Štítek „Brambory“

1. listopadu 2018 v 17.29, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Brambory, PřílohyZatím žádný komentář

BRAMBOROVÉ KROKETY, sváteční s mandlemi

BRAMBOROVÉ KROKETY SVÁTEČNÍ Potřebujeme: 5 brambor uvařených ve slupce 50 g másla 2 žloutky muškátový oříšek čerstvě mletý pepř sůl slunečnicový olej na smažení 100 g hladké mouky na obalování 2 vejce 100 g strouhaných mandlí 100 g hrubě sekaných mandlí Postup přípravy: Uvařené ještě horké brambory oloupeme, rozmačkáme je s máslem a našleháme se žloutky, […]

Celý příspěvek »

24. ledna 2015 v 17.47, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Brambory, ROK V KUCHYNIPočet komentářů: 22

Křupavé bramboráčky bez mouky

  Brambory jsou nejužitečnější plodinou v kuchyni a bramboráky patřily vždy ke klenotům bramborového repertoáru. Připravila jsem jejich dietnější verzi. Tyhle bramboráčky se připravují bez mouky. Aby byly pěkně křupavé, musí se brambory strouhat na hrubší nudličky. Na čem si pochutnat v lednu? ROK V KUCHYNI, to jsou moje zastaveníčka s domácími recepty, které se […]

Celý příspěvek »

5. září 2012 v 3.03, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Brambory, Předkrmy a chuťovky, Slané pokušení, Sýry a sýrové delikatesy, Zahrada a bylinkyPočet komentářů: 13

Bramborový šťavnatý koláč s jablky – moje první oslava podzimu

Bramborový koláč s jablky, to je moje první oslava podzimu, kterou pořádám ve své kuchyni. Můj podzimní bramborový koláč s jablky je neklamným důkazem toho, že mě má zahrada obtěžkaná zralými plody inspiruje. A když mě inspiruje, tak v tom smyslu, že mě žene do kuchyně. Jen jsem začala tvořit v hlavě nápad na tento koláč, tesknila jsem si […]

Celý příspěvek »

26. červnaec 2011 v 9.05, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Brambory, Přílohy, Zahrada a bylinkyPočet komentářů: 6

Bramborové špízy

Bramborové špízy jsou ideálním parťákem pro letní grilovanou kotletku, krkovičku, rybu nebo cokoli jiného na ohni rožněného. Výhodou je, že si je můžete připravit pár hodin předem a potom už se nenechat zdržovat a vytáhnout je přesně v ten moment, kdy budou mít svůj čas, aby byly slavnostně položeny na grilovací mřížku. Grilujeme ne více […]

Celý příspěvek »

15. červnaec 2011 v 9.15, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Vášnivě dobré jídlo - soutěž, Z Vaší domácí kuchyněJeden komentář

Bazalkový bramborovo-cuketový salát

Letní soutěž o jídle plném vášně a o vášni pro jídlo   Další letní nápad do soutěže poslala Olga Pavlatová. Její tip je bramborový salát s cuketou a bazalkou, ideální a zdravé osvěžení na horké letní večery. Milá Šárko, původně jsem měla v hlavě docela jiný recept do letní soutěže, ale vzhledem k panujícím vedrům […]

Celý příspěvek »

13. listopadu 2010 v 12.28, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Brambory, Přílohy, Sýry a sýrové delikatesy, ZeleninaPočet komentářů: 9

Gratinované brambory s cuketovými plátky a ementálem

Gratén je lahůdková úprava brambor a moc mu to sluší v zapékací misce nebo keramickém rendlíku, ve kterém se běžně servíruje na stůl. Hodí se k pečenému masu či rybě, ale když na to přijde, může mít na talíři sólový výstup. Gratinované brambory se dají proložit například cuketovými plátky. Běžně se gratén zalévá smetanou, já […]

Celý příspěvek »

20. dubna 2010 v 12.56, napsala Šárka Škachová • Rubrika: V kuchyni s Anuší Kejřovou (podle starých kuchařských knih vaříme poctivou českou klasiku)Počet komentářů: 8

Polévka bramborová (sytá) podle Anuše Kejřové

the dilemma movie in hd the kings speech movie dvd Znáte recept Anuše Kejřové na bramborovou polévku s vodovými knedlíčky? Sama autorka ji nazvala bramborovou polévkou sytou, a skutečně je to polévka, která skutečně zasytí i ty největší jedlíky. Když si k ní zakousneme navrch ještě krajíc dobrého českého chleba, je to jídlo, nad kterým […]

Celý příspěvek »

28. ledna 2010 v 11.33, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Z polévkové mísyPočet komentářů: 34

Jihočeská kulajda – královna houbových polévek

Kulajdu můžeme směle považovat za královnu houbových polévek. Na jihu Čech se královského žezla drží už pěkně dlouho a kdo pravou kulajdu ochutnal, ten si ji nejspíš bude hodně dlouho pamatovat. Je voňavá, na jazyku hebce hladí smetana a chuť čerstvých hříbků dotváří tu geniální kompozici prostého, leč dokonalého jídla, původem z  jihočeské kuchyně. Ta byla […]

Celý příspěvek »

24. listopadu 2009 v 18.13, napsala Šárka Škachová • Rubrika: PřílohyČtyři komentáře

Bramborová kaše po švýcarsku

Brambory, víno, máslo, hrušky, koření. Marně budete hledat sýr, ten v této podzimní „echt“ švýcarské dobrotě nemá co dělat ;-) Vedle kaše si ho ale položit můžete, když bez něj nevydržíte a jinak si tu švýcarskou romantiku představit neumíte. Kdo by neměl rád hedvábně nadýchanou bramborovou kaši? S bramborovou kaší se nemusí provozovat žádná velká magie. […]

Celý příspěvek »

17. srpna 2009 v 15.32, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Z Vaší domácí kuchyněJeden komentář

68. Bramborové bábovičky

Bábovka z bramborové kaše na pokračování :-) Tak bych nazvala tuhle povedenou miniaturu bábovky, která se dá vtipně připravit ze zbytku bramborové kaše. Nápad přišel z kuchyně od Madly, tak se nechte inspirovat. Nakonec není potřeba čekat na to, až milostivě zbude hromádka bramborové kaše, ale tuhle recepturu si můžete připravit přímo. Zaručeně nezbude ani […]

Celý příspěvek »

Seznam článků

Použité štítky

Tento mrak 200 nejpoužívanějších štítků by vám mohl pomoct najít, co hledáte.

ananas Anuše Kejřová Babiččina zahrada babiččino cukroví Basilej bazalka benátky beránek borůvky Brambory Brusinky brynza bublanina bylinky bábovka cestování chilli Chorvatsko chřest cuketa cukroví cukrárna degustace dezert dezerty dobrá kuchyně Dominikánská republika domácí kuchyně domácí pečení domácí pečivo domácí vaření dort dovolená drinky dušené maso dýně foie gras Francie francouzská kuchyně gastroturistika grilování guláš halloween hlíva ústřičná hokkaidó houbaření houby Houby a lesní plody hovězí maso hrušky husí játra hříbky Indie italská kuchyně Itálie jablka jablko jahody jak se peče perník jaro jižní čechy jídlo kapr keramika kniha kokos kokosové mléko koláč koláče kotlík koření kuchařka kuchařská kniha kuře kuřecí maso káva La Veranda listové těsto láska léto maliny mandle Marcella Hazan maso Maďarsko maďarská kuchyně maďarské speciality med medvědí tlapky meruňky mleté maso moučník moučníky moře mořská kuchařka mák nakladatelství motto noky nádivka nápoje olivový olej olivy omeleta omáčka Omáčky, marinády, pikantérie ostré a pikantní jídlo ovoce ořechy oříšky papriky perník perníková chaloupka perníkové recepty a rady perníky perníkáři perníčky pesto pečené kuře pečení pečení ve formě pečeně pečivo PF pikantní recepty pizza polévka polévková mísa pracny pudink Přidat nový štítek rajská omáčka rajčata recenze rizoto Rožmberk rybník ryby rybí recepty rýže salát seminář semlbába Silvestr skořice sladkosti sladké pečení slaná bábovka slané pečení slané pečivo slané pohoštění slaný koláč snadné recepty soutěž staročeská kuchyně staročeské recepty staročeské tradice staročeské vánoce staročeské zvyky a tradice staročeský recept sýr titanové nádobí tlačenka Toskánsko tradice tradiční recepty tvaroh tymián těstoviny třešně vaření vegetariánské recepty vejce Velikonoce velikonoční pečivo vepřové hody vepřové maso vánoce vánoční cukroví vánoční pečení vánoční pečivo vášeň víno výlov zabijačka zabíječka zahrada zavařování Zelenina Zlatá úsporná kuchařka česká kuchyně čokoláda římský hrnec šneci špargl špenát švestková povidla švestky švýcarsko šéfkuchař Radek David žemlovka