Publicistika a zajímavosti

Extravagantní šperk patří do restaurace

17 komentářů

Může souviset přímo či nepřímo takový malý extravagantní šperk s restaurační kulturou? Může! Mám pro vás hádanku. K čemu tato malá drobnost může být dobrá? Jako malá nápověda je tu indicie, že do restaurace si ho určitě vezmu. K čemu mi tam asi bude? Na to určitě někdo z vás brzy přijde.

S tímhle vychytaným vánočním dárkem se musím pochlubit. Jeho praktické využití mě fakt fascinovalo. Chytré dárky mám ráda. Navíc když se třpytí kamínky z vybroušeného křišťálu od Swarovskiho, nám holkám se to musí líbit 🙂 

Proč tahat tento šperk zrovna do restaurace? Kdo uhádne jako první?

Ukázalo se, že to vůbec není těžká hádanka a hned se vědělo, co si s touto roztomilou drobností počít. Gratuluji všem úspěšným hadačům! První byl muž, “mkulicka” 🙂 Tipovala jsem to na nějakou dámu, ale ty to přirozeně taky věděly.

Já při rozbalení dárku pěkně dlouho tápala a jen tak jsem funkčnost šperku nerozluštila 🙂

Funguje to opravdu geniálně. Taška se dá zavěsit na každý povrch. Ani po skle tenhle pěkný háček nesklouzne. Kam ho dáte, nehne se z místa. Spodní ploška je protiskluzová.

Na háček se toho vejde dost. Tahle taška má velmi silná a pevnou kůží obšívaná ucha. Pohodlně se tam obě vešla a ještě zbylo místo na druhou tašku. Skleněná deska je poměrně tenká, proto jsem vyzkoušela háček i na mnohem masivnější desce stolu. Háček to opět zvládl. Hodí se i pro případy, kdy vaše taška není žádné tintítko a patří spíš do kategorie objemnějších kabel. A může být klidně i plně naložená. Což naše tašky jsou 🙂 Údajně by háček měl udržet až 20 kilo! To se mi do kabelky nevejde, tak jsem klidná.

Díky Simonko za úžasný dárek 🙂

Tuhle pěknou drobnost doporučuji všem holkám do kabelky. Na příští Vánoce je to skvělý tip 🙂

Nevím jak vy, ale já toho v tašce nosím opravdu hodně! Peněženka, deštník, foťák, mobil, objemné klíče od domu a všech vchodů, klíče od auta, parfém, kapesníky, žvýkačky, šminky, diář, hřeben a pár dalších blbostí, co tam nemají co dělat. Určitě každý má nějakou tu soukromou extravaganci, kterou tahá pořád v tašce, aby ji měl po ruce 🙂 Podle mě taška musí být velká. A tím pádem háček na tašku pořádně zdatný. Za ten na fotografiích se mohu zaručit. K mému překvapení funguje přímo geniálně a nic ho nezaskočí. Od této chvíle má v mé kabelce čestné místo! 🙂

17 Komentářů

  1. Kdybych to nevidel kdysy u svoji stare teticky, tak bych nevedel. Kazdopadne jsem myslel, ze je to \”prvorepublikova\” zalezitost. A ejhle, zjistuju, ze se to da normalne sehnat.
    Pokud se teda jedna o hacek na poveseni kabelky:-)

  2. Řekla bych, že je to háček na kabelku, aby nemusela ležet na zemi.

  3. Jejda, myslela jsem, že budu první:), takhle to vypadá, jako když jsem tu předchozí odpověď nečetla.

  4. Viem, že nie som prvá ale pridávam sa k ostatným – háčik na stôl na zavesenie kabelky.
    Než som videla druhú fotku, napadlo ma, že je to ozdoba na zopnutie obrúsku, ale keďže to do reštaurácie donesiete vy a neponúknu Vám to tam, tak je to hádam jasné :o)

  5. Naprosto přesně! Netrvalo dlouho a hádanka byla rozluštěna. Gratuluji mkulickovi! 🙂 U nás doma se hádalo a neuhádlo. I já jsem se nakonec nechat poučit, co vlastně s takovým dárkem mám dělat? Rozhodně ho využiji, protože povalování kebelek všude možně je častým nešvarem restauračním. Vzhledem k jejich velikosti se nevejdou nikam a většinou končí na zemi pod stolem, což jim zrovna nejde k duhu.

    Vy jste šikovní! :-)))) Všichni.

  6. Jsem tu pozdě, po hádání ale stejně bych neuhodla. Chvíli mi šperk připomínal pouta – neposlušným hostům spoutáme ruce za zády ;-).

  7. toffo:

    Jsem ráda, že v tom nejsem sama 🙂 Ani já to neuhodla. Věcička to je praktická, určitě využiji a moje taška se bude konečně i v restauraci cítit důstojně. Občas končila potupně pod stolem.

  8. Úžasná věcička. Dokonce jsou restaurace, ve kterých vám tuto \”vychytávku\” sami nabídnou. Nedávno jsem se s ní setkala třeba v Grossetu Marina a taky jsem v první chvíli udiveně koukala, co to je. Neprozradíte, kde se dá koupit? 🙂 Děkuji.

  9. Tuto ,,věcičku\” jsem viděla v posledním katalogu MAGNET-3pagen……možná to najdete i na internetu

    http://www.magnet-3pagen.cz

  10. Baseťátko:

    Tak to je takovým restauracím jenom ke cti 🙂 Trochu mi to uniklo, ale už včera jsem tuhle maličkost vyzkoušela v praxi a všimla si, že jse, nebyla sama, kdo o něčem takovém neměl ani ponětí. Šířím kolem sebe i u stolu v restauraci osvětu 🙂

    Jeden z odkazů, kde tuhle maličkost koupit, je např. tady:
    http://www.krystalove-sperky.cz/Products/Swarovski-krystaly—doplnky/Hacek-na-kabelku-se-Swarovski-kristaly-38001-1-kry.aspx

  11. babs:

    Jé, děkuji za odkaz. Tady se dá pěkný háček na kabelku koupit opravdu za rozumnou cenu. Dobré zjištění 🙂 Pokud je tak kvalitní, jako ten můj, tak udrží opravdu pořádně těžkou tašku. Ten můj háček to svede hravě. Včera jsem ho opět nadměrně zatížila a obstál se ctí. Děkuji za komentář s odkazem – bude se hodit 🙂

  12. Myslím,že cenová relace bude odpovídat kvalitě……

  13. babs:

    Bude to chtít vyzkoušet. Někdy není pravda, že dražší výrobek předší ten levnější. Na to už se nedá věřit.

  14. Milá Šárko, hezký dárek. Budu čekat,jak je výkonný. Až pořádně vyzkoušíte, určitě napište na web. Možná budou existovat i nějaké outdoorové formy pro větší kletr :-))))

  15. Klárko, outdoorová forma by byla jednoznačně lepší 🙂 Když se jí, je potřeba to následně vysportovat. Čím větší kletr, tím lepší :-))))

    Restaurační blbůstka první větší zátěžovku obstála, tak doufám, že jí to vydrží a nezklame 🙂

  16. Pěkný šperk :),ale myslím, že to jde i bez šperku 🙂 Podle mě dneska není moc lidí co se extra strojí do restaurace, i když nepopírám, že to není škoda! 🙂

  17. Kaldcův mlýn:

    Já si vždycky říkám, když už v té restauraci jsem, že je velká škoda, že tento drobný šperk s sebou nemám 🙂 Často jsem nucena tašku pohodit k nohám stolu, kde překáží a ztrácím ji z dohledu. Článek je pár let starý a já na tuhle milou drobnost zapomněla. Díky za připomínku a zdravím do mlýna 😉

Přidal komentář