Publicistika a zajímavosti

PF 2011 & čočka po francouzsku

5 komentářů

   

Dobré víno dělá dobrou krev,  

dobrá krev dělá dobrou náladu,   

dobrá nálada přináší dobré myšlenky,  

dobré myšlenky dávají velikost dobrým skutkům   

a dobré skutky dělají člověka člověkem.  

Všem přátelům přeji po celý rok  

hodně dobrého vína! Jak jinak 🙂  

    

Šárka  

    

 

Servíruji první novoroční recepturu – Čočka po francouzsku
  
Čočka je považována za symbol finanční stability, tak ať se vám v roce 2011 mimořádně daří a čočka vykouzlí nejen vaši finanční nezávislost, ale též mocně podpoří dobré zdraví. To ona umí 🙂
 
 
  
Dobrou chuť a mimořádně úspěšný Nový rok 2011
přeje všem čtenářům a milovníkům dobrého jídla Šárka

  

Pokud máte zájem nahlédnout do mé kuchařské knihy nebo si ji zde objednat, bude mi ctí a potěšením.

Štítky

5 Komentářů

  1. Když si zavzpomínám na moje nej: na červené, fantastické,: http://www.weingut-gager.at/index.php?SHOP_ID=&ID=1006&RE=12&OF=15&LA=2. s těžkou a plnou chutí, hutnou jako … čokoláda, nej bílé, kalifornské, které jsme chutnali před osmi lety, voňící možná po broskvích, svěží, ojedinělé bublinky ze dna vstoupaly ke dnu, a značku ani vinici nemám poznamenanou, a letos to nej ochutnané bylo místní – myslím, že rulandské šedé – moravské, etiketu nafotila sestra a čekám na její info.
    Kdyby byl život dobrý tak, jak ta dobrá vína … Nejde jinak, než nezapomenout na ty dobré skutky! Lepší rok,než byl ten letošní. Přála bych si trochu zpomalita a zabrzdit. Tak hodně dobrého vína!

    • toffo:

      Víno má svá tajemství, zrovna tak jako každý nový rok. Nikdy člověk neví, kam ho děj událostí a času zanese a jak mu to bude celé po chuti. Dostáváme 365 nových dnů bez záruky a bez návodu k použití. Jak si s nimi poradíme, je jen na nás a možná na troše toho příslovečného štěstí, které je potřeba pro všechno to naše lidské snažení a pachtění. Tak ať se na každého z nás dostane alespoň kapka. Když ji rozředíme rozumem, mělo by to stačit 🙂 Když k tomu přičtu ještě nepatrný fakt, že dobrý osud nám bude nakloněn 🙂 Jsou to věci mezi nebem a zemí, do kterých jen těžko budeme zasahovat. Zrovna tak je to s vínem. Aby byly hrozny plné chuti, též musí fungovat ta správná magie mezi nebem a zemí. Za počasí se vínu nikdo nezaručí, proto by byl hřích obviňovat víno pro jeho chuť, když nám nechutná. Nakonec mi z toho všeho vyplývá, že když bude na světě hodně dobrého vína, bude všechno takové, jaké si to přejeme mít 🙂

      Víno je mezi nápoji nejušlechtilejší, mezi léky nejchutnější, mezi pokrmy nejpříjemnější – (Plutarchos) – nic nového pod sluncem 🙂

      Toffo, měj se krásně a přeji ti opravdu dobrý nový rok se vším všudy. Šárka 😉

  2. A toho vína do třetice: Vinařství Polehňa – Müller Thurgau, pozdni sběr 2009 :-).

  3. Dana Dufková

    Ve víně je pravda-takže popravdě: v tomto roce jsem přišla o několik příbuzných a přátel,ale na druhé straně jsem jich zase spoustu získala. A jsem moc ráda,že jsem měla možnost se seznámit prostřednictvím internetu i s Vámi. Vaše komentáře a recepty mně vždy příjemně naladí a hodí do naprosté pohody,což se podaří málo komu. A celá rodina vždy čeká, jakou dobrotu jim uvařím. A tak bych Vám ráda popřála, aby ten příští rok byl pro Vás a všechny Vaše čtenářky nejen šťastný a veselý,ale také inspirativní a plný dobrot a skvělých nápadů 🙂 Dana

    • Dana Dufková:

      Také jsem moc ráda, když se zde potkávají spřízněné duše. I když jsou to stránky svou podstatou gastronomické, snad dokáží prostřednictvím dobrého jídla občas pohladit po duši a zahnat smutek. Každý rok je ve své podstatě černbílý a nenosí nám jenom šťastné události. Bohužel je potřeba počítat i s černýmí dny, na které bohužel nikdy nejsme dostatečně připraveni. Přeji vám letošní rok takový, aby byl plný pozitivních událostí a ve vzpomínkách jste se k němu časem moc ráda vracela. Hodně štěstí, hodně pohody a hodně příležitostí k úsměvu, protože ten umí léčit naši duši a pozitivně se vepíše do tváře a sluší nám v každém věku 🙂 Děkuji za milou zprávu a přeji vám dokonale báječný rok! Šárka 🙂

Přidal komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*