Štítek „cukroví“

23. listopadu 2009 v 21.12, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 6

Milostivé a požehnané moravské perníčky od Gabriely

Dorazil překrásný a milý perníčkový pozdrav od Gabriely z Košic.  Navíc s rodinným receptem na trvanlivé moravské perníčky, které budou chutnat i příští rok. Za sebe i za všechny čtenáře posílám opravdu velké poděkování paní Gabriele ;-) Perníčky jsou vážně velkou inspirací, jak si pohrát s těstem a ozdobit půvabně nejen sváteční stůl, ale též celý […]

Celý příspěvek »

16. listopadu 2009 v 17.46, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 19

Maminčiny vánoční perníčky

Medový perníček je do srdce chodníček. Nejdobřejší býval vždycky ten maminčin.  poslala půvabné perníčky i s maminčinou léty prozkoušenou recepturou. Za to jí patří velký dík a vy se pokochejte tou nádherou. Dobrý den, Šárko, zatím posílám mimo soutěž něco z loňských perníčků a jeden recept. Už jsem vyzkoušela celou řadu perníkových receptů, ale pořád […]

Celý příspěvek »

16. listopadu 2009 v 2.25, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Z Vaší domácí kuchyněČtyři komentáře

Soutěž utkaná z vůně perníku + Betlémské světlo

Nastal čas na soutěž utkanou z vůně perníku a šikovnosti vašich rukou. Bez perníku by nebyly vánoční svátky takové, jaké mají být. V mnoha domácnostech je to první vánoční cukroví, které začínáme v těchto dnech péct. Pojďme to udělat tak trochu společně a na perníkové téma si i zasoutěžit. Už jenom pro tu neodolatelnou vůni to stojí […]

Celý příspěvek »

19. prosince 2008 v 1.14, napsala Šárka Škachová • Rubrika: VánocePočet komentářů: 83

Nejlepší vanilkové rohlíčky na světě

Bez vanilkových rohlíčků nemají Vánoce tu správnou vůni. Bez dobrého receptu zase nejsou nezapomenutelné vanilkové rohlíčky. Stoprocentně máte ten svůj jediný nejlepší domácí maminčin. Pokud recept nemáte, vyzpovídejte ženskou část své rodiny (možná se v archivu něco najde). V opačném případě zkuste tento můj, léty prověřený. Vylovila jsem ho ze svého archivu, protože na něm […]

Celý příspěvek »

14. prosince 2008 v 0.47, napsala Šárka Škachová • Rubrika: VánocePočet komentářů: 109

Medvědí tlapky (pracny) dle staročeského receptu

  Medvědí tlapky jsou dalším oblíbeným vánočním českým cukrovím. Tradice oblíbenosti má kořeny už v kuchařkách Rettigové i Sandtnerové. Určitě vaše babička vycházela ze stejného pramene. Recept není nic nového pod sluncem, ale ten můj starý rodinný se oproti jiným liší možná tím, že do těsta nepotřebujeme zapracovat ani jedno vejce. Možná mu říkáte pracny […]

Celý příspěvek »

6. prosince 2008 v 22.25, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Gastrozajímavosti, Jak se pečou perníčky?, Sladké hříchy, Světové speciality, VánocePočet komentářů: 9

Perník jako suvenýr – Basler Leckerli

Nejslavnější perníčky na světě jsou ze švýcarského kantonu Basel (Basilej). Tato mimořádná cukrovinka se poprvé pekla v době basilejského koncilu, tedy v letech 1431 – 1449. Tehdy ve městě Basileji pobývalo na tři stovky vysokých církevních hodnostářů a místní obchodníci se snažili přijít na trh s něčím novým a uctít je tak, aby na to nikdy […]

Celý příspěvek »

4. prosince 2008 v 20.39, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Sladké hříchy, VánocePočet komentářů: 49

Vánoční štóla se hlásí o slovo

Na pečení domácí vánoční štóly je ten pravý čas! Oprášit dobré vánoční recepty je v těchto dnech přímo žádoucí. Vanilkové šílenství je tady. Před tou omamně pronikavou vůní opravdu nikdo neuteče. Můžete běhat „stovku“ za 9,74 sekundy – stejně vás doběhne! Zavřete okna i dveře, protáhne se klíčovou dírkou. Pronikavá vůně vanilky však dokáže i […]

Celý příspěvek »

Seznam článků

Použité štítky

Tento mrak 200 nejpoužívanějších štítků by vám mohl pomoct najít, co hledáte.

ananas Anuše Kejřová Babiččina zahrada babiččino cukroví Basilej bazalka benátky beránek borůvky Brambory Brusinky brynza bublanina bylinky bábovka cestování chilli Chorvatsko chřest cuketa cukroví cukrárna degustace dezert dezerty dobrá kuchyně Dominikánská republika domácí kuchyně domácí pečení domácí pečivo domácí vaření dort dovolená drinky dušené maso dýně foie gras Francie francouzská kuchyně gastroturistika gril grilování guláš halloween hlíva ústřičná hokkaidó houbaření houby Houby a lesní plody hovězí maso hrušky husí játra hříbky Indie italská kuchyně Itálie jablka jablko jahody jak se peče perník jaro jihočeská kuchyně jižní čechy jídlo kapr keramika kniha kokos kokosové mléko koláč koláče koření kuchařka kuchařská kniha kuře kuřecí maso káva La Veranda listové těsto láska léto maliny mandle Marcella Hazan maso masopust Maďarsko maďarská kuchyně maďarské speciality med medvědí tlapky meruňky mleté maso moučník moučníky moře mořská kuchařka mák nakladatelství motto noky nádivka nápoje olivový olej olivy omeleta omáčka Omáčky, marinády, pikantérie ostré a pikantní jídlo ovoce ořechy oříšky papriky perník perníková chaloupka perníkové recepty a rady perníky perníkáři perníčky pesto pečené kuře pečení pečení ve formě pečivo PF pikantní recepty pizza polévka polévková mísa pracny pudink Přidat nový štítek rajská omáčka rajčata recenze rizoto Rožmberk rybník ryby rybí recepty rýže salát semlbába Silvestr skořice sladkosti sladké pečení slaná bábovka slané pečení slané pečivo slané pohoštění slaný koláč snadné recepty soutěž staročeská kuchyně staročeské recepty staročeské tradice staročeské vánoce staročeské zvyky a tradice staročeský recept sýr titanové nádobí tlačenka Toskánsko tradice tradiční recepty tvaroh tymián těstoviny třešně vaření vegetariánské recepty vejce Velikonoce velikonoční pečivo vepřové hody vepřové maso vánoce vánoční cukroví vánoční pečení vánoční pečivo vášeň víno výlov zabijačka zabíječka zahrada zavařování Zelenina Zlatá úsporná kuchařka česká kuchyně čokoláda římský hrnec šneci špargl špenát švestková povidla švestky švýcarsko šéfkuchař Radek David žemlovka