bych spíše doporučil postavit na odpovídající hořák určený pro fondue.
    Také bych si ale mohl na kamnech přihřát bœuf bourguignon – pokrm připravený z hovězího masa a burgundského červeného.
    Co představuje dále slovo Bourguignon ?
    Ve Francii existuje asi 6 vesnic, které toto slovo mají ve svém názvu. Také spousta známých i méně známých lidí má toto jméno – filmový režisér, známý cyklista, hráč rugby, matematik, zeměpisec.
    S přátelským pozdravem Michal Beránek

  2. Michal Beranek:

    Kliknutím na odkaz se čtenář přenese přímo k receptu na slavné hovězí ragú 🙂 – k dobrému vínu něco dobrého na víně.
    Zdravím 😉

  3. Sorry, možná dělam nějakou chybu, ale po kliknutí se ukáže , aspoň u mne tohle, proto jsem ten příspěvek psal:

    Fehler: Server nicht gefunden

    Der Server unter http konnte nicht gefunden werden.

    * Bitte überprüfen Sie die Adresse auf Tippfehler, wie
    ww.beispiel.de statt
    http://www.beispiel.de

    * Wenn Sie auch keine andere Website aufrufen können, überprüfen Sie bitte die
    Netzwerk-/Internetverbindung.

  4. Taky mi to háže nějakou chyb.hlášku, ale jelikož nás ve škole učili jenom ruštinu, tak to nepřelousknu. Nicméně ta chuť na slavné hovězí zůstává……(obzvlášť po příchodu z obědu našeho závodního stravování).Naštěstí víkend před námi – tudíž dost prostoru jak pro víno, tak pro dobré jídlo i krásnou knihu. Díky za inspiraci!!!

  5. Ach jo, zase se ty internetové drátky a pavučinky nějak bouří 🙂 Mně to jde ok, kliknu a jsem na článku o hovězím na červeném víně. Nakonec stejně nejde o jídlo, ale o literaturu / potravinu duše 🙂

  6. Na domácím počítači odkaz funguje.Že by stávkoval ten v práci?

  7. Tak už se to umoudřilo a člověk klikne a může se podívat na něco, co mu nažene sliny na jazyk – jaká báseň. Musíme se smířit s tím, že prostě ty drátky sem tam nefungují – a hotovo.

  8. Ahoj všichni,
    Musím Vám vypovědět, jak jsem posledně dělala hovězí na víně.
    Bylo to krátce poté, než nás tady paní Šárka úspěšně vnadila na knihu i provencalské kuchyni. Tenkrát jsem ji nemohla sehnat, až frajer mi vyhrabal poslední výtisk někde ve Zlíně. A ještě ten víkend jsem podle knihy naložila hovězí do báááječné marinády s červeným vínem.
    Přiznám se, že na marinádu nepoužívám víno, které pak piju, protože mi to přijde škoda. Do své skleničky titiž nalévám docela drahá vína. K vaření mám doma zásobu červeného z Lídlu, Kadarku – Vranac, sladké \”jugošské\”, které kdybych pila jen tak, byl by to děsnej dunihlav. Na vaření je ale naprosto ideální právě kvůli tomu, že má plnou sladkou chuť bez tříslovin. Když se tohle pořádně provaří s masem a zeleninou a chutě se prolnou, vyjde z toho opravdu mňamka.
    Tak jsem možná podle někoho zprznila provencalské hovězí, ale můj syn, frajer, kamarádka a já sama jsme si moc pochutnávali. Ovšem, popíjeli jsme k tomu velice dobré bordó (vysvětlivka pro ty, kdo ohrnujou nos nad obyč mluvou: bordeaux. No jen si to zkuste vyslovit, Jaký je to Rozdíl 🙂
    Potraviny duše se povedly všechny 🙂
    Pa všem,
    Sanča

  9. Hovězí jsem zatím na víně nedělala, ale nedávno si u nás kamarádka objednala daňka,kterého dodal její partner. Půlka byla na česneku s kořením a ta druhá dva dny lenošila v červeném vínku. Když z toho pak vznikla omáčka, maso k tomu – oblizovali jsme se ještě týden!
    Asi teď zkusím to hovězí. Ach jo, číst o jídle jsou hrozná muka, člověk má potom rozdivočelé chutě. Nejhorší je, kdy všechny ty nové recepty vařit, když těch starých, osvědčených se člověk taky jen tak vzdát nechce!

  10. Já si taky myslím, že sklenička denně nemůže nikomu uškodit. Samozřejmě se nesmí vypít denně lahev a je dobré pít kvalitní vína . My si dáme s manželem občas víno o víkendu a uděláme si pěkný večer.

Přidal komentář