Dezerty a sladké hříchy

Sto laskavých perníčků od Jitky

4 komentářů

Perníčky voní magickou vůní, ve které je krom nezbytného koření i pár gramů víry, naděje, vděčnosti, lásky a půvabu starých vánočních tradic. Perníčky od Jitky mají navíc i svůj lidský příběh.

IMG_5379
Posílám pár fotografií perníčků mé maminky. Teď před Vánocemi onemocněla a tak různě ji pomáhali známí a sousedé, které má mnohem blíž než mne, a ona jim za odměnu napekla perníčky.
Myslím, že jsou pěkné a zase trošku jiné. S fotografiemi jsem dostala i mail:

IMG_5383

Fotky nejsou dokonalé. Perníčků bylo rovných 100. Část jsem jich rozdala všem co mi pomohli (líbily se ), část mám v krabičce pro děti a doma zůstala miska na stole jako dekorace.

IMG_5392

Přeji krásné a voňavé Vánoce
Jitka

IMG_5386

4 Komentářů

  1. No tedy, všechny příspěvky v soutěži jsou úžasné… Nás doma to dokonce inspirovalo tak, že jsme se po asi 5 letech zase rozhodli udělat perníčky, vybrali jsme si recept na těsto z téhle soutěže, aby byl úspěch jistý. Dřív jsme zkoušeli spoustu těst a perníčky byly vždycky měkké až po Velikonocích :-).
    Ale tady u příspěvku paní Jitky obdivuji, že je každý perníček jiný a každý moc krásný a pečlivě vyzdobený. Moc dobrá inspirace na naše vlastní zdobení, ještě jsme se k tomu totiž nedostali. Ale perníčky už se třesou na polevu. 🙂 Kéž by se nám taky tak povedly.

  2. Líbí se mi něžná, jemná, pevná linka, která nikam neujíždí. Dokonalý, nedokonalý? Toť otázka! Berme to třeba tak, že každý nekreslí jako Michelangelo … Jde o nápad, výraz a tu pevnou ruku 🙂
    Z každého sněhuláka čiší pohoda, srdíčka jsou jemňounká, kapříci jak živí. Aranžmá na fotce č. 1 nemá chybu!

  3. Nedá se nic dělat a já musím reagovat.
    Ty perníčky jsou moje. Ale že bych jimi nějak zvlášť zabývala, se nedá říct. V poledních letech se do toho sice pouštím, ale stále se učím.
    Fakt je, jsem si letos cukr pro polevu opravdu dvakrát předem přesila a vyplatilo se. Koupila jsem si znovu Zdobičku od Reploplastu Kladno. Je to tuba, ke které se šroubuje zdobící hrot. Dobře se mi s ní pracovalo.
    Moje linky až tak pevné nejsou, už ty pevné ruce jsou minulostí..
    Omlouvám se za kvalitu fotografií. Nebyly určeny ke zveřejnění…

  4. babi67: Není se zač omlouvat, ty perníčky jsou nádherná práce! My jsme letos přenechali zdobení perníčků dcerce a ta k tomu přistoupala se svědomitým abstraktním přístupem – viz fotky u mě na blogu 😉
    A díky za tip na tu zdobičku od Reploplastu – to se bude hodit 😉

Přidal komentář