Štítek „borůvky“

4. srpna 2009 v 1.34, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 7

21. Borůvková bábovka

Borůvková bábovka od Aničky je plná borůvek a křupavých vloček. Určitě se bude líbit :-) A to je zatím jen jedna reprezentantka z celého týmu bábovek, který do naší bábovkové soutěže dorazil od Aničky a Oty. Na ty ostatní se těšte zase příště. Když jsem se dozvěděla o bábovkové soutěži, tak bylo vcelku jasné jaké tvary […]

Celý příspěvek »

3. srpna 2009 v 15.55, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Z Vaší domácí kuchyněČtyři komentáře

19. Bábovka „pečená v ledničce“

  Po slaném obědě je nejlepší sladký zákusek. Lenka nabízí bábovku „pečenou“ v ledničce.  A máme tady pěkný nepečený exemplář bábovky, po které se v ústech rozprostře příjemná zima. Tomu říkám změna :-) Bábovka „pečená“ v ledničce Ingredience:  500 g tvarohu 120 g změklého másla 200 moučkového cukru 400 ml mléka 1 sáček želatiny (20 […]

Celý příspěvek »

2. srpna 2009 v 22.25, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Vaše sladké nápadyPočet komentářů: 8

Šárčin borůvkovec v modifikaci podle Helli

Nad borůvkovcem jsem zajásala, už když jsem si přečetla jeho orientační rozpis v Šárčině článku „Borůvkovec není jen obyčejný koláč“ na Gurmánce (http://www.gurmanka.cz/2009/07/boruvkovec-neni-jen-obycejny-kolac). V první chvíli jsem měla představu nějaké neurčité měkké buchty s vrstvou máku a další vrstvou borůvek . V dalším článku „Tmavomodré nebe na jazyku“ ovšem Šárka prozradila, že z uvedeného rozpisu […]

Celý příspěvek »

20. červnaec 2009 v 1.24, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Houby a lesní plody, Sladké hříchy, Staročeská tradicePočet komentářů: 11

Borůvkovec není jen obyčejný koláč

Borůvkovec není žádný obyčejný koláč, ale opravdové tmavomodré nebe rozprostřené na jazyku. Aby borůvky nenudily, upečte si borůvkovec podle borovanského receptu. K receptu jsem přišla rovnou na Borůvkobraní v Borovanech a jsem v podezření, že jeho chuť bude mimořádná. Těsto: 300 g hladké mouky 200 g tuku (másla nebo Hery) 130 g cukru 2-3 žloutky 1 […]

Celý příspěvek »

14. ledna 2009 v 3.18, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Čechy, Gastrozajímavosti, Lidová tvořivost, Reportáže, S GURMÁNKOU NA CESTÁCH, Staročeská tradiceDva komentáře

Borůvkový zpravodaj

     Borůvkový zpravodaj z „Borůvkobraní v Borovanech“ 2009 + recept na borůvkový žahour se smetanou Ze zvědavosti vyrážím v sobotu 11. června směrem k Borovanům. Na borůvkové knedlíky nalákat celou rodinu nebyl vůbec žádný problém. Kdo má rád sladké knedlíky, ty borůvkové řadí na nejvyšší příčky své žádostivosti, hurá do Bo(růvk)ovan.   Zahájení akce […]

Celý příspěvek »

1. ledna 2009 v 2.47, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Houby a lesní plody, Sladké hříchyPočet komentářů: 124

Borůvkový koláč, ze všech stran pochválený

  Je pár věcí, o kterých se dá směle říct, že jsou nejlepší na světě. Patří mezi ně i borůvkový koláč. Koláč, který sníte do posledního drobku. Věřte tomu, že i na  takový obyčejný borůvkový koláč mohou být  kladeny velké požadavky. V naší rodině dokonce přísná kritéria. S těstem musím šetřit, borůvky nasypat štědře a cukrová čepice ze […]

Celý příspěvek »

Seznam článků

Použité štítky

Tento mrak 200 nejpoužívanějších štítků by vám mohl pomoct najít, co hledáte.

ananas Anuše Kejřová Babiččina zahrada babiččino cukroví Basilej bazalka benátky beránek borůvky Brambory Brusinky brynza bublanina bylinky bábovka cestování chilli Chorvatsko chřest cuketa cukroví cukrárna degustace dezert dezerty dobrá domácí kuchyně dobrá kuchyně domácí kuchyně domácí pečení domácí pečivo domácí vaření dort dovolená drinky dušené maso dýně foie gras Francie francouzská kuchyně gastroturistika grilování guláš halloween hlíva ústřičná hokkaidó houbaření houby Houby a lesní plody hovězí maso hrušky husí játra hříbky Indie italská kuchyně italské speciality Itálie jablka jablko jahody jak se peče perník jaro jižní čechy jídlo kapr keramika kniha kokos kokosové mléko koláč koláče kotlík koření kuchařka kuchařská kniha kuře kuřecí maso káva La Veranda listové těsto láska léto maliny Marcella Hazan maso Maďarsko maďarská kuchyně maďarské speciality med medvědí tlapky meruňky mleté maso moučník moučníky moře mořská kuchařka mák nakladatelství motto noky nádivka nápoje olivový olej olivy omeleta omáčka Omáčky, marinády, pikantérie ostré a pikantní jídlo ovoce ořechy oříšky papriky perník perníková chaloupka perníkové recepty a rady perníky perníkáři perníčky pesto pečené kuře pečení pečení ve formě pečeně pečivo PF pikantní recepty pizza polévka polévková mísa pracny pudink Přidat nový štítek rajská omáčka rajčata recenze rizoto Rožmberk rybník ryby rybí recepty rýže salát seminář semlbába Silvestr skořice sladkosti sladké pečení slaná bábovka slané pečení slané pečivo slané pohoštění slaný koláč snadné recepty soutěž staročeská kuchyně staročeské recepty staročeské tradice staročeské vánoce staročeské zvyky a tradice staročeský recept sýr titanové nádobí tlačenka Toskánsko tradice tradiční recepty tvaroh tymián těstoviny třešně vaření vegetariánské recepty vejce Velikonoce velikonoční pečivo vepřové hody vepřové maso vánoce vánoční cukroví vánoční pečení vánoční pečivo vášeň víno výlov zabijačka zabíječka zahrada zavařování Zelenina Zlatá úsporná kuchařka česká kuchyně čokoláda římský hrnec šneci špargl špenát švestková povidla švestky švýcarsko šéfkuchař Radek David žemlovka