Je libo dobré rady, aby vaše cukroví mělo šarm a půvaby? Něco jsem nachystala pro magazín MF Dnes – Ona Dnes (vyšlo v prosinci 2008, autorka: Šárka Škachová)
Od jara do zimy - poznejte recepty českého venkova, využívejte přírodních zdrojů pro přípravu pokrmů! Tato kniha dýchá teplem domova, tradicemi českého venkova a láskou k dobrému jídlu. Je to klidné zastavení v kuchyni Šárky Škachové, známé autorky blogů gurmanka.cz a dolcevita.blog.cz. Recepty plynou knihou v čase od jara do zimy, využívají zdroje z přírody podle ročních období, zaměřují se i na klasické svátky, jako jsou Velikonoce a Vánoce. Začtení do této knihy vám přinese jak inspirace k vaření, tak příjemné asociace ze života…
Jediná sporná věc je šlehání vychlazených bílků (na rozdíl od šlehačky – tam je to jednoznačné). Někde se to uvádí, jinde se naopak zdůrazňuje, že mají mít pokojovou teplotu. Zkoušela jsem oboje, přidávám tam pár zrníček soli (na pusinky zase pár kapek octa nebo citronu) a vyšlehám je oboje. Ale možná přece jen trochu lépe ty teplejší.