Dezerty a sladké hříchy

Malované perníčky od Yvetty

4 komentářů

ZZZ_pernicky_TROJANOVA_2009

Vždy jsem obdivovala krásně malované perníčky, ale nikdy jsem neměla odvahu se do nich sama pustit. Letos jsem se rozhodla, že vyhledám nějaký osvědčený recept a společně s mými dětmi se do medových perníčků poprvé pustíme! Děti jsou již zdatní “pomocníci” v kuchyni, a tak mi pomáhaly s vykrajováním nejrůznějších tvarů. Já jsem se je pak pokusila ozdobit a své první “dílo” vám posílám v příloze. Vůni, pečení a zdobení perníčků jsem natolik propadla, že i v následujících letech upřednostním jejich pečení před ostatními druhy cukroví a určitě už nikdy nebudou na našem vánočním stole voňavé medové perníčky chybět!

Navíc jsem letos zkoušela vyrobit i adventní věnec, při jehož zdobení jsem též využila upečené a ozdobené perníkové hvězdičky.

 ZZZ_advent_venec_TROJANOVA_2009

P.S. Práce s perníkovým těstem mě tak začla bavit, že se pokusím ještě vytvořit “Perníkovou chaloupku”. Ovšem nevím, jak dopadne?! Bude to také má prvotina! Pokud nedopadne nejhůř, ráda ji dodatečně ještě zašlu do soutěže?!

Přeji Vám pohodu a zdraví na Vánoce i po celý nový rok 2010!

S pozdravem Yvetta Trojanová

 

Musím Yvettě poděkovat za krásně napečené a graficky prezentované adventní perníčky, které jsou překrásně zdobené a adventní nálada z obrázků pěkně leze ven. Do Vánoc zbývá už jen prá dnů, tak jsem zvědavá, jak tohle perníčkové klání dopadne. Tříčlenná odborná porota už je připravena a právě dnes dorazily pro výherce/výherkyně pěkné ceny. Připomínám, soutěž o ceny končí v pátek příští týden, ale se svými perníčkovými výtvory se můžete pochlubit i později. Do téhle rubriky se jich vejde ještě dost, tak můžeme klidně s galapřehlídkou pokračovat – díky všem za vaše triumfální příspěvky.

4 Komentářů

  1. A to je opravdu Váš první perníčkový počin? To není možné. Vždyť jsou naprosto dokonalé :-). Už se těším na chaloupku, určitě bude stejně perfektní jako tyto perníčky :-).

  2. Tedy, tak já smekám klobouk. Hned napoprvé a takové skvosty. nezbývá mi, než jen blednout závistí. Z tak krásných perníčků a adventního věnce vánoční atmosféra přímo čiší. Šikovné ruce se nezapřou. A co teprve malí pomocníci, ti musí být náležitě pyšní 🙂

  3. Vypadají vážně ohromně šik, tyhle perníčky. Zdá se, že ten, kdo vynalezl tečkovanou metodu zdobení byl génius. Když nemáme ještě správně vypsanou a jistou ruku s bílou polevou, máme se s důvěrou spolehnout na tečkovanou metodu zdobení a zvládneme mistrovské kousky. Zrovna jsem to někde četla v jedné perníkářské příručce 🙂
    Perníčky od Yvetty se povedly!

  4. Velice děkuji za milá slova, která mě coby začátečníka nejen moc potěšila, ale i povzbudila do další práce…! 🙂

Přidal komentář