Dezerty a sladké hříchy

19. Bábovka “pečená v ledničce”

4 komentářů

chlazena-babovka-s-boruvkama1 

Po slaném obědě je nejlepší sladký zákusek. Lenka nabízí bábovku “pečenou” v ledničce.  A máme tady pěkný nepečený exemplář bábovky, po které se v ústech rozprostře příjemná zima. Tomu říkám změna 🙂

Bábovka “pečená” v ledničce

Ingredience: 
  • 500 g tvarohu
  • 120 g změklého másla
  • 200 moučkového cukru
  • 400 ml mléka
  • 1 sáček želatiny (20 g)
  • dětské piškoty
  • hrst borůvek
Postup:

Želatinu vsypeme do 200 ml mléka a necháme 10 minut nabobtnat. Pak za stálého míchání zahříváme, dokud se nerozpustí, ne až k bodu varu, nesmí vařit. Odstavíme.
Do mixéru nalijeme zbylých 200 ml mléka, teplé mléko se želatinou, cukr a změklé máslo. Rozmixujeme a pak po částech přidáváme tvaroh. Všechno rozmixujeme dohladka.
Bábovkovou formu vypláchneme studenou vodou a na dno nasypeme trochu borůvek. Zalijeme trochou rozmixované hmoty, naskládáme piškoty, posypeme borůvkami a tak pokračujeme do vypotřebování. Poslední vrstva jsou piškoty.
Formu umístíme do ledničky a bábovku necháme několik hodin ztuhnout.
Formu i s obsahem ponoříme na chvilku do hodně horké vody, bábovku vyklopíme na talíř a dáme znovu na chvíli do ledničky (horká voda způsobí změknutí povrchu který se trochu rozteče, ale v ledničce zase ztuhne).

chlazena-babovka-s-boruvkama-detail

Dobrý nápad, jak se v horkém létu ochladit. Díky za pěkně vychlazený bábovkový model 🙂 Ostatní příspěvky budu zpracovávat postupně tak, jak docházejí do mé schránky. Těšte se na další pěkné exempláře a nápady, které se podařilo vyklopit z bábovkové formy. Mně z toho zrak přechází a všem soutěžícím jednoznačně patří velký dík, že se do soutěže zapojili a obohatili  “bábovkový speciál” o své zajímavé nápady!

Váš hlas rozhodne, která bábovka soutěž vyhraje. Děkuji 😉

4 Komentářů

  1. Jak už jsem několikrát \”propagovala\”, borůvky nemám ráda, ale v kombinaci s bílým tvarohem vytvářejí svůdnou dvojku.

  2. Já teda borůvky miluju, ale bohužel se mi jich nějak nedostává. A s miminkem se do lesa těžko dostává 🙂 recept je inspirativní a já tu slitnám jako Pavlovův pes 🙂

  3. borůvky máme moc rádi… jenže v lese dokážeme sbírat většinou způsobem \”jedna do hrníčku, tři do pusy\”… a to bychom se koláče (nebo dalších dobrot) hned tak nedočkali… takže to obvykle řeším nákupem jednoho-dvou litříků od známých nebo od \”profíků\” ;o)

  4. Krásná, nádherná a mooooc dobrá….. mejla znááá.

Přidal komentář